examen-overlevingspakket-maken-tips-ideeen-voorbeelden

Examen overlevingspakket maken voor je zoon of dochter (tips & ideeën)

Het is weer die tijd van het jaar. De zenuwen lopen op, de nachten worden langer en de examens staan voor de deur. Als ouder wil je niets liever dan je zoon of dochter ondersteunen in deze stressvolle periode. Wat is er dan beter dan een examen overlevingspakket samenstellen? Met dit pakket help je niet alleen hun zorgen te verminderen, maar laat je ook zien dat je om hen geeft en aanmoedigt. In dit artikel geven we jullie tips en ideeën om een perfect examen overlevingspakket te maken, met een leuke inhoud voor je zoon of dochter.

Examen Overlevingspakket maken

Begin Met de Basisbenodigdheden

Het is belangrijk om te beginnen met de basisbenodigdheden die elke student nodig heeft tijdens de examens. Denk aan pennen, potloden, gummen, notitieboekjes, markeerstiften en rekenmachines. Zorg ervoor dat je deze items in voldoende hoeveelheid hebt en/of in de juiste staat.

Voedsel en Drank

Tijdens de studieperiode vergeten veel studenten te eten en te drinken. Dit kan leiden tot vermoeidheid en verminderde concentratie. Daarom is het belangrijk om gezonde snacks en hydraterende drankjes in het pakket op te nemen. Denk aan noten, fruit, energierepen en waterflessen. Vergeet niet om ook wat comfort food en snacks toe te voegen, zoals chocolade of hun favoriete chips. Een beetje verwennerij kan een lange weg gaan bij het opvrolijken van hun humeur tijdens deze stressvolle tijd.

Ontspanning en Stressverlichting

Studeren is stressvol. Om deze stress te verlichten, is het belangrijk om ontspanning en stressverlichtende items in het pakket op te nemen. Dit kan variëren van een stressbal tot een kleurboek voor volwassenen, fidget toys, aromatherapiekaarsen of zelfs een Netflix-cadeaukaart voor een welverdiende pauze. Het is ook een goed idee om een briefje toe te voegen dat hen eraan herinnert om regelmatig pauzes te nemen en even te ontspannen.

Lees ook: ochtendstress voorkomen of examenstress verminderen tips voor ouders

Studie Hulpmiddelen

Studiehulpmiddelen zijn onmisbaar in elk examen overlevingspakket. Dit kan flashcards, Post-it notes, een planner of zelfs apps zijn die hen kunnen helpen bij het organiseren van hun studietijd. Probeer ook motivatiekaarten op te nemen die hen kunnen aanmoedigen om door te gaan als het moeilijk wordt.

Persoonlijke Verzorgingsproducten

Het is gemakkelijk om zelfzorg te vergeten tijdens de examenperiode. Door verzorgingsproducten in het pakket op te nemen, moedig je je zoon of dochter aan om voor zichzelf te zorgen. Dit kan bestaan uit handcrème, gezichtsmaskers, lippenbalsem en zelfs een slaapmasker voor een goede nachtrust.

Beloningen

Niets motiveert meer dan het vooruitzicht van een beloning. Voeg enkele kleine cadeautjes toe die je kind kan openen na het voltooien van een examen of na een lange dag studeren. Dit kan iets simpels zijn als een favoriet tijdschrift, een nieuw boek, een cadeaubon voor hun favoriete winkel of zelfs een tegoedbon voor een uitje met vrienden na de examens.

Persoonlijke Boodschappen

Het opnemen van persoonlijke boodschappen in het pakket kan een grote morele boost zijn. Schrijf bemoedigende notities of kaarten die ze kunnen lezen als ze zich overweldigd voelen. Het herinnert hen eraan dat ze geliefd zijn en dat je in hen gelooft, wat hun zelfvertrouwen kan vergroten.

Gezondheid

Het is gemakkelijk om ziek te worden tijdens de examens door de stress en lange uren binnenshuis. Voeg wat gezondheidsproducten toe aan het pakket, zoals vitaminesupplementen, thee voor de keel, neusdruppels of andere gezondheidsproducten die ze misschien nodig hebben.

Organisatie

Bij het studeren is organisatie de sleutel. Overweeg het toevoegen van items zoals een bureaublad organizer, mapjes voor notities, of een digitaal abonnement op een app voor taakbeheer. Dit zal hen helpen hun studieomgeving netjes en overzichtelijk te houden, wat de productiviteit kan verhogen.

Herinneringen aan Thuis

Als je kind op de universiteit of hogeschool zit en ver van huis is, kan het fijn zijn om een beetje thuis mee te nemen. Overweeg het opnemen van foto’s van het gezin, een favoriet familierecept of iets anders dat hen aan thuis herinnert. Dit kan hen comfort bieden en helpen de examenperiode door te komen.

Het samenstellen van een examen overlevingspakket is een geweldige manier om je zoon of dochter te ondersteunen tijdens deze stressvolle periode. Het laat zien dat je om hen geeft en bereid bent om een extra stap te zetten om hen te helpen slagen. Vergeet niet dat het uiteindelijk de gedachte is die telt, dus maak je geen zorgen als je niet alles op deze lijst kunt opnemen. Het belangrijkste is dat je laat zien dat je er voor hen bent en in hen gelooft. Succes!

Geef een reactie