Review siliconen beker Gusta Popcorn maker voor de magnetron

Gezonde popcorn maken met de siliconen popcorn maker van Gusta (review)

In de kant-en-klare zakken popcorn uit de supermarkt zitten vaak veel onnodige suikers, grote hoeveelheden zout en andere toevoegingen. Vorige week kocht ik de siliconen popcorn maker van Gusta waarmee je in de magnetron gezonde popcorn zonder toevoegingen kunt maken. Hoe dat werkt en wat onze ervaring is met deze rode siliconen popcorn beker vertel ik jullie in dit review.

Is popcorn gezond of ongezond?

Popcorn uit kant-en-klare zakken is niet gezond. De zoete popcorn en popcorn met caramel smaak zijn het meest ongezond. Deze smaken bevatten namelijk veel suikerbestanddelen en toevoegingen. Zoute popcorn uit de supermarkt is ook niet echt gezond vanwege de hoeveelheid zout en boter.

Bestaat er dan wel gezonde popcorn? De gezondste popcorn maak je zelf zonder zout, suiker en toevoegingen. Met de siliconen popcorn maker die ik heb hoef je niet eens olie of boter toe te voegen.


Review: Gusta siliconen popcorn maker

Ik kocht de Gusta siliconen popcorn maker voor een zacht prijsje bij Die Grenze. Die Grenze is een soort outlet store met drogisterij artikelen in het oosten van Nederland. Ik liep er echt tegen aan en dacht meteen dat is leuk om te proberen voor onszelf én een review voor de volgers van Volgmama! Zeker omdat ik nu erg aan het opletten ben met minder suikers eten….

De siliconen popcorn maker van Gusta word verkocht als 11 delige set. Bestaande uit 10 papieren (wegwerp) traktatie bakjes en de popcorn maker. De set is leuk verpakt en daarom dus ook geschikt om cadeau te geven.

Gezonde popcorn maken met een siliconen popcorn maker beker van Gusta
Je hoort de maiskorrels ploppen!

De siliconen popcorn beker is gemaakt van 100% siliconen. De beker is geschikt om popcorn mee te maken in de magnetron en is makkelijk schoon te maken met een beetje water of in de vaatwasser.

Hoe het werkt? Je doet 75 gram popcorn (van te voren afwegen met een keukenweegschaal) mais in de beker. Deksel erop (deze heeft een klein gaatje) en op 650-950 watt een paar minuten in de magnetron.

De eerste portie is goed gelukt! Het werkt dus echt om popcorn te maken zonder extra toevoegingen. De magnetrontijd die aangegeven staat op de gebruiksaanwijzing klopte bij ons niet. Dit moest een minuutje langer en dan was nog niet alles gepopt. De tweede poging werd iets minder en de derde ook. Mijn man had toen het idee om een paar druppels water toe te voegen in de popcornbeker. Warempel hadden we bij de 4e poging weer een volle beker popcorn! Waarschijnlijk was de lucht droger geworden in de magnetron.

Review Siliconen Popcorn Maker Beker - Gezonde popcorn maken
Gezonde popcorn zonder toevoegingen; het resultaat.

De kids lusten de popcorn ook zonder toevoegingen en knabbelen het lekker op. Zelf ik vind ik de popcorn wat droog en weinig smaak hebben. De volgende keer ga ik experimenteren door zoutloze kruiden toe te voegen. Bij de Albert Heijn verkopen ze bijvoorbeeld zoutloze paprika kruiden van het merk La Chinata en bij Pit Pit kun je ook allerlei zoutloze kruiden bestellen. Wat dacht je van popcorn met appelgebak kruiden? Yummmmm….

Ook leuk om eens te doen: popcorn maken boven een vuurkorf of kampvuur.

Geef een reactie