kind-geld-geven-op-kinderfeeste-hoeveel-geld-en-leuke-manieren-zoals-geldballon

Geld cadeau geven op een kinderfeestje

Is je kind uitgenodigd voor een kinderfeestje en vraag je je af wat het beste cadeau voor de jarige zou zijn? Het antwoord kan verrassend eenvoudig zijn: geld. Ja, je leest het goed. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de jarige aan heeft gegeven om liever geld te ontvangen in plaats van een cadeau. Misschien komt dit ongemakkelijk over maar…

In dit artikel gaan we dieper in op waarom juist geld een geweldig cadeau kan zijn om te geven, wat gebruikelijk is hoeveel geld je het kind kunt geven op een kinderfeestje, en hoe je dit op een leuke en passende manier kunt doen.

Waarom geld geven als cadeau op een kinderfeestje?

Het idee om geld als cadeau te geven op een kinderfeestje kan aanvankelijk een beetje vreemd klinken. Zeker wanneer een kind er zelf om vraagt. Maar er zijn veel redenen waarom dit eigenlijk een zeer doordachte keuze kan zijn.

Ten eerste kan geld geven kinderen de vrijheid geven om zelf te kiezen wat ze willen kopen. Ze kunnen het geld sparen voor iets dat ze echt willen, of ze kunnen iets kleins kopen en leren hoe ze de rest kunnen sparen. Dit kan hen waardevolle lessen leren over budgetteren en sparen.

Ten tweede kan het geven van geld ook voorkomen dat je een cadeau koopt dat het kind al heeft, of iets dat niet bij zijn of haar interesses past. Met geld als cadeau kan het kind zelf beslissen wat het beste bij hem of haar past.

Hoeveel geld geef je aan een kind?

Het gebruikelijke bedrag om cadeau te geven voor een kinderfeestje in Nederland ligt doorgaans tussen de €5 en €20​​. Het exacte bedrag hangt af van verschillende factoren, waaronder je relatie met het kind en je eigen financiële situatie. Het is altijd belangrijk om te geven wat je je kunt veroorloven en waarbij je je comfortabel voelt.

Hoe je geld op een leuke manier kunt geven

Geld geven hoeft tegenwoordig niet saai of onpersoonlijk te zijn. Er zijn veel creatieve en leuke manieren om geld als cadeau te presenteren op een kinderfeestje.

Geldballonnen

Blaas een doorzichtige ballon op met een paar munten of briefgeld erin. Vul eventueel aan met confetti of glitters. Het kind kan de ballon dan laten knallen om zijn cadeau te krijgen. Met Stuff-a-Loons kun je dit soort dingen zelf heel makkelijk maken.

Geld in een glazen pot

Stop geld in een glazen pot gevuld met snoepjes of kleine speeltjes zoals stuiterballen of knikkers. Dit is niet alleen een leuke manier om geld te geven, maar ook een mooi decorstuk.

Geld origami

geld-geven-kinderfeestje-tips-geld-origami

Vouw biljetten in de vorm van dieren, hartjes of andere leuke vormen. Dit voegt een persoonlijk en creatief tintje toe aan je cadeau.

Muntjes in een schatkist

Koop een kleine houten kist of doos en vul deze met munten. Je kunt het kistje ook laten beschilderen door je kind. Plak een paar plakstenen op het kistje als decoratie.

Lees ook:

Geef een reactie