Herfst schatten zoeken in het bos en een herfstbakje maken

Tijd om de herfst in huis te halen. Regenlaarzen aan en gaan! Met de kinderen maakte ik een herfstwandeling in het dichtstbijzijnde bos en met een emmer gingen we opzoek naar herfst schatten. Eenmaal thuis maakten we er een gezellig herfstbakje van. Kijk je mee wat we hebben gedaan en gevonden?

bos - herfst - volgmama

In het bos vond mijn jongste zoon een grote tak die hij tijdens de wandeling als wandelstok gebruikte. Midden in het bos lag een grote witte zandberg waar de kinderen op wilde rennen. Zelf had ik beter ook regenlaarzen aan kunnen doen en niet van die lompe wijde schoenen. Er waren hier namelijk ahum grote bosmieren die in mijn schoenen klommen en beten. Snel verder lopen dus..

bos5

De emmer kan erbij want de kinderen hebben de eerste schatten gevonden. Dennenappels in verschillende maten. Vullen maar!

bos7

Deze grote mierenhoop vol werkende bosmieren zag er voor de kinderen indrukwekkend uit. De volgende keer nemen we een loep mee om het beter te kunnen bekijken.

bos6

En dan komen we een klimboom tegen. Waarom er een roze pijl opstaat weet ik niet. Hebben jullie een idee? Zoals je ziet  hangen hier de meeste blaadjes nog aan de bomen en heeft het bos nog niet de mooiste herfstkleuren. We komen zeker nog eens terug om leuke sfeerfoto’s te maken.

bos - kastanje - volgmamasensory - herfst - schatten - herfstwandeling - diy - volgmama

Wat hebben we gevonden:

  • Eikels
  • Kastanjes
  • Takjes
  • Dennenappels

Bij de kastanjes hebben we een beetje vals gespeeld. Die vonden we namelijk niet in het bos maar bij ons op het erf onder de kastanjeboom. En wat is er leuker om die groene ballen met en zonder stekels zelf open te maken 😉

Thuis hebben we de gevonden herfst schatten in een glazen  bak gedaan en heb ik in de kelder nog wat herfstdecoratie opgezocht. Het staat hier nu in de woonkamer als decoratie maar de kinderen mogen er ook mee spelen!

Heb jij al herfstdecoratie in huis? Ga jij ook graag met je kinderen naar het bos?

5 thoughts on “Herfst schatten zoeken in het bos en een herfstbakje maken

Geef een reactie