Sneeuwwitje de musical familievoorstelling vanaf 4 jaar theater

Sneeuwwitje de Musical 2021-2022; familievoorstelling van Theater Terra voor kinderen vanaf 4+

Sneeuwwitje de Musical is een leuke en fantasieprikkelende voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar, die van sprookjes houden. Het sprookje ‘Sneeuwwitje’ wat oorspronkelijk door de Duitse gebroeders Grimm is bedacht, is nu als familievoorstelling van Theater Terra te zien op het toneel, maar wel… in een eigentijds jasje gestoken! Dat viel ons meteen al op aan het kostuum van Sneeuwwitje, want ze droeg tijdens de uitvoering een broek met stoere rode laarzen en geen klassieke prinsessenjurk zoals wij het uit de (teken)film kennen. Het is dan ook mijn zesjarige dochter die zei: “mama, wat is Sneeuwwitje stoer hè, wat ziet ze er cool uit!”.

Op zondagmiddag 10 oktober 2021 ging Sneeuwwitje de Musical, een voorstelling van Theater Terra, in première en ik mocht daar samen met een van mijn kinderen bij zijn. Toen ik mijn dochter vroeg of ze haar Sneeuwwitje verkleedjurk aan wilde naar de première, twijfelde ze geen moment. Zo liepen wij gisteren dus samen over de rode loper bij de Stadsschouwburg in Utrecht. Er waren nog meer kinderen die verkleed waren als Sneeuwwitje of een andere prinses, en dat was erg leuk om te zien.

Ook leuk: JungleBoek de Musical 2023 – Theater Terra

Sneeuwwitje de Musical

Sneeuwwitje de musical theater terra voorstelling 2021
Fragment: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…. Wie is het mooiste van het hele land?

Het verhaal

De mooie prinses Sneeuwwitje is geliefd bij het hele volk, behalve bij haar jaloerse stiefmoeder, de Koningin. Op een dag in haar kasteel vertelt de Toverspiegel aan de Koningin dat niet zij, maar Sneeuwwitje de mooiste van het land is. Sneeuwwitje moet de bossen invluchten. Daar vindt ze een nieuw leven bij zeven grappige en hardwerkende dwergen. De Koningin weet haar te misleiden met een betoverde appel. Alleen een kus van ware liefde kan haar nog redden… 

Sneeuwwitje voorstelling theater terra musical 2021
En, krijgt Sneeuwwitje een kus? Dat laten we nog even geheim…

Wesley de Ridder, Britt van Doorn en Sebastiaan Hoen zijn de spelers. De 7 dwergen en de Koningin zijn prachtige handpoppen. De voorstelling duurt een uur en na afloop mogen kinderen met Sneeuwwitje op de foto.

Review: onze ervaringen met Sneeuwwitje de Musical (première voorstelling)

Wij hebben erg genoten van de première van Sneeuwwitje de Musical. Mijn dochter was vooral onder de indruk van de poppen (Koningin en de dwergen) en het stoere kostuum van Sneeuwwitje. Ook werden er mooie liedjes gezongen tijdens de voorstelling.

Hoewel er heel kort iets mis ging bij de lichttechnicus (dat kan gebeuren), werd hier fijn op ingespeeld door de cast en maakten ze er een grapje van. Volgens mij kregen de kinderen daar weinig van mee want ze bleven ook allemaal rustig zitten. De voorstelling duurde in totaal een uur en dat is voor de kleinsten precies lang genoeg om de aandacht erbij te houden. Er komen best wat spannende momenten voor (met pijl en boog, en de Koningin die aanklopte met een giftige appel) en daarom vind ik 4 jaar en ouder prima als adviesleeftijd. Ook de grappige momenten waren erg leuk en als ouder zijnde vond ik het leuk om ‘stukjes van andere sprookjes’ in de musical te herkennen.

sneeuwwitje de musical premiere

Sneeuwwitje de Musical is in ieder geval tot 6 februari in het theater te zien. Kijk voor meer informatie, het speeloverzicht en kaarten op de website van Theater Terra.

Geef een reactie