Kamperen in je eigen stad op De Buurtcamping

Ben je net verhuisd of opzoek naar een paar nieuwe vrienden? Heb je geen zin om kilometers te reizen maar wel veel plezier? Dan is De Buurtcamping misschien iets voor jou. Deze zomer worden maar liefst 18 parken in Nederland omgetoverd tot Buurtcamping. Hoe gezellig is dat?

In een tijd waarin veel wordt gesproken over de kloven in onze samenleving, biedt De Buurtcamping een eenvoudige oplossing: alle mensen die de buurt rijk is ontmoeten elkaar tijdens een ontspannen vakantie in eigen park. Je groet elkaar, helpt elkaar en leert zo gemakkelijk nieuwe mensen kennen. En dit jaar kamperen buren niet alleen in de grote steden, want ook bewoners van plaatsen als Haulerwijk, Nieuwegein en Kampen maken hun eigen Buurtcamping.

‘Door samen de camping op te bouwen, te genieten bij het kampvuur of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners van alle leeftijden en achtergronden elkaar beter kennen.’ Initiatiefnemer Roderik Schaepman.

Onvergetelijke ontmoetingen

buurt2
De Buurtcamping zorgt voor bijzondere ontmoetingen. Zo vonden er in 2016 per persoon gemiddeld 13 nieuwe ontmoetingen plaats en zag 83% van de kampeerders elkaar daarna nog in de buurt. De hipster raakt tijdens het kampvuur voor het eerst in gesprek met de bijstandsmoeder uit de straat en de opa die nog nooit eerder kampeerde speelt een potje yahtzee met kinderen uit de buurt.

Een kampeerplek voor elke buur

buurt1
Éénderde van de kampeerplekken is voor betalende buren, éénderde is voor buren die als vrijwilliger meehelpen en éénderde voor buren die om financiële redenen niet op vakantie kunnen, zij kamperen met een fikse korting. Bij de reservering kunnen betalende campinggasten bijdragen aan de kampeerspullen of de kampeerplek van mensen met een minimum inkomen.

Op www.debuurtcamping.nl vind je een overzicht van alle Buurtcampings en kun je je kampeerplek reserveren. In de meeste plaatsen vindt De Buurtcamping plaats in het eerste weekend van de schoolvakantie van de betreffende regio.

Samen maken we De Buurtcamping

buurt3
In 2013 begon stichting De Buurtcamping met 1 camping en is inmiddels uitgegroeid tot 18 campings door heel Nederland. De Buurtcamping groeit door en wil binnen een aantal jaar heel Nederland elkaar laten ontmoeten tijdens een ontspannen vakantie in eigen park.

De Buurtcamping wordt georganiseerd door buurtbewoners en -organisaties, met de bijzondere steun van lokale bedrijven, gemeenten, Stichting Doen, het Oranje Fonds en Dioraphte. Vanaf dit jaar werkt het landelijk bedrijfsleven ook mee aan de droom van stichting De Buurtcamping. Telfort steunt De Buurtcamping omdat het telecombedrijf voor iedereen genieten bereikbaar wil maken; juist ook voor buurtbewoners die om financiële redenen niet op vakantie kunnen.

Ik heb al even gekeken of er bij ons in de buurt ook een Buurtcamping komt. De dichtstbijzijnde voor ons is Kampen maar dat is mij toch wat te ver. Ik heb het te druk om zelf een Buurtcamping te organiseren maar het idee is geweldig! Ik zou het in ieder geval erg tof vinden. Ik heb al wel gehoord dat er bij ons in de nieuwe wijk elk jaar een zomerfeest wordt georganiseerd. Een unieke kans om al onze buurtjes wat beter te leren kennen.

Komt er deze zomer een Buurtcamping bij jou in de buurt? Kampeer jij graag?

11 Comments

 • Reply Krystle/Batboy.nl mei 30, 2017 at 6:23 am

  Wat een leuk idee! Ben zelf niet een ‘kampeertype’, maar kinderen zullen dit vast erg leuk vinden. En zeker leuk om de buren beter te leren kennen.

 • Reply Lisette mei 30, 2017 at 9:10 am

  Superleuk dat dit wordt georganiseerd! Ik had er nog nooit van gehoord. Wij hebben een camperbusje en vinden het heerlijk om te camperen. Dit jaar slaan we over maar volgend jaar gaan we weer.

 • Reply Vlijtig Liesje mei 30, 2017 at 9:38 am

  Niet dat ik weet. Dan zou ik eens moeten kijken! Ik vind een leuk idee in ieder geval.

 • Reply Joandi Loes Tholen mei 30, 2017 at 10:18 am

  Dit vind ik een heel leuk concept! Wij gaan zelf ook op een Co-housing domein wonen. 43 Woningen die samen het afgesloten domein onderhouden enz, … dus voor dit concept ben ik zeker te vinden! Klinkt super leuk!

 • Reply Melanie mei 30, 2017 at 12:08 pm

  Toevallig kreeg ik er een mailtje over. Erg leuk initiatief.

 • Reply Sandra mei 30, 2017 at 12:59 pm

  Ik vind dit superleuk. Ze doen zoiets ook bij mij in het Oosterpark. Maar dat is geloof ik maar 1 nachtje. Helaas ben ik zelf niet zo van het kamperen en heb er niet eens de spullen voor, maar ik vind het echt een superidee!

 • Reply Joyce mei 30, 2017 at 6:52 pm

  Wat een leuk initiatief is dit. Als de kinderen wat ouder zouden zijn, zou ik er zeker aan meedoen!

 • Reply Manon mei 30, 2017 at 7:20 pm

  IK heb nog nooit van zoiets gehoord, maar ik vind het wel een erg leuk initiatief!

 • Reply Bianca mei 30, 2017 at 7:32 pm

  Het klinkt heel gezellig, maar ik hou niet zo van kamperen ga toch liever een hotel in x

 • Reply Maddy mei 31, 2017 at 2:48 pm

  Wat leuk en gezellig! Wij gaan dit weekend ‘kamperen’ in een stacaravan dan;)

 • Reply Fleur juni 1, 2017 at 6:11 am

  Leuk initiatief. Ik geloof dat er bij ons deze zomer er ook eentje in de stad is

 • Leave a Reply