Lekkere snacks en hapjes om boven een vuurkorf of kampvuur te maken

Een vuurkorf of kampvuur is zowel in de zomer als in de winter harstikke gezellig. Het vuur buiten zorgt voor warmte en gezelligheid maar je kunt ook lekkere snacks en hapjes maken boven zo’n vuurtje. Gisteren vierden we kerst met vuurkorven en verwarmden de kinderen niet alleen marshmallows, maar ook andere lekkere dingen om op te eten. 

Van de week vroeg mijn tante of de kinderen het leuk vonden als ze tijdens het kerstfeest marshmallows mochten roosteren… Het grote voordeel is dat je ze van te voren al gespiest klaar kunt zetten voor bij de vuurkorf. Dat hoef je hier echt geen twee keer te vragen. Ze vinden dat helemaal geweldig. De jongste kijkt liever toe maar de jongens van acht en tien jaar vinden het super. Het is ook één van de activiteiten die ik vermelde in een top 10 outdoor activiteiten met kinderen. Niet alleen leuk voor de scouting maar ook met het gezin.

Wat maken voor boven een vuurkorf

Als mensen aan een snack voor boven een vuurkorf of vuurschaal denken, dan denken ze vaak het eerste aan marshmallows. Ze zijn lekker zoet, goedkoop en worden smeuïg als je boven het vuur roostert. Veel kinderen vinden het lekker. Toch is er nog veel meer eten wat je kunt bakken boven een buitenvuurtje. En dat hoeft niet perse boven een vuurkorf want je kunt ook lekkere snacks roosteren boven een vuurschaal of een eigen gemaakt kampvuurtje.

Een vuurkorf of vuurschaal is altijd gezellig en geeft een leuke sfeer

Broodjes om een stok

Met een aantal ingrediënten kun je brooddeeg maken die om een stok kunt wikkelen. Zelf gebruiken wij vaak bamboestokken voor het roosteren van broodjes, die zijn niet te dik en vaak lang genoeg. Bekijk hier een recept voor broodjes voor bij het kampvuur. Let er wel op dat het brood goed gebakken en gerezen is. Brood dat niet goed gaar is kan namelijk buikpijn veroorzaken.

bakken-stokbrood-spies-vuurkorf-kampvuur-vuurschaal
Fotocredits: stok broodjes bakken – Lumen Digital / Shutterstock

Worstjes verwarmen

Worstjes waren hier ook een succes. Ze passen niet echt op een stok dus als je worstjes wilt verwarmen/bakken dan kun je ze het best aan een spies bevestigen of in een worstenklem.

Popcorn in een popcornpan

Esschert Design heeft een hele fijne popcornpan voor boven een vuurkorf of kampvuur. Een beetje olie erin en popcornmais en smullen maar met verse popcorn.

Kastanjes bakken

Op Bol.com kwam ik naast de popcornpan van Esschert Design ook een kastanjepan tegen. Als je tamme kastanjes lust is dat natuurlijk ook erg lekker.

popcornpan-kampvuur-esschert-vuurkorf

Marshmallows roosteren boven het vuur

Je kunt het hele jaar door marshmallows in supermarkten kopen. Rijg er een of twee aan een spies of stok en laat ze een beetje smelten. Yum!

Amerikaanse S’mores

S’mores maken zijn lekker! Dit kun je op verschillende manieren maken. Met biscuits of speculaasjes, een latje chocolade en een melting marshmallow. Dit gaan we zeker een keer proberen.

vuurkorf-kampvuur-hapjes-snacks-smores-recept-maken
Zo maak je S’mores met geroosterde marshmallows – Fotocredits Olga Miltsova / Shutterstock

Maken jullie ook wel eens iets lekkers boven een kampvuurtje of vuurkorf?

Dit blog bevat affiliatielinkjes. Voor meer info zie onze disclaimer. De uitgelichte afbeelding met  kampvuur en mogelijkheden is van Larina Marina / Shutterstock. 

One thought on “Lekkere snacks en hapjes om boven een vuurkorf of kampvuur te maken

Geef een reactie