Herfst schatten zoeken in het bos en een herfstbakje maken

bos4

Tijd om de herfst in huis te halen. Regenlaarzen aan en gaan! Met de kinderen maakte ik een herfstwandeling in het dichtstbijzijnde bos en met een emmer gingen we opzoek naar herfst schatten. Eenmaal thuis maakten we er een gezellig herfstbakje van. Kijk je mee wat we hebben gedaan en gevonden?

bos - herfst - volgmama

In het bos vond mijn jongste zoon een grote tak die hij tijdens de wandeling als wandelstok gebruikte. Midden in het bos lag een grote witte zandberg waar de kinderen op wilde rennen. Zelf had ik beter ook regenlaarzen aan kunnen doen en niet van die lompe wijde schoenen. Er waren hier namelijk ahum grote bosmieren die in mijn schoenen klommen en beten. Snel verder lopen dus..

bos5

De emmer kan erbij want de kinderen hebben de eerste schatten gevonden. Dennenappels in verschillende maten. Vullen maar!

bos7

Deze grote mierenhoop vol werkende bosmieren zag er voor de kinderen indrukwekkend uit. De volgende keer nemen we een loep mee om het beter te kunnen bekijken.

bos6

En dan komen we een klimboom tegen. Waarom er een roze pijl opstaat weet ik niet. Hebben jullie een idee? Zoals je ziet  hangen hier de meeste blaadjes nog aan de bomen en heeft het bos nog niet de mooiste herfstkleuren. We komen zeker nog eens terug om leuke sfeerfoto’s te maken.

bos - kastanje - volgmamasensory - herfst - schatten - herfstwandeling - diy - volgmama

Wat hebben we gevonden:

 • Eikels
 • Kastanjes
 • Takjes
 • Dennenappels

Bij de kastanjes hebben we een beetje vals gespeeld. Die vonden we namelijk niet in het bos maar bij ons op het erf onder de kastanjeboom. En wat is er leuker om die groene ballen met en zonder stekels zelf open te maken 😉

Thuis hebben we de gevonden herfst schatten in een glazen  bak gedaan en heb ik in de kelder nog wat herfstdecoratie opgezocht. Het staat hier nu in de woonkamer als decoratie maar de kinderen mogen er ook mee spelen!

Heb jij al herfstdecoratie in huis? Ga jij ook graag met je kinderen naar het bos?

 

5 Comments

 • Reply Batboy oktober 7, 2016 at 11:14 am

  Wat een leuke bak om het in te doen! Deon vind het zoeken in het bos ook altijd zo leuk , maar onderweg naar school stikt het van de kastanjes dus we zijn dan altijd wel even onderweg!

 • Reply MetMirjam oktober 7, 2016 at 8:37 pm

  Wat leuk! Ik kan niet wachten om ook naar het bos te gaan met onze dame zodat ze haar emmertje vol kan gooien met al haar vondsten 😉

 • Reply Astrid oktober 8, 2016 at 4:58 pm

  Wat ontzettend leuk die herfstwandeling! Alleen jammer van die mieren die jou beten. IK vind de herfst ook altijd mooi en vind het ook leuk om een herfstbakje te maken.

 • Reply Ineke oktober 10, 2016 at 8:48 pm

  Hier ben ik bezig met een zakje te maken voor een herfst scavenger hunt :)..

 • Reply Uitslag herfstig blogfeestje | Mijn favorieten - Save the Mama november 1, 2016 at 6:01 am

  […] een mooie zondag lekker naar het bos om herfstschatten te zoeken en daarna met de vondst een leuk herfstbakje maken. Ik heb meteen zin om naar het bos te […]

 • Leave a Reply