Benen scheren tips advies

Handige tips voor tijdens het scheren

Als je je scheert, kan dat soms zorgen voor geïrriteerde en gevoelige huid. Dat is naar, want dat voelt onprettig aan en kan voor een oncomfortabel gevoel zorgen. Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten tijdens het scheren, waarmee je ervoor kunt zorgen dat je hier veel minder last van hebt. De volgende tips zullen je geheid helpen, en ervoor zorgen dat je altijd een super zachte huid hebt na het scheren.

Voorbereiding

Het is als eerst altijd belangrijk om elke keer gebruik te maken van een nieuw scheermesje. Je kunt een nieuw kopje op jouw scheermes zetten, of gebruik maken van een compleet nieuw mesje. Zo voorkom je irritaties en weet je zeker dat het mesje schoon is en veilig om te gebruiken tijdens het scheren.

Als je begint met scheren, breng dan iets van een verzachtend product aan. Zo bereid je de huid voor op het scheren en maak je de haren zacht. Je kunt gebruik maken van scheerschuim of bijvoorbeeld iets van een verzachtende lotion. Op deze manier wordt het een stuk makkelijker om de huid te scheren en zacht te houden.

Tijdens het scheren

Zoals je wellicht wel weet, is het belangrijk om altijd met de richting waar het haar in groeit, te scheren. Op bijvoorbeeld de benen is het dus belangrijk dat je van boven naar beneden gaat met het scheermesje. Ook kun je van zijkant naar zijkant gaan, maar met name van boven naar beneden is de goede manier om de huid te scheren en helemaal zacht te houden. Je wil dus niet tegen de haarrichting in scheren. Dit zal snel zorgen voor irritatie en rode bultjes, dus dit is echt een no-go. Zorg ervoor dat je tijdens het scheren altijd het mesje regelmatig afspoelt, en dat de huid altijd goed nat is. Eventueel kun je halverwege nog meer scheerschuim aanbrengen, als het bijvoorbeeld weggespoeld is of als je te weinig hebt aangebracht.

Goed afsluiten

Ben je klaar met het scheren? Dan is het belangrijk om de huid in te smeren met een voedende crème of lotion. Zelf gebruik ik hiervoor altijd Bio-Oil (lees hier mijn review) maar je kunt ook lekker een aftershave op doen, zodat er ook nog eens een lekkere geur blijft hangen op de huid. Draag ook geen strakke kleding kort na het scheren. Als je strakke kleding draagt, wrijft het tegen de huid en dit kan weer voor irritaties zorgen. Draag dus het liefst wat lossere kleding.

Geef een reactie