Rome met kinderen of gezin tips

Hotspots voor gezinsvakanties in Rome

Reizen is een spannende en leuke ervaring. Er zijn veel plekken waar je heen kan gaan en bij een gezinsvakantie zal je al gauw denken aan een vakantiepark. Maar wist je dat een wereldstad, zoals Rome, veel te bieden heeft voor een gezinsvakantie? Rome is één van de meest bezochte toeristische bestemmingen ter wereld. Het is ook één van de topbestemmingen voor gezinsvakanties. Maar waarom zou je ervoor kiezen om met je kinderen Rome te bezoeken? Hier zijn enkele redenen waarom je de gezinsvakantie in deze stad zou moeten doorbrengen.

Oude bezienswaardigheden

Rome was meer dan 2500 jaar het Europese epicentrum van cultuur, macht en religie. Het is ingesloten met verschillende interessante ruïnes en bouwwerken die meer dan tweeduizend jaar oud zijn. Alles wat je in Rome kunt zien, spreekt duidelijk zijn glorieuze geschiedenis. Heb je gehoord over het Colosseum? Nou, zoals ze zeggen, rondreizen door Rome zal nooit perfect zijn zonder het Colosseum te bezoeken.

Het Colosseum is een oud amfitheater dat de grootste bezienswaardigheid is voor reizigers van over de hele wereld en tevens het symbool van het historische centrum van Rome. Tijdens het oude Romeinse rijk diende dit gigantische amfitheater als een bloedige arena voor echte gladiatorengevechten. Andere interessante oude bezienswaardigheden in het historische centrum van Rome zijn het Forum Romanum, de Palatijn en het Pantheon.

Rome met kinderen ontdekken - onze tips

Italiaanse keuken

De Italiaanse gastronomie behoort tot de meest populaire keukens ter wereld. Heb je al eens heerlijke pizza, pasta en lasagne uit andere landen gegeten? Welnu, hoe weelderig ze ook zijn, niets concurreert met de smaak van pizza, pasta en lasagne die rechtstreeks uit hun oorspronkelijke geboorteplaats worden bereid. In Rome vindt je talloze restaurants, bars en cafetaria’s die authentiek Italiaans en Romeins eten serveren. En vergeet niet de smaak van de heerlijke gelato te proeven. Dit Italiaanse ijs zal je zeker versteld doen staan, vooral je kinderen.

Magnifieke basilieken

Je hoeft geen rooms-katholiek te zijn om de overtreffende trap basilieken in Rome te waarderen. Rome, het centrum van het christendom, heeft meer dan 900 basilieken. Waarvan de gigantische sint-Pietersbasiliek de grootste en bekendste is. Deze basiliek kan ongeveer 60.000 mensen tegelijk huisvesten. Een basiliek die zowel van buiten als van binnen veel indruk maakt. Hij is rijkelijk versierd en zit vol symboliek. Vanaf de koepel heb je een mooi uitzicht over Vaticaanstad en Rome.

Rome met gezin tips blog

De sint-Pietersbasiliek is gelegen in Vaticaanstad, dit is de kleinste onafhankelijke staat van de wereld midden in Rome. Het Vaticaan is de officiële residentie van de Paus.

Om de hoeken van het Vaticaan zijn veel kerken en kapellen die allemaal aantrekkelijk en interessant zijn. Een andere basiliek in Rome die je niet mag missen, is de sint Jan van Lateranen.  De kinderen zullen zeker gefascineerd zijn door de fresco’s en schilderijen in de muren en plafonds.

Winkelen

Shopaholics zullen zeker gefascineerd zijn door het aantal boetieks in Rome die eenvoudige en betaalbare luxe designer winkels bieden. Rome staat bekend als de thuisbasis van de meest populaire modeontwerpers ter wereld. In Rome vindt je misschien wel de beste schoenen, tassen, jurken en accessoires van Gucci, Prada en Armani.

En voor kinderen zijn de speelgoedwinkels een must. Ideaal voor als ze nog een souvenir voor thuis willen scoren.

Rome vakantie reis met gezin kinderen tips

Musea

Twee musea die zeker voor de kinderen een echte aanrader zijn, zijn het wassenbeelden museum (museo delle Cere) en het explora kindermuseum. Dit laatste is een interactief museum waar kinderen door middel van spel meer leren over techniek.

Parken

Rome is omgeven door groene en serene parken. Een geweldige manier om een ​​gezinsvakantie in Rome door te brengen, is door te ontspannen in het park.

Je kunt net zo goed proberen een fiets te huren of te paard te rijden en met je kinderen door Parco Colle Oppio en Villa Borghese Park te toeren. Hiermee geniet je niet alleen van de adembenemende aanblik van het park, maar kun je ook een goede en plezierige tijd doorbrengen met je kinderen.

Rome heeft veel te bieden op gebied van kunst, cultuur en historie, maar ook op het gebied van fun. Wissel je cultuur dagen af met een bezoek aan een van de nabijgelegen pretparken (Rainbowmagicland, Cinecitta world of Zoomarine) of een waterpark.

rome met kinderen leukste hotspots
Bewaar deze afbeelding op Pinterest voor later.

Lees ook: tips voor een vliegvakantie met baby

Geef een reactie