halloween-activiteiten-kleuters

10 Halloween activiteiten voor peuters en kleuters (voor thuis en in de klas)

In de periode voor Halloween zijn er al veel activiteiten om peuters en kleuters bezig te houden. Denk bijvoorbeeld aan Halloween in pretparken en dierentuinen, of samen pompoenen uithollen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om het leuk te maken. Deze blog over kleuteractiviteiten voor Halloween is een goede manier om te bepalen welke activiteit(en) bij je gezin of op school in de klas past.

Wat is Halloween?

Halloween is een feest dat wordt gevierd op 31 oktober. Het is een Amerikaanse traditie die steeds meer populair wordt in Nederland. Halloween draait om geesten, spoken en andere spookachtige wezens. Op Halloween kunnen kinderen verkleed als hun favoriete spook of monster rondlopen en snoepjes halen bij de buren.

Top 10 Halloween activiteiten

Verkleedhoek maken met Halloween kostuums voor kinderen

halloween-kinderkostuum-
Halloween verkleden

Wanneer je kinderen kostuums aantrekt voor Halloween, ligt de wereld aan hun voeten. Het is een kans om even te ontsnappen uit het alledaagse en zich te verkleden als iemand anders – of iets anders. Laat ze maar lekker spelen in de verkleedhoek met alle Halloweens kostuums die je hebt rondhangen! Voordelige kostuums (denk aan draculas, spoken, mummies, heksen, vampieren…) koop je onder andere bij Action, de kringloopwinkels, op Marktplaats. Met een beetje creativiteit kun je zelf ook leuke Halloween kostuums voor kinderen maken.

Halloween prentenboeken voorlezen

halloween-boeken-prentenboeken-tips-activiteiten-kleuters
Dora viert Halloween – prentenboek met flapjes

Wanneer je peuters en kleuters thuis of in de klas prentenboeken over Halloween laat zien, zullen ze nieuwsgierig worden naar het verhaal. Voorlezen is een manier om hen het verhaal te laten volgen en er zelf ook van te genieten. Hier zijn enkele van onze favoriete Halloween prentenboeken om voor te lezen.

Halloween thematafel of speelhoek maken

halloween-speeltafel-thematafel-kleuters-activiteiten
Halloween thematafel

Thematafels en speelhoeken zijn een leuke manier om de creativiteit van peuters en kleuters te stimuleren. Maak thuis of in de klas een plekje met Halloween spullen waar kinderen kunnen spelen.

Pompoenen versieren

halloween-pompoen-maken-tips-ideeen
Halloween pompoen maken

Maak van je pompoen een spook, heks of monster door er gezichtjes in te snijden of laat je kleuter pompoenen beschilderen in allerlei vormen, kleuren en maten. Maak er een leuk gezicht op met ogen, neus en mond. Gebruik eventueel wat lichtgevend verf voor een tof effect in het donker.

Gezelschapsspelletjes in Halloween thema

halloween-spelletjes-kleuters-knutselen-spelen-kinderen-blog-tips-activiteiten
Halloween activiteit – Tic tac toe

Er zijn leuke gezelschapsspellen met thema Halloween, ook voor peuters. Je kunt ze natuurlijk ook zelf verzinnen zoals wij dat deden met deze chocolade oogjes en pompoenen.

Halloween monsters of vleermuizen knutselen met lege wc rollen

Knutseltips Halloween
Knutseltips Halloween

Met lege wc rolletjes kun je veel leuke dingen knutselen voor Halloween, zoals bijvoorbeeld deze vleermuisjes of andere gekleurde monsters.

Halloween hapjes(plank) maken

borrelplank-halloween-hapjesplank-maken-diy-feestje-hapjes
Borrelplank met Halloween hapjes

Een Halloween feestje voor peuters en kleuters is niet compleet met Halloween snacks of andere lekkere hapjes. Je kunt ze heel makkelijk zelf maken. Zie de foto hierboven voor inspiratie of bekijk hier meer opties en mogelijkheden voor op een Halloween borrelplank.

Spookhuis maken met een oude schoenendoos

Zoek een oude schoenendoos die je niet meer nodig hebt en tover hem om tot je eigen spookhuis. Verzamel griezelplaatjes of objecten, teken spookjes of spinnen, haal je knutselspullen tevoorschijn en maak er iets tofs van.

Sensory bin maken met griezelobjecten

Sensory bins zijn ook altijd erg leuk voor peuters en kleuters. Vul ze met materiaal zoals rijst, mais of kinetisch zand en voeg er wat kleine Halloween objecten aan toe voor eindeloos speelplezier!

Halloween kleurplaten

Kleurplaten met het thema Halloween zijn leuk om kinderen bezig te houden. Er zijn veel verschillende soorten kleurplaten die je (gratis) online of in winkels kunt vinden. Zoek eens op Google naar “Halloween kleurplaten” of neem een kijkje bij de plaatselijke boekhandel of speelgoedwinkel. Sommige sites hebben ook leuke printbare kleurplaten die je direct vanuit je browser kunt afdrukken. Action verkoopt dit jaar ook een Halloween kleurboek met spelletjes, stickers en kleurplaten.

Geef een reactie