dolomieten-huttentocht-met-kinderen-organiseren-waarop-letten-en-wat-regelen

Met kinderen op huttentocht in de Dolomieten, hoe regel je dat?

Op vakantie gaan met kinderen is leuk, maar daar kun je niet zonder enige voorbereiding aan beginnen. Een huttentocht is een leuke manier om met het gezin samen te zijn en tegelijkertijd te genieten van wat het buitenleven te bieden heeft. Er zijn wel wat zaken waar je rekening mee moet houden en moet regelen vooraf, voordat je met je kinderen op huttentocht kunt gaan in de Italiaanse Dolomieten. Hieronder lees je een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Kies een geschikte route

Als je met kinderen een huttentocht Dolomieten gaat doen, is het belangrijk dat je een geschikte route uitstippelt. Kinderen kunnen vaak kortere afstanden lopen dan volwassenen, dus daar moet je rekening mee houden. Dat kun je doen door een route te kiezen waarvan de hutten dichter bij elkaar liggen. Op die manier hoeven kinderen niet al te ver te lopen. Het zal per kind verschillen hoe ver ze kunnen lopen en het is vaak ook een soort van uitproberen. Je kunt er ook op letten dat er onderweg voldoende plekjes zijn om even uit te rusten of om lekker te gaan picknicken. 

Kies kindvriendelijke hutten

Als je huttentocht met kinderen doet, is het belangrijk dat de accommodatie geschikt is voor kinderen. Kies bijvoorbeeld een hut met een speelruimte voor de kinderen, of een hut met een of meerdere kinderbedden. Het is ook belangrijk dat de route naar deze hutten toe niet te moeilijk zijn om met kinderen te bereiken. Je kunt tijdens het oriënteren voor een huttentocht selecteren op kindvriendelijke hutten, zodat je in een oogopslag ziet welke hutten er geschikt zijn voor jouw reis.

Maak een paklijst en een plan van aanpak

Voordat je gaat is het fijn om een paklijst te maken welke je kunt afvinken tijdens het inpakken. Op die manier weet je zeker dat je niets vergeet en kun je vakantiekleding slim inpakken. Betrek de kinderen hier ook bij, zodat de voorpret begint en zij ook betrokken zijn. Neem voldoende warme kleding mee, ehbo spullen, goede schoenen en entertainment voor de kinderen (bijvoorbeeld een kleurboek met stiften en een spelletje). Daarnaast is het belangrijk om van te voren een plan van aanpak te maken. Welke maaltijden ga je eten, neem je bijvoorbeeld houdbare en eetbare producten mee die je alleen maar hoeft op te warmen? Of zijn er eetgelegenheden onderweg van hut naar hut? Neem voldoende waterflesjes mee en makkelijk te bereiden producten. 

Laat de thuisblijvers weten waar je bent

Voor de veiligheid is het slim om de thuisblijvers te laten weten wanneer je op welke plekken verwacht te zijn. Houd dagelijks een vast tijdstip aan waarop je even contact hebt met elkaar. In geval van nood kunnen zij dan contact opnemen met de organisatie. Leer de kinderen ook wat ze moeten doen als er nood aan de man is.

Geef een reactie