Energie vergelijken

Zo kun je energieprijzen vergelijken

Heb jij al jaren dezelfde energieleverancier? Dan is de kans groot dat je teveel betaalt en dat dit een stuk minder kan. Energie vergelijken zou je veel geld kunnen besparen. Het is hierbij zeer eenvoudig om gebruik te maken van de energie vergelijker. Door het invullen van het aantal personen in jouw huishouden, het adres, woningtype en de huidige energieleverancier, wordt voor jou berekent waar je nóg voordeliger uit bent. Je kunt dan direct een keuze maken uit tientallen deals van energieleveranciers. Wel is het verstandig om ook even aan onderstaande aandachtspunten te denken voordat je een keuze maakt.

Kies de energieleverancier met de laagste tarieven

Hoe zorg je ervoor dat je de energieleverancier kiest met de laagste energieprijzen? Hiervoor is het belangrijk dat je weet wat je huidige verbruik is en wat de gemiddelde kosten zijn voor dit verbruik. Op basis hiervan kun je zien bij welke energieleverancier de kosten voor gas water licht lager liggen en waar ze hoger liggen. Ook bieden veel leveranciers een eenmalige korting of welkomstbonus aan. Het is belangrijk om te kijken naar de voorwaarden van deze korting zodat je je niet verkijkt. Ook de algemene voorwaarden van een energieleverancier zijn de moeite waard om door te nemen. Deze kunnen per energieleverancier verschillen.

Pakketvoorwaarden en andere belangrijke punten

De verschillende energieleveranciers worden niet alleen vergeleken op de energieprijzen voor water gas licht, maar ook op andere punten. Denk hierbij aan de details van de prijs, hierin zie je precies staan wat de totale kosten zijn en hoeveel er naar gas en hoeveel er naar licht gaat. Ook kun je kijken naar de pakketvoorwaarden: hierin staat meer informatie over de opzegtermijn en het aftrekken van de eventuele welkomstpremie. Verder kun je leveranciers ook vergelijken op basis van leveranciers waardering en ervaringen van andere klanten. Hier zie je niet alleen wat anderen van deze energieleverancier vinden, maar bijvoorbeeld ook hoe het overstapproces is verlopen.

Voorkom een boete door overstap

Voordat je overstapt naar een nieuwe energieleverancier is het belangrijk om te kijken naar de opzegtermijn van je huidige leverancier van gas water licht. Een leverancier kan namelijk een boete opleggen wanneer je het contract voortijdig verbreekt. Wanneer de einddatum van het contract binnen twee maanden is kun je zonder problemen overstappen. Bij een einddatum die langer dan twee maanden is riskeer je een boete. De hoogte van de boete is afhankelijk van de resterende looptijd na de opzegging. Bij een resterende looptijd van 2,5 jaar is de boete €250, en bij een resterende looptijd van anderhalf jaar of korter is de boete €100. Probeer dus focus te leggen op je Energie.

Best wel handig zo’n energie vergelijker met een duidelijk overzicht. Wil je ook besparen op de overige vaste lasten? Lees hier dan onze bespaartips.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay.

Geef een reactie