Hilarische en grappige spellen voor een vriendengroep of vriendenweekend

Grappige spellen voor een vriendengroep, spelletjesavond of vriendenweekend

Op zoek naar grappige spellen voor een vriendengroep, spelletjesavond of vriendenweekend? Jaarlijks gaan wij met vrienden een weekendje weg en natuurlijk gaat er dan ook altijd een stapel spellen mee. Meestal zijn dat geinige partygames waarbij je opdrachten moet uitbeelden, iets moet tekenen of kleien. Ter inspiratie heb ik voor jullie een leuk lijstje gemaakt met hilarische spelletjes!

Hilarische spellen voor een vriendengroep

Als wij met vrienden op vakantie gaan (zoals vorig jaar het vriendenweekend in de Ardennen) dan gaan we lekker genieten! Relaxen in een jacuzzi en gourmetten zijn leuke activiteiten maar grappige spellen horen er wat ons betreft ook bij een vriendenweekend. Waar we ook heen gaan met de vriendengroep… de stapel hilarische spelletjes gaan mee!

30 Seconds

30 Seconds is het favoriete partyspel van onze vriendengroep. Elk vriendenweekend gaat dit spel zeker weten mee. Je speelt dit spel in teams van elk minimaal 2 personen. Je moet dan proberen binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven en de ander uit je team moet het raden. Hoe meer begrippen jullie kunnen raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Echt een leuk actiespel waar ook veel word bij gelachen.

Party & Co

Party & Co is een klassieker die volgens mij iedereen wel kent. Wij hebben zelf een oudere ‘Summer’ uitgave van het spel. Hierbij krijg je opdrachten (zoals tekenen, omschrijven) die een ander moet raden voordat de zandloper op is. Erg leuk en er zijn verschillende varianten verkrijgbaar.

Cranium

Onze vrienden nemen altijd het spel Cranium mee. Het is een wat ouder spel en helaas bijna niet meer verkrijgbaar. Het spel lijkt een beetje op Party en Co alleen krijg je hier weer andere opdrachten, kennisvragen, en moet je soms iets met klei maken. Meer over dit spel lees je hier.

Cranium is een hilarisch en grappig gezelschapsspel voor vriendengroepen (vanaf 16 jaar) waarbij je dingen moet uitbeelden, tekenen, kleien, neuriën en vragen moet oplossen.
Cranium spel

Who’s the Dude?

Who’s the Dude van Identity Games is een hilarisch spel met vrienden vanaf 16 jaar. Samen met de Dude, een opblaaspop van 150 cm, is het de bedoeling om situaties uit te beelden. Bijvoorbeeld een scene uit een film, een beroep of sport. De andere spelers proberen binnen de tijd te raden wat jij allemaal met de Dude uitbeeldt. Het spel kan met 3-8 spelers gespeeld en bevat 440 opdrachten.

Pictionary Air

Pictionary Air kwam ik tegen als nominatie voor Speelgoed van het jaar 2019. Je tekent in de lucht en de andere spelers zien het op tv, tablet of telefoon. Je moet hierbij wel een app installeren. Het lijkt mij heel cool! Ik zet het spel vast op mijn verjaardagsverlanglijstje. 😉

Welke grappige spellen speel jij het liefst met je vrienden?

*Dit blog bevat affiliatielinkjes. Als jij iets via een van de linkjes besteld ontvangen wij daar een kleine commissie over. Dit kost je niks extra.

Geef een reactie