halloween-prentenboeken-voorlezen-kleuters-thematafel

10 x Halloween prentenboeken voor kleuters

Halloween is een tijd van het jaar waarin kinderen spookachtige verhalen kunnen verkennen in een veilige omgeving. Prentenboeken over Halloween zijn een leuke manier om kleuters kennis te laten met dit thema, voor thuis of bijvoorbeeld op een thematafel in de klas. Bovendien zijn deze boeken vaak erg humoristisch en leuk om (voor) te lezen.

Wat zijn de leukste prentenboeken om voor te lezen over Halloween?

Dat hangt natuurlijk helemaal af van wat je leuk vindt. Er zijn heel veel verschillende soorten Halloweenprentenboeken, dus er is vast wel iets dat jij en/of je kinderen leuk vindt. Hieronder vind je een aantal tips.

Een spook in het bos – prentenboek door Géraldine Collet & Line Paquet

Een mooi Halloween prentenboek om voor te lezen aan kleuters! Jade, Manon en Lea zijn drie vriendinnen met een geheim. Ze hebben namelijk een magische spreuk, Een, twee, drie… prinsessenmagie, waarmee ze in een flits in het prinsessenrijk belanden! En daar staan hun allerlei avonturen te wachten! Het is Halloween. Manon, Jade en Lea vragen zich af hoe prinsessen dat vieren. Ze besluiten een kijkje te nemen in het prinsessenrijk en ontdekken dat heks Mallebrein een feestje geeft. Maar om daar te komen moeten ze in het donker door het magische bos, en al snel blijkt dat ze daar niet alleen zijn…

Luuk en Lotje; het is Halloween! – prentenboek door Ruth Wielockx

Het is Halloween! In dit prentenboek gaan de welbekende tweeling Luuk en Lotje op griezeltocht. Luuk verkleedt zich als spook en Lotje gaat als heks. Ze zetten pompoenmannetjes bij de deur en maken lekkere hapjes. Daarna gaan ze samen met papa op pad. Griezelig en gezellig Halloween vieren.

De drie kleine heksen – prentenboek door Georgie Adams & Emily Bolam

Diedel, Dee en Doetje zijn drie kleine heksen die samen in het Toverbos wonen. Verhalen over heksjes horen natuurlijk ook een beetje bij Halloween! Lees in dit prentenboek de volgende avonturen:
Hoera, een feestje! Doetje maakt schoon. Tovenaar Titusschool. Diedels kookkunst. Dee’s bezemsteel. Vallende sterren. Winkelen bij Slimmo. Halloween!

Halloween – prentenboek door Liesbet Slegers

De laatste dag van oktober vieren we Halloween. Dat is het griezelfeest. Komen er dan echte spoken? Welnee, die bestaan natuurlijk niet, maar je verkleden als spookje, heks of vampier is echt leuk. Dit halloweenverhaal met vooral leuke en grappige prenten is een aantrekkelijke voorbereiding op Halloween voor lieve griezels vanaf 3 jaar.

Heksje Mimi geeft een griezelfeestje – prentenboek door Kathleen Amant

Vandaag geeft heksje Mimi een griezelfeestje! Samen met Roosje en poes Bobo bereidt ze alles voor. Uitnodigingen schrijven, taart en heksenkoekjes bakken, toverlimonade maken … En dan komen de heksenvriendjes op hun bezem aangevlogen. Het wordt een leuk griezelfeest. De heksjes eten, lachen en vertellen spannende verhalen. Poes Bobo eet intussen stilletjes van al het lekkers dat op tafel staat. Maar dat had hij beter niet gedaan …
Een grappig verhaal over gezellig samen griezelen en een feestje geven en een beetje te veel snoepen!

Het spook nijntje – prentenboek door Dick Bruna

Nijntje verkleedt zich als spook door een wit laken om te doen. Moeder pluis knipt daarin twee gaten om door te kijken. Dan gaat nijn op pad, ze laat haar vriendinnen schrikken en zelfs tante trijn rent hard weg als het spook nijntje er aan komt. Als moeder vraagt hoe het spoken is gegaan, zegt nijntje: ‘het ging heel goed – want iedereen liep weg’. Een Halloween prentenboek met weinig tekst.

Kas en Saar vieren Halloween – prentenboek door Pauline Oud

Een vrolijk en herkenbaar verhaal over een Halloweenfeest op school. Voor heksjes en spookjes vanaf 3 jaar. Het is Halloween! Kas en Saar mogen enge kleren aan naar school. Daar drinken ze een toverdrankje, gaan ze op speurtocht, doen ze leuke spelletjes en maken ze griezelige knutselwerkjes. En dan komt de geheimzinnige spookjesjager op bezoek. Op wie lijkt hij?

Wij gaan op spokenjacht – prentenboek door Michael Rex

Ga mee met deze dappere avonturiers op hun tocht door de pompoentuin, een duister moeras, een mistig kerkhof en een krakend spookhuis.

Het spookje en de vleermuis – prentenboek door Liesbet Slegers

Een spannend maar vooral leuk en grappig prentenboek over griezelen rond Halloween. Met veel spelletjes en opdrachten. Voor lieve spookjes vanaf 3 jaar. Het spookje woont met de muisjes en de spinnetjes in het kasteel. In het hoogste torentje durven ze niet te komen. Tot ze op zoek gaan naar de grote ketel om pompoensoep te maken … Met hun nieuwe vriendjes uit het torentje én met de dieren van het bos vieren ze daarna een geweldig griezelfeest!

Woezel & Pip spookjes – prentenboek door Guusje Nederhorst

Het is herfst in de Tovertuin.
Woezel en Pip geven een spookfeest en al hun vriendjes mogen komen.
Samen willen ze Tante Perenboom en de Wijze Varen eens flink laten schrikken.
Wat een spannend feest!
Spoken bestaan niet, of toch…?

‘Boe!’

Pinnen voor later

Welk van deze Halloween prentenboeken spreekt jou het meest aan?

Meer Halloween blogs:

Geef een reactie