kinderkleding-naaien

Tijd voor hobby’s! Wat doe jij als de kinderen op bed liggen?

Gastblog door Michèlle – Wanneer je mijn vriend(inn)en vraagt of ze wat over mij kunnen vertellen, zullen ze vast niet allemaal hetzelfde zeggen. Wat ze wél allemaal zullen zeggen, is dat ik erg creatief ben. Altijd al geweest ook. Als klein meisje was ik uren zoet met Pergamano (wie kent het nog?!), hele schriften tekende ik vol met poppetjes en zelfs punniken vond ik leuk. En hé dat is nu weer helemaal hip!

Heerlijk vind ik het om te tekenen, knutselen en fröbelen. Moet er een carnavalsoutfit komen voor die ene dag per jaar dat we met een aantal meiden van ons oude dispuut op stap gaan? Ik ga wel aan de knutsel. Of moet er een traktatie voor een jarige geregeld worden? Ik ga wel ’s avonds urenlang kralen rijgen om voor de hele groep naamarmbandjes te maken.

armbandjes-met-naam-diy

Nieuwe hobby; kinderkleding naaien

En nu heb ik er weer een nieuwe hobby bij. Een tijd geleden kreeg ik namelijk een oude naaimachine en sindsdien heb ik een soort van virus! De oude naaimachine is inmiddels ingeruild voor een nieuw exemplaar en ik zou de hele dag wel bezig kunnen zijn met kleding maken. Of met zoeken naar het perfecte patroon. Gelukkig zijn mijn kids dol op kleding, dus ik kan lekker los gaan. Zelf heb ik geen enkele cursus gevolgd en in het begin was YouTube mijn beste vriend, maar misschien dat ik in de toekomst toch nog een cursus ga volgen voor de meer gevorderde dingen.

Leestip: DIY; zo pimpten wij het Ikea speelkeukentje in 10 minuten.

Wat maak ik nu zoal? Vooral kleding voor de kids en dan nog het meeste voor mijn dochter. Heel af en toe maak ik wat voor mezelf. Ik ben echter dol op kinderkleding en bij iedere nieuwe collectie die gelanceerd wordt (precies nu dus allemaal), moet ik me echt inhouden om niet gelijk helemaal los te gaan. Ik doe veel inspiratie op via bijvoorbeeld Instagram en de dingen die ik zelf kan maken, maak ik gewoon zelf. De items waarvan ik denk dat me dat nooit gaat lukken (of die ik simpelweg té leuk vind), belanden op het verlanglijstje of in het winkelmandje! Ik ben nu druk bezig om een capsule collectie te maken voor beide kids voor de herfst/winter en ga daarvoor dus mijn eigen creaties combineren met mijn favoriete merken.

Soms maak ik wel eens wat op bestelling of voor familie/vrienden. Wie weet kan ik hier nog wat mensen aansteken met het virus, want echt, het is ontzettend leuk (en ontspannend) om te doen!

kinderkleding-maken-kindermode

kinderkleding-diy-instagram

En vertel eens, wat zijn jullie hobby’s?

Meer creatieve uitspattingen kun je vinden op mijn Instagramaccount Momofthecuriouskids.

8 thoughts on “Tijd voor hobby’s! Wat doe jij als de kinderen op bed liggen?

  1. zoals nathalie zich misschien nog wel herinnert haak ik. ik heb 2 hoofdbandjes gemaakt voor haar dochter toen ze nog baby was. maar ik haak ook knuffels, dekens, poncho’s, mutsen en nog veel meer. soms ligt het even stil maar heb net een deken voor mijn jongste zoon af en er staat een bestelling voor sleutelhangers als traktatie.

Geef een reactie