Stolp decoreren thema herfst autumn

Herfst stolp decoreren

Herfst! Het is leuk om elk seizoen ‘iets’ in huis te veranderen en het hoeft helemaal geen fortuin te kosten… Met leuke knutsels of een klein budget haal je de herfstsferen al in huis. Denk bijvoorbeeld aan een paar nieuwe kussenhoezen of kaarsen, die je voor een prikkie bij de Action of Big Bazar shopt.

Ik haalde vandaag mijn glazen stolpen weer onder het stof vandaan en heb ze gedecoreerd met het thema herfst! Ik laat jullie in deze blog 3 makkelijke voorbeelden zien, zodat jij zelf ook een herfst stolp kunt maken. 😉

Glazen stolp met herfst decoratie

Zelf heb ik drie glazen stolpen van zo’n 20 á 25 cm hoog met een houten plateau. Ik dacht dat stolpen eigenlijk al ‘uit’ waren. Ze stonden hier al maanden stof te vangen op een plankje in de schuur. Ooit heb ik er plantjes en kaarsen onder gehad. Even heb ik erover nagedacht om ze op de weggeefhoek te zetten maar toen bedacht ik mij ineens dat ik er nog wel wat mee kon. De inspiratie kwam eigenlijk doordat ik kort geleden een herfsttafel voor kinderen maakte. Dat kon toch ook met een stolp? Niet om mee te spelen maar puur als decoratie. Ik zocht in huis en in de winkel naar materialen, en ging aan de slag om drie verschillende voorbeelden van een herfst stolp te maken.

Herfststolp met natuurlijke materialen

Herfst Stolp maken - Glazen stolp decoratie Herfst
Herfst stolp met echt mos, geverfde dennenappel en Playmobil bosdieren.

Je kunt je stolp voor de herfst vullen met dennenappels, kastanjes, eikels etc. Wij maakten er een herfstbos van. De bodem van de glazen stolp bedekte ik met echt mos. De dennenappel is goud gespoten en de bosdieren (hertje en wildzwijnen) heb ik even van mijn dochter haar Playmobil herfst verzameling gepikt. De stolp staat op een houten boomschijf en ik heb er nog een kaarsje in natuurtint bij geplaatst. Staat best gezellig zo!

Stolp met letter ‘H’ van herfst

Stolp decoreren thema herfst autumn

De letter witte houten letter ‘H’ had ik al in huis. Eveneens de andere materialen. Letters zijn onder andere te koop bij hobbywinkels en Xenos. De neppe herfstbladeren erachter en de houten paddenstoelen kocht ik voor 1,99 bij Kik in Duitsland.

Herfst stolp met kalebassen en lampionnetjes

Stolp Herft Herbst Decoreren Voorbeelden Glazen Stolp

Overal langs wegen op het platteland zie je kraampjes staan waar pompoenen en kalebassen op liggen voor de verkoop. Ik kocht dit setje met lampionnetjes (van de lampionnenplant?) voor 1 euro langs de weg. Als je zin hebt kun je de kalebassen met verf een kleurtje geven. Ik vond het zo wel leuk staan.

Extra tip: je kunt je herfst stolp eventueel nog pimpen met letterstickers of een kleine lampjesketting op batterijen.

Ga jij een herfst stolp maken? Deel je het dan met ons? We vinden het leuk om jouw creatie ook te bewonderen.

*Blog bevat affiliatie linkjes. Als jij iets besteld via zo’n linkje ontvangen wij hier een kleine commissie over. Het kost je niets extra en je helpt ons ermee de site te onderhouden. Voor meer info zie de disclaimer.

Geef een reactie