Kamperen in je eigen stad op De Buurtcamping

Ben je net verhuisd of opzoek naar een paar nieuwe vrienden? Heb je geen zin om kilometers te reizen maar wel veel plezier? Dan is De Buurtcamping misschien iets voor jou. Deze zomer worden maar liefst 18 parken in Nederland omgetoverd tot Buurtcamping. Kamperen met buren: hoe gezellig is dat?

In een tijd waarin veel wordt gesproken over de kloven in onze samenleving, biedt De Buurtcamping een eenvoudige oplossing: alle mensen die de buurt rijk is ontmoeten elkaar tijdens een ontspannen vakantie in eigen park. Je groet elkaar, helpt elkaar en leert zo gemakkelijk nieuwe mensen kennen. En dit jaar kamperen buren niet alleen in de grote steden, want ook bewoners van plaatsen als Haulerwijk, Nieuwegein en Kampen maken hun eigen Buurtcamping. Je kunt ook kamperen met kinderen.

‘Door samen de camping op te bouwen, te genieten bij het kampvuur of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners van alle leeftijden en achtergronden elkaar beter kennen.’ Initiatiefnemer Roderik Schaepman.

Onvergetelijke ontmoetingen

buurt2
De Buurtcamping zorgt voor bijzondere ontmoetingen. Zo vonden er in 2016 per persoon gemiddeld 13 nieuwe ontmoetingen plaats en zag 83% van de kampeerders elkaar daarna nog in de buurt. De hipster raakt tijdens het kampvuur voor het eerst in gesprek met de bijstandsmoeder uit de straat en de opa die nog nooit eerder kampeerde speelt een potje yahtzee met kinderen uit de buurt.

Een kampeerplek voor elke buur

buurt1
Éénderde van de kampeerplekken is voor betalende buren, éénderde is voor buren die als vrijwilliger meehelpen en éénderde voor buren die om financiële redenen niet op vakantie kunnen, zij kamperen met een fikse korting. Bij de reservering kunnen betalende campinggasten bijdragen aan de kampeerspullen of de kampeerplek van mensen met een minimum inkomen.

Op www.debuurtcamping.nl vind je een overzicht van alle Buurtcampings en kun je je kampeerplek reserveren. In de meeste plaatsen vindt De Buurtcamping plaats in het eerste weekend van de schoolvakantie van de betreffende regio.

Samen maken we De Buurtcamping

buurt3
In 2013 begon stichting De Buurtcamping met 1 camping en is inmiddels uitgegroeid tot 18 campings door heel Nederland. De Buurtcamping groeit door en wil binnen een aantal jaar heel Nederland elkaar laten ontmoeten tijdens een ontspannen vakantie in eigen park.

De Buurtcamping wordt georganiseerd door buurtbewoners en -organisaties, met de bijzondere steun van lokale bedrijven, gemeenten, Stichting Doen, het Oranje Fonds en Dioraphte. Vanaf dit jaar werkt het landelijk bedrijfsleven ook mee aan de droom van stichting De Buurtcamping. Telfort steunt De Buurtcamping omdat het telecombedrijf voor iedereen genieten bereikbaar wil maken; juist ook voor buurtbewoners die om financiële redenen niet op vakantie kunnen.

Ik heb al even gekeken of er bij ons in de buurt ook een Buurtcamping komt. De dichtstbijzijnde voor ons is Kampen maar dat is mij toch wat te ver. Ik heb het te druk om zelf een Buurtcamping te organiseren maar het idee is geweldig! Ik zou het in ieder geval erg tof vinden. Ik heb al wel gehoord dat er bij ons in de nieuwe wijk elk jaar een zomerfeest wordt georganiseerd. Een unieke kans om al onze buurtjes wat beter te leren kennen.

Komt er deze zomer een Buurtcamping bij jouw in de buurt? Kampeer jij graag?

11 thoughts on “Kamperen in je eigen stad op De Buurtcamping

  1. Superleuk dat dit wordt georganiseerd! Ik had er nog nooit van gehoord. Wij hebben een camperbusje en vinden het heerlijk om te camperen. Dit jaar slaan we over maar volgend jaar gaan we weer.

  2. Ik vind dit superleuk. Ze doen zoiets ook bij mij in het Oosterpark. Maar dat is geloof ik maar 1 nachtje. Helaas ben ik zelf niet zo van het kamperen en heb er niet eens de spullen voor, maar ik vind het echt een superidee!

Geef een reactie