handige apparaten babykamer

Ontdek deze handige apparaten voor een veilige babykamer

Je wilt natuurlijk het beste voor je baby. En daarom zorg je ervoor dat de babykamer veilig is ingericht. Er zijn een aantal items die hierbij goed van pas komen. Welke handige apparaten zijn musthaves voor een veilige babykamer? Je vindt hier inspiratie!

Plaats kwalitatieve rookmelders

Een grote nachtmerrie is dat er brand in je huis uitbreekt. De kans is niet zo groot, maar het kan wel. Zo werd er al eens in het nieuws gemeld dat een moeder en kind ternauwernood ontsnapt waren aan een huisbrand. Kortom, een goede rookmelder kan van levensbelang zijn. Het is daarom aan te raden om een rookmelder in slaapkamers op te hangen, alsook in de gang/overloop daar waar de lucht zich verplaatst.

Kies bij voorkeur voor kwalitatieve rookmelders die een lange levensduur qua batterij hebben en zorg dat je de werking van het apparaat regelmatig checkt. Op zoek naar de beste rookmelder? Klik dan door en ontdek onder meer de best geteste rookmelder en de aanrader van de Consumentenbond.

Stofzuiger voor een schone omgeving

Dat een schone en stofvrije omgeving de voorkeur heeft is natuurlijk een open deur. Maar waarom is dat vooral in de babykamer erg belangrijk? In de eerste levensfase slaapt een baby veel en dat betekent dat er veel tijd wordt doorgebracht in de slaapkamer. Omdat het immuunsysteem en de organen van baby’s nog in ontwikkeling zijn kan het zijn dat ze stoffen minder goed kunnen verwerken. Bovendien kan huisstofmijt een allergische reactie veroorzaken.

Met al die schattige pluche knuffeldieren, die zachte dekentjes en kleertjes is het van belang om regelmatig af te stoffen. Gebruik schoonmaakmiddel zonder gevaarsymbool op de verpakking en zorg daarna voor een stofzuigbeurt. De beste stofzuiger hangt af van je wensen. Zo zijn er modellen zonder zak, alsook steelstofzuigers die je gemakkelijk pakt om er dagelijks even doorheen te gaan.

Babyfoon met camera voor monitoring

Een babyfoon is een musthave om je kleintje op afstand in de gaten te houden. Tegenwoordig heb je tal van modellen op de markt waarmee je zelfs de babykamer via een camera kunt bekijken. Niet alleen vanuit thuis, maar zelfs op afstand.

Een babyfoon met camerafunctie is relatief gezien wat prijziger dan eentje met alleen geluid. Het heeft echter wel voordeel, want zo kun je je kleintje in de gaten houden zonder dat je steeds op de slaapkamer moet gaan checken. En dat zorgt ervoor dat jouw baby niet wakker wordt als jij kijkt.

Bovendien, de kans op wiegendood is groter wanneer je kindje veel op zijn of haar buik slaapt (neus en mond kunnen tegen matras aan komen liggen, waardoor de baby te weinig zuurstof binnen krijgt). Door je kindje via de babyfoon met camera in de gaten te houden kun je deze kans verkleinen. Leg je baby bij voorkeur in rugligging en check regelmatig of je baby een rugligging (of zijligging) aanhoudt. Een zijligging is overigens prima, maar vanuit daar rolt een baby gemakkelijker op de buik, dus daarom heeft rugligging de voorkeur.

Nachtlampje voor sfeer en zichtbaarheid

Tot slot, een nachtlampje ophangen in de slaapkamer is wel zo handig. Zo zie je net wat meer, zeker wanneer je bij de baby gaat checken. En dat voorkomt ook meteen dat je zelf over een verdwaalde knuffel struikelt. Qua nachtlampjes is er in ieder geval keuze genoeg, van toffe dierenvormen tot de maan en sterren. En dat zorgt ook nog eens voor extra sfeer in de babykamer!

Geef een reactie