Huis woonkamer knus inrichten

Zo richt jij jouw woning knus in

Ga je verhuizen of ben je toe na een nieuwe inrichting van je huis? Lees dan snel verder. In dit artikel lees jij hoe je jouw huis knus kunt inrichten.

Kies een woonstijl

Voordat je jouw huis kunt gaan inrichten is het belangrijk om een woonstijl te kiezen. Dit geeft je houvast en geeft je richting bij het maken van keuzes in je inrichting. Er zijn verschillende soorten woonstijlen, zoals de Bohemian woonstijl, minimalistische woonstijl en romantische woonstijl. Bij de minimalistische woonstijl denk je wellicht niet aan een knus huis. Echter kun je het wel knus aankleden. Zoek een woonstijl die goed bij je past. Sommige woonstijlen, zoals de romantische woonstijl, zijn wel vaak sneller knus.

Verf of behangen van je muur

Door bepaalde kleuren verf en behang kan je jouw huis knusser maken. Als je weinig tijd hebt voor het voorbereiden van je huis kan je beter kiezen voor verf. Behangen kost namelijk veel voorbereidingstijd. Echter een voordeel van behang is dat het lang meegaat. De tijdsinvestering kan het dus waard zijn als je voor langere tijd niet opnieuw je muren wilt bekleden. Je kunt je huis knus maken door te kiezen voor behang of verf met een warm kleurenplat. Denk bijvoorbeeld aan herfstkleuren, bakery brown of andere warme kleuren, zoals rood. Natuurkleuren staan ook mooi. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van behang en verf. Bekijk per kamer wat je wilt. Een andere optie is om een muur te bekleden met een fotobehang, die warmte uitstraalt.

Verlichting

Kies voor verlichting die niet te fel is, maar ook niet te zwak. Je kunt het beste kiezen voor verlichting dat je kunt aanpassen qua sterkte. Verlichting in verschillende kleuren zorgt ook voor meer knusheid. Andere goede opties zijn muurverlichting en staande verlichting. In een slaapkamer staat een verlichtingsdraad ook erg mooi.

Gebruik woonaccessoires

Met woonaccessoires kan je jouw woning net iets meer aankleden. Hoogpolige en kleden in de vorm van een dier passen goed in deze stijl. Ronde vormen zorgen ook voor knusheid. Kies bijvoorbeeld ronde (tafel)kleden, onderzetters en schilderijtjes. Een openhaard is een echte aanrader als je jouw huis knus wilt aankleden. Zorg daarnaast voor genoeg kaarsen. Kijk bijvoorbeeld naar kaarsen bij kaarsenfakkels.nl. hier heb je keuze uit een groot aantal soorten kaarsen, zoals figuurkaarsen, rustieke kaarsen, kandelaarskaarsen en stompkaarsen. Tijdens het diner kan je romantisch genieten van je maaltijd met een dinerkaars.

Let op dat je niet te veel woonaccessoires kiest. Een knus huis kan snel erg druk worden. Houd dit daarom goed in de gaten. Het maken van een moodboard kan je helpen bij het maken van keuzes van je inrichting.

Lees ook:

Geef een reactie