jungleboek-musical-2023-theater-terra

JungleBoek de Musical Theater Terra; meeslepende familievoorstelling voor kinderen vanaf 6+

Recensie – Naar het theater gaan is altijd een bijzondere ervaring. Vooral de musicals zijn iets waar je nog lang aan terugdenkt. De musical die ik onlangs meemaakte was JungleBoek; een spannende-, humoristische- en avontuurlijke familievoorstelling van Theater Terra, gebaseerd op het originele verhaal van Jungle Book zoals in de klassieke Disney film, maar dan toch weer een beetje anders. Op zondagmiddag 22 januari 2023 ging JungleBoek de Musical bij het Meervaart theater te Amsterdam in première en ik mocht daar samen met mijn dochter bij zijn. Lees snel verder over deze sprankelende voorstelling!

JungleBoek de Musical

We kennen denk ik allemaal het originele verhaal van The Jungle Book wel. Zo niet, dan kun je in de alinea hieronder de verkorte versie van het verhaal lezen en de trailer bekijken. JungleBoek de Musical van Theater Terra is een muzikale productie gebaseerd op de klassieke Disney-film Jungle Book uit 1967, maar dan in een gloednieuw jasje en knap staaltje poppenspel!

Sjors Arts, Robin Ketelaers en Tom di Scala zijn de spelers van JungleBoek de Musical en nemen tijdens de voorstelling meerdere rollen over. De voorstelling duurt iets langer dan een uur en na afloop mag iedereen met de spelers op de foto.

Het verhaal

Mowgli groeit op in het midden van de jungle, bij een familie van wolven. Met zijn vrienden Baloe de beer en Baghiera de panter beleeft hij avonturen in de wirwar van tropische bomen en planten. Hij leert jagen en de taal van de dieren spreken. Dan verschijnt Shier de tijger, die achter hem aan zit. Tijd voor Mowgli om voor eens en voor altijd uit te maken wie de koning van de jungle is! 

Trailer

Recensie JungleBoek de Musical 2023 van Theater Terra

Na Sneeuwwitje de Musical is dit de tweede musical van Theater Terra die wij bezochten. Ook dit keer overtrof de familiemusical al onze verwachtingen. Gezien de locatie van de première (voor ons is dat best een stukje reizen met de trein of auto) besloten we om er een gezellige dag van te maken met eerst een bezoekje aan het Nemo museum, en na de afloop van de theatervoorstelling nog samen ergens te gaan eten met bekenden.

Mijn dochter koos ervoor om deze dag een zwart-goud luipaarden jurkje aan te trekken, wat we een passend outfit voor de première vonden. Zulke gelegenheden zijn immers voor kinderen en volwassenen een feestje!

De ballonenboog bij de entree zorgde voor een warm welkom en de foyer van het Meervaart theater was mooi versierd in groene kleuren, die uiteraard goed bij het thema “jungle” passen. We haalden een drankje en wat chipjes en na heel even wachten mochten we de zaal naar binnen. De zaal zat goed vol en de show kon beginnen!

De musicals van Theater Terra zijn uniek in zijn soort. Ze beginnen met een poppenkast, het voorlezen van een verhaaltje en trekken meteen de aandacht van het publiek. Jong en oud publiek kan genieten van zo’n spectaculaire show als JungleBoek de Musical.

jungleboek-nederlandse-musical-2023

Tijdens de voorstelling zie je Mowgli opgroeien van baby tot grote jongen. De dieren in de jungle noemen hem ook wel een mensendier. Hij leert jagen, met dieren communiceren en zijn angsten overwinnen in de Jungle. En dan ontmoet hij op een dag een mensenmeisje… Hoe het afloopt moet je zelf maar komen zien. 😉

De kinderen in de zaal waren betrokken bij de musical. Ze leefden mee met Mowgli en zaten soms op het puntje van hun stoel. Het vleugje alledaagse humor (die soms meer door volwassenen worden begrepen) is geweldig! Wat hebben we gelachen en genoten.

jungleboek-de-musical-theater-terra-voorstelling-2023-recensie

Een foto met de spelers behouden we als aandenken van deze prachtige voorstelling.

Meer info en tickets

Theater Terra JungleBoek de Musical speelt af in theaters door heel Nederland. Op deze webpagina van Theater Terra vind je meer info over de show, ticketprijzen, speeldagen en locaties en ook kun je daar tickets voor deze musical bestellen.

Heb jij al zin gekregen om JungleBoek de Musical te bezoeken?

Geef een reactie