op-reis-in-zwolle-tips-foto

Op reis in Hanzestad Zwolle: wat te zien en te doen?

Als je denkt aan shoppen, dwalen je gedachten misschien in eerste instantie af naar de grote steden van Nederland. Toch kun je ook in de kleinere steden een hoop beleven! Wij nemen je vandaag mee op reis naar Zwolle. Leer waar je het lekkerst kunt eten, welke winkels er allemaal te vinden zijn, en welke toeristische trekpleisters jij echt moet zien.

Voor ieder iets wils

In Zwolle is er voor iedereen iets te beleven! Of je nu echt van de natuur houdt, een ware fan van geschiedenis bent, of gewoon graag op een terrasje wilt zitten, in Zwolle kan het allemaal. Omdat Zwolle een van de 22 Hanzesteden van Nederland is, is er bijvoorbeeld op cultureel gebied een hoop te zien.

Ontdek de Sassenpoort, en waan je even in het Nederland van de 14e eeuw, of maak een mooie wandeling door de natuur in Park de Wezenlanden. Ben je klaar met bewegen? Dan is er op bijna elke hoek wel een gezellig cafeetje te vinden, waar je in alle rust even kunt bijkomen.

Winkelen tot je erbij neervalt!

Ben jij een echte shopaholic? Dan is de enige straatnaam in Zwolle die jij moet kennen de Diezerstraat. Zeg deze straatnaam terwijl je in de taxi naar Zwolle stapt, en je wordt recht naar het bruisende centrum van de stad gebracht. Bezoek de grote winkelketens voor nieuwe kleding, of zoek juist de lokale winkeltjes op voor de leukste souvenirs. Daarnaast zijn er in Zwolle veel markten te vinden, die op verschillende dagen van de week hun mooiste waren verkopen. Zelfs als winkelen normaal gesproken niet jouw favoriete hobby is, heb je grote kans dat je in Zwolle van gedachten verandert!

Een middagje ontspannen

Niet zo’n zin in al die verschillende activiteiten? Dat is geen probleem, want Zwolle is ook dé stad om een moment voor jezelf te nemen. Laat je heerlijk verwennen tijdens een uitgebreide high tea, waarbij je de zoetste taartjes en cake mag proeven. Als het al wat later in de middag is, dan kun je de thee natuurlijk ook vervangen door wijn! High wines zijn een steeds populairder concept in Nederland, en ook in Zwolle zijn er wat restaurants die deze bijzondere vorm van borrelen aanbieden. Zodra het tijd is om weer naar huis te gaan, laat je je veilig vervoeren door de goedkope taxi Zwolle.

Voor de kleintjes

Ook voor kinderen is er in Zwolle voldoende te beleven! Laat jouw kids bijvoorbeeld meedoen aan een spannende speurtocht door de binnenstad. Als ze vervolgens graag meer over de geschiedenis van Zwolle willen weten, zijn er ook een paar verschillende musea waar jullie samen naar toe kunnen. Ook Dinoland Zwolle vinden wij een aanrader! Sluit de dag lekker af met door een pannenkoek te eten, en zo heb jij binnen een handomdraai een geslaagd uitje voor jouw kinderen georganiseerd.

Geef een reactie