gezond-studentenleven-tips

De essentiële basis voor een gezond studentenleven

Als student herken je het vast wel, er komt veel op je af, je maakt veel overuren om je bijbaan en je schoolopdrachten te combineren en maakt lange dagen en korte nachten. Wanneer je studeert is het belangrijk om één ding niet te vergeten: goed voor jezelf zorgen. Een gezond studentenleven!

In dit blog nemen we je mee in de belangrijke stappen die je als student kunt nemen om goed voor jezelf te zorgen, inclusief verschillende zaken die je hierbij kunnen helpen.

Prioriteiten binnen je gezondheid

Als student heb je misschien niet altijd de luxe dat je veel tijd hebt om uitgebreid zelf te koken. Door de inflatie zijn boodschappen ontzettend duur geworden, waardoor het ook nog eens lastiger wordt om gevarieerd te blijven koken.

Toch is het belangrijk dat je bewuste voedingskeuzes gaat maken om zo gezond mogelijk te blijven. Maaltijden dragen namelijk naast gezond zijn ook bij aan je energieniveau en concentratie. Op verschillende websites kan je veel inspiratie opdoen voor gerechten, ook heb je bij supermarkten veel blogs volstaan met inspiratie voor gezonde rechten.

Zorg naast gezond eten ook voor regelmatige lichaamsbeweging. Een actieve levensstijl verbetert niet alleen je fysieke gezondheid, maar heeft ook positieve effecten op je mentale welzijn. Vind een vorm van lichaamsbeweging die past bij wat je leuk vindt. Denk bijvoorbeeld aan fietsen, padellen of sporten bij de sportschool.

Dek jezelf goed in

Ook al zorg je ontzettend goed voor jezelf en ben je gezond, dan kan het gebeuren dat er iets gebeurt. Daarom doe je er verstandig aan om jezelf goed in te dekken voor verschillende zaken. Als student ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten.

Wist je ook dat er speciale zorgverzekering studenten bestaan? Deze verzekeringen zijn vaak aangepast aan de behoeften van studerende mensen. Doordat je student bent kom je vaak ook in aanmerking voor verschillende kortingen, waardoor je veel geld kan besparen. Ben je nog onder de achttien jaar, dan hoef je zelf niks te regelen en ben je nog meeverzekerd met je ouders. Wanneer je achttien wordt, dan moet je deze verzekering zelf gaan afsluiten. 

Aanvullend verzekeren

Het kan zijn dat je weet dat je meer zorg nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan situaties zoals topsporters, waarbij het verstandig is om genoeg fysiotherapiebehandelingen in je pakket te hebben zodat je niet opeens tegenover onvoorziene kosten komt te staan.

Als je meer zorg nodig hebt, kunnen de kosten hiervan aardig oplopen. Je kan er verstandig aan doen om je dan aanvullend te laten verzekeren. Bij verschillende bedrijven zoals vinkvink.nl kan je gemakkelijk een aanvullende verzekering afsluiten. Wanneer je een verzekering gaat afsluiten, kijk dan ook goed naar de voorwaarden van je basisverzekering.

Denk goed na over het bedrag van je eigen risico, wat je wil gaan afsluiten en welke zaken er niet mogen ontbreken binnen je pakket. Ben jij als student goed verzekerd of ga je dit jaar toch wat aanpassingen maken binnen je huidige zorgverzekering?

Lees ook:

Geef een reactie