glitza-glitter-tattoos-maken

Review: zelf je eigen glitter tattoos maken met Glitza

Glittertattoos voor kinderen zijn nog steeds helemaal hip en vooral nu met het zomerse weer. Je kunt ze natuurlijk laten zetten op markten en braderieën maar zelf maken is nog veel leuker!

Glitza heeft leuke thema setjes waarmee je kinderen gaan shinen, een soort van DIY-knutselpakketjes. Wij probeerden het zelf met de Sweet Butterfly set en vertellen jullie over onze ervaring.

Glittertattoos voor kinderen

Vorig jaar mocht mijn dochter voor het eerst een glittertattoo. Dit was bij een heel leuk event voor de blog, en ze wilde het zo graag. Trots liep ze daar te paraderen met haar ‘echte’ glitter tattoo.

Plakplaatjes, kauwgumtattoos en hennatattoos zijn uit, glittertattoos zijn helemaal hipper-de-pip! En ze hoeven natuurlijk niet perse op je lichaam want je kunt ze ook aanbrengen op boeken, meubels, je skateboard, zonnehoed en nog veel meer…

glitza-butterfly

glittertattoos maken

Maak je eigen glittertattoos met Glitza

Laatst las ik ergens dat iemand de Glitza tattoos gebruikte op een kinderfeestje. De meiden vonden dit erg gaaf en maakten bij elkaar de tattoos. Iets grotere kinderen kunnen dat natuurlijk zelf bij elkaar want zo moeilijk is het helemaal niet.

Er is voor ieder wel een leuk thema in het assortiment van Glitza. Verspreid de liefde met het ‘Little Love’ pakket met een verzameling aan hartjes. Eerder fan van strikjes of vlindertjes? Dan zijn de ‘Cutie Bow’ en ‘Sweet Butterfly’ pakketten op je lijf geschreven (of gekleefd)! Bij deze pakketten heb je de keuze tussen twee versies: 50 of 80 ontwerpen.

Daarnaast kan je ook nog kiezen voor het ‘Star Fairy’ pakket met 80 ontwerpen vol sterren en feeën of het ‘Mandala Oriental’ pakket met 100 coole mandala’s! Echte fans kunnen natuurlijk voor de Glitza Party Studio gaan, met maar liefst 180 ontwerpen.

Hoe maak je glittertattoos met Glitza?

glittertattoos-glitza
1. Knip de gewenste tattoos uit 2. Haal het velletje eraf, breng aan op product of huid en wrijf over de bovenlaag zodat de ‘lijm’ los gaat laten op de huis of op een ander item 3. Verwijder voorzichtig het papiertje 4. Met een kwastje breng je de glitters aan en daarna verwijder je de overbodige glitters.

Onze ervaring met de Glitza glittertattoos Sweet Butterfly set

Bij de Sweet Butterfly set zitten 50 designs, 2 kleuren glitters een kwastje en een handleiding. Deze set kost € 11,49 en vind ik een prima prijs. Op een markt of braderij kost het je zeker zo’n 5 tot 10 euro om een glittertattoo te laten zetten en met de Glitza sets kun je er natuurlijk veel meer mee maken.

Het wijst zich allemaal vanzelf hoe het werkt. Je knipt de tattoos uit, plakt ze op, even over wrijven en glitter aanbrengen. De tattoos breng je aan op een schone en droge huid. De Glitza glittertattoos zijn watervast en kunnen tot wel 7 dagen (zonder te wrijven) op je huid blijven zitten. Als je het eerder wilt verwijderen kun je het met warm water en zeep weghalen.

De vlindertjes op de arm van mijn dochter vond ik makkelijk om aan te brengen en ze was er heel blij mee. Echter waren er na 4 dagen nog maar de helft aan glitters over op de tattoos. Toen hebben we de glitters en lijmresten makkelijk en pijnloos kunnen verwijderen met een washandje met warm water en zeep.

glitza

glittertattoos-maken

Kennen jullie de Glitza tattoos al, is dit iets wat jouw kindje leuk zal vinden?

6 thoughts on “Review: zelf je eigen glitter tattoos maken met Glitza

Geef een reactie