Review Gezelschapsspel In een handomdraai Megableu

Leuk spel met Halloween; Griezelhand – In een handomdraai; waarheid, durven of doen?

Waarheid, durven of doen? Dit is een spelletje wat we volgens mij allemaal wel kennen uit onze jeugd. Megableu heeft het spel in een modern jasje gestoken en je hoeft de vragen niet eens meer zelf te verzinnen! 94 kaartjes met vragen en uitdagingen zorgen gegarandeerd voor veel pret met je familie of vrienden. Het spel heet In een handomdraai en het is echt mega hilarisch! Een grote griezelige groene hand wandelt rond op de tafel en wijst iemand aan die aan de beurt is…

In een handomdraai is een leuk familie- en vriendenspel voor de komende feestdagen. Ook zeer geschikt als gezelschapsspel om de spanning op oudejaarsavond af te nemen en samen lekker de tijd door te brengen. Je leert elkaar beter kennen met de ‘Waarheid’ vragen en sommige uitdagingen laten je lachspieren hard werken. 😉

In een hand omdraai spel

Het Megableu gezelschapsspel In een handomdraai is bedoeld voor iedereen ouder dan 7 jaar, en je kunt het met 2 t/m 6 spelers spelen. Opgepast wanneer de vinger je aanwijst! Want dan ben jij aan de beurt met waarheid, durven of doen. Voer jij de opdracht goed uit dan verdien jij het kaartje en diegene die het eerst 6 kaartjes in zijn of haar bezit heeft, heeft gewonnen. Je kunt natuurlijk ook (als je alle tijd hebt) doorspelen tot alle kaartjes op zijn. Hieronder zie je een kort filmpje waarbij we het spelletje speelden.


Inhoud

  • Elektronisch bewegende hand ( 3 x AA batterijen niet inbegrepen)
  • 94 kaarten met de uitdagingen ‘Waarheid’, ‘Durven’ of ‘Doen’.
  • 6 Joker kaarten (voor elke speler één)
  • Handleiding met spelregels
In een handomdraai spel - Waarheid durven doen - Ervaringen
De groene monsterhand is ongeveer op ware grote als een stevige mannenhand.

Spelregels

  • De hand verplaatst zich in cirkels op de tafel. De jongste speler mag als eerste op de knop drukken.
  • Als de hand stopt zal de wijsvinger één van de spelers aanwijzen.
  • Deze speler moet dan kiezen tussen ‘waarheid’ of ‘durven’ en de tegenspeler leest de opdracht van het kaartje.
  • Indien de speler de opdracht slaagt, krijgt hij of zij het kaartje. Indien niet, dan moet hij of zij de opdracht ‘Doen’ uitvoeren of de joker inzetten.
  • De eerste speler die 6 kaartjes heeft verzameld heeft gewonnen.
Review - In een handomdraai - Spel van Megableu
Twee van de 94 kaarten uit het spel als voorbeeld.

Onze ervaring met het gezelschapsspel In een handomdraai

Geweldig spel! Echt lachen dit. De groene hand ziet er al gek uit als je hem uit de verpakking haalt en als je de hand ziet rondlopen op tafel dan is het nog véél gekker. Het lijkt wel een afhakte hand van een groen Halloween monster… Het maakt overigens wel veel geluid als de hand in beweging is. Dat kun je op het filmpje ook goed horen. Toch mag dat de pret niet drukken.

De leeftijdsindicatie is 7+ en dat lijkt mij een prima leeftijd. Mijn dochter van 4 jaar wilde ook een keer meespelen maar zij wist de betekenis van sommige vragen niet en begreep er niet veel van. Mijn zoontjes van 9 en 11 kunnen zich er prima mee vermaken maar hun mening is ook dat je het spel In een handomdraai het beste met meerdere personen of kinderen kunt spelen. Als je het spel met zijn tweeën speelt dan wijst de hand soms tussen de personen in. En dan is het soms afwegen wie er aan de beurt is of gewoon nog een keer op de knop drukken. Om het eerlijker te spelen werkt het spel het best als je met zijn allen rond een ronde tafel gaat zitten.

Sommige uitdagingen zijn simpel, bij andere uitdagingen moet je hele gekke dingen doen. Bijvoorbeeld al zingend een mop vertellen. En probeer dan maar je lach in te houden haha.

Een heerlijk spel voor een spellenavond met het gezin of met vrienden!

Meer Halloween blogs:

Geef een reactie