Raamversiering kerst

Raamversiering voor kerst

Met kerst raamversiering maak je het gezellig en knus in huis. Nu had ik van vorig jaar nog een vel Disney Frozen raamstickers (met een winters tafereeltje) over. Voor kleine meisjes is dit natuurlijk hartstikke leuk en daarom heb ik één raam in huis hiermee beplakt. De ramen bij onze voordeur gaan we dit jaar anders doen. Om raamversiering inspiratie voor de kerst op te doen heb ik een aantal leuke ideeën verzameld. Van een gluur kerstman tot verlicht kerstdorp…

Kerst raamstickers plakken

Wij snappen dat ‘Frozen kerststickers’ niet bij iedereen in de smaak zal vallen. Gelukkig kun je op deze site ook nog andere toffe kerst raamstickers kopen. Bijvoorbeeld een reeks zwarte of witte kersthuisjes inclusief kerstman en arrenslee, sneeuwvlokken of een heuse glow-in-the-dark sneeuwpop.

Gluur kerstman of gluur rendier op het raam

De bekende (coronaproof) gluurpietjes speurtocht tijdens de sinterklaasperiode van 2020 heeft een vervolg. Op de blog van Thuisleven over gluur kerstfiguren, zagen wij o.a. een toffe gluur rendier en gluur kerstman. Erg leuk voor families met kleine kinderen die overdag door de woonwijk wandelen. Als er genoeg mensen meedoen met deze actie dan kunnen de kinderen er een leuke kerstspeurtocht van maken!

Foto: Thuisleven.com

Raamtekening of geschreven kerstwens

Met afwasbare raamstiften kun je een mooie kersttekening tekenen of een kerstwens op het raam schrijven. Hier kun je kant en klare sjablonen voor kopen die je alleen nog maar hoeft uit te printen en op te plakken, om ze daarna zelf over te trekken. Heb je kleine ramen thuis? Dan kun je ook een gratis kerstkleurplaat uitprinten, overtrekken op het raam en eventueel inkleuren met gekleurde raamstiften.

Maak kleine vensters met raam plakband

Als je een heel groot raam hebt, is het erg leuk om met speciaal raam plakband (laat geen of weinig lijmresten achter) kleine vensters op je raam te maken. Eventueel kun je de ‘vakjes’ opvrolijken met spuitsneeuw of raamstickers.

Spuitsneeuw figuren maken op de ramen

Met een spuitbus nep sneeuw en sjablonen kun je mooie kerstfiguren op het raam maken.

Creëer een verlicht kerstdorp in de vensterbank

Verlichte kersthuisjes staan erg leuk als raamdecoratie als je een brede vensterbank hebt. Met los nepsneeuw of een sneeuwdeken en kleine poppetjes erbij kun je een leuk kerstdorpje voor het raam maken.

Knutsel een kerstslinger

Leg 10 gekleurde vouwblaadjes op elkaar en knip hier een kerstbal of kerstboom uit. Maak er gaatjes in met een perforator en rijg de kerstfiguren aan stuk touw of lint. Leuke raamversiering voor kerst!

Hang een kerstkrans voor het raam

Kerstkransen zijn er in alle soorten en maten. Je kunt ze ook zelf maken met een kleine hoepel. Hang er een trosje kerstballen om het unieker te maken.

Meer kerstinspiratie opdoen? Kijk hier hoe je je interieur kunt aankleden met kerstartikelen.

Welke raamversiering voor de kerst spreekt jou het meeste aan?

Geef een reactie