zomerkleding-voor-op-reis-tips-en-slim-inpakken

Zomerkleding voor op reis; handige tips en slim inpakken

Al tijdens de lente beginnen velen van ons na te denken over hun reisplannen voor de zomervakantie. Of je nu op zoek bent naar een strandvakantie, een stedentrip, of een roadtrip, er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden als het gaat om het kiezen van de juiste kleding voor je reis. Hier zijn een paar tips om je te helpen de beste zomerkleding voor op reis te kiezen en deze slim in te pakken.

Kies lichtgewicht en ademende stoffen

Als het op zomerkleding voor op reis aankomt, is het belangrijk om te kiezen voor lichtgewicht en ademende stoffen. Denk hierbij aan katoen, linnen en zijde. Deze stoffen houden je koel en comfortabel, zelfs als de temperaturen stijgen. Vermijd synthetische stoffen, want deze kunnen warmte vasthouden en je laten zweten.

Kies voor laagjes

Het weer kan onvoorspelbaar zijn, vooral als je naar verschillende bestemmingen reist. Kies daarom voor kleding die je in laagjes kunt dragen. Denk aan een licht jasje of een vestje dat je over een t-shirt kunt dragen als het ’s avonds afkoelt. Of kies voor een blouse met korte of lange mouwen die je over een tanktop kunt dragen om je schouders te beschermen tegen de zon. Uiteraard mogen de prachtige en comfortabele strandjurkjes van LASCANA niet ontbreken, die je snel aan kunt trekken over je badpak, bikini of tankini wanneer je even wat drinken wilt halen aan de bar, of even wat van de hotelkamer of uit je caravan moet halen.

Kies voor veelzijdige kledingstukken

Kies kledingstukken die veelzijdig zijn en op verschillende manieren kunnen worden gedragen. Een eenvoudige jurk kan bijvoorbeeld overdag worden gedragen met slippers of sandalen en ’s avonds worden opgeleukt met een paar hakken en sieraden. Of kies voor een lichte broek die je kunt dragen met een blouse voor een nette look, maar ook met een t-shirt voor een meer casual look.

Denk na over de activiteiten die je gaat doen

Als je van plan bent om actief te zijn op je reis, zoals wandelen of fietsen, kies dan voor kleding die geschikt is voor deze activiteiten. Denk aan ademende en sneldrogende sportkleding en stevige (sport)schoenen. Maar vergeet ook niet om kleding te pakken voor ontspannen activiteiten, zoals zwemmen en zonnen aan het strand. Het is immers zomervakantie!

Slim inpakken

Nu je weet welke kledingstukken je moet kiezen, is het tijd om te bedenken hoe je ze slim kunt inpakken. Een van de beste manieren om ruimte te besparen in je koffer of reistas, is door te rollen in plaats van te vouwen. Rol je kledingstukken op en leg ze naast elkaar in je koffer. Hierdoor bespaar je niet alleen ruimte, maar voorkom je ook kreuken.

Daarnaast kun je ook kiezen voor packing cubes. Dit zijn handige opbergzakjes die je kunt gebruiken om je kleding te organiseren en in te pakken. Zo hoef je niet elke keer je hele koffer overhoop te halen als je iets nodig hebt.

Veel succes met het inpakken van je zomerkleding en een fijne reis!

Geef een reactie