Halloween knutselen: spinnen stempelen met kurk

Halloween staat alweer bijna voor de deur en samen met mijn peuter stempelden we deze leuke spinnetjes met kurk. Vind je ze ook leuk? Dit is een eenvoudige DIY om samen met kleine kinderen te maken en je hebt er niet veel voor nodig.

Wat heb je nodig

  • Een kurk van een lege fles champagne of wijn.
  • Zwarte (plakkaat)verf geschikt voor kinderen.
  • Zwarte stift.
  • Wiebel oogjes (Action).
  • Wit papier.
  • (Wegwerp) bordje of iets dergelijks om de verf op te doen.

spinnen-stempelen-knutselen-met-kleine-kinderen

Zo ga je aan de slag met spinnen stempelen

Op een bordje of papiertje druk je een beetje zwarte verf uit de tube. Een eetlepel vol ongeveer was voor ons al voldoende. De kurk dient als stempel en dip je in de verf. Je kunt kleine spinnen maken door slechts een keer te stempelen. Mijn dochter vond het leuk om een beetje met de kurk rond te smeren op papier. Haar spinnetjes zijn dan ook iets groter geworden. Ik heb hiervoor plakkaatverf gebruikt. Dit was je makkelijk weer van de handjes af. Als je kindje klaar met stempelen is kun je er wiebelogen op drukken. Met een zwarte stift heb ik er zelf spinnenpoten, een spinnendraad en een spinnenweb bijgetekend.

spinnen-deco-halloween-diy-knutselen-peuters-kleuters

Het resultaat

Mijn dochter wilde het hele vel papier wel vol stempelen. Daarom heeft ze van mij nog een extra vel papier gekregen en die is dus nu helemaal zwart 😉

De body’s van de spinnen heeft ze echt zelf gestempeld en met de rest heb ik geholpen. Het ziet er superleuk uit en wij hangen ze op aan de deur vol andere kunstwerken.

spinnen-stempelen-met-kurk-halloween-diy-makkelijk

halloween-knutselen-met-kleine-kinderen-spin-stempelen-herfst

Heb jij iets voor Halloween gemaakt?

Meer Halloween blogs:

6 thoughts on “Halloween knutselen: spinnen stempelen met kurk

Geef een reactie