sfeer in huis

Zo creëer je sfeer in huis

Het is weer winter aan het worden en we gaan massaal met zijn allen weer naar binnen. Tijd om het lekker knus en een gezellige sfeer te maken in huis. Het is zo fijn om vanuit het gure weer binnen te stappen in een ruimte waar je je geborgen en veilig voelt.

Welke decoratie kies je?

Decoratie wordt vaak gezien als iets dat je tussendoor koopt en er wordt meestal niet echt over nagedacht. Je komt toevallig iets tegen dat je mooi vindt en je neemt het mee. Als je dit regelmatig doet, dan komt je huis snel vol te staan met prullaria wat niet echt bij elkaar past. Je huis komt dan rommelig over en dat is niet gezellig. Blijf dus goed opletten bij wat je koopt of het past bij de rest van je interieur en of het niet al te vol staat. Bepaal voor jezelf van te voren hoe je wilt dat je huis eruit ziet en maak desnoods een moodboard. Dan kun je daarna bij iedere leuke decoratie beslissen of het wel passend is.

Leg iets op de vloer

Zeker in de winter is het fijn om een kleed op de vloer te hebben liggen. Het is niet alleen warm voor je voeten, maar het straalt ook warmte en gezelligheid uit. Kijk bij de aankoop van een kleed goed hoe je leefsituatie is en wat je op de vloer kwijt kunt. Heb je echt een grote ruimte, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor vloerkleden van 300X400 cm. Dat past natuurlijk niet iedere woning. Dus kijk eerst goed waar je het kleed gaat neerleggen en hoe groot het kleed dan moet zijn. Kijk vervolgens ook naar de praktische dingen. Heb je kinderen of huisdieren, dan is een hoogpolig tapijt misschien niet zo handig. Er blijft makkelijk iets in hangen wat je kleine er later weer uithaalt. Ook de haren van je huisdier blijven er makkelijker in hangen. Een laagpolig tapijt is dan qua onderhoud makkelijker.

Verlichting

Bij een sfeervolle ruimte denken de meeste aan kaarsen en aan gedimde, zachte verlichting. Het liefst nog met een openhaard erbij en het beeld is compleet. Kaarsen kun je eigenlijk niet genoeg hebben. Let er wel op waar je ze neerzet in verband met veiligheid. Je kunt ook kiezen voor een grote plafondlamp, maar misschien past meerdere kleine lampjes beter bij jou. Ook hier is het goed om van te voren over na te denken of het past bij de rest van je interieur.

Met deze tips kom jij vast de winter wel door in je knusse woning.

Meer van dit soort artikelen lezen? Lees ook onze tips voor een gezellige eethoek.

Geef een reactie