kerst-vroeg-in-huis-halen-tips

Zo haal je al vroeg de kerstsfeer in huis

Is de winter je favoriete seizoen, mede dankzij de knusse en gezellige feestdagen? Velen van ons proberen de kerstdecoratie zo lang mogelijk op zolder te houden, want anders blijft het niet speciaal. Dit is echter helemaal niet nodig, want hoe fijn is het om de hele maand december (en misschien al een week in november) te kunnen genieten van deze gezelligheid? We geven je graag wat tips waarmee je kunt beginnen, zonder dat je direct de kerstboom opzet. Deze kun je als kers op de taart bewaren tot de laatste weken van december.

Ga voor kerstverlichting

Als eerste kun je ervoor kiezen om kerstverlichting te gebruiken in huis en in de tuin. Deze kun je namelijk op veel meer manieren ophangen dan enkel in de kerstboom! Zo kun je alvast wat verlichting rondom je balkon, je schuur of langs de schutting in de tuin hangen. Aangezien het in de herfst en winter toch al snel donker wordt – en overdag soms blijft! – staat deze verlichting extra gezellig. Ook kun je kerstverlichting in de hal, rondom het trapgat of in de woonkamer gebruiken. Drapeer een lichtsnoer in een mooie vaas of hang deze aan de schouw van de haard. Met wat creativiteit kun je hier een hoop dingen mee doen.

Kerstballen anders benutten

Naast het versieren van je kerstboom kun je kerstdecoratie ook gemakkelijk voor andere doeleinden gebruiken. Zo kun je kerstballen gebruiken ter decoratie. Hang deze op opvallende plekken of verzamel wat kerstballen met een lichtsnoer in de vaas, zoals bovengenoemd. Je kunt kerstballen ook aan een koord door je woonkamer hangen, zoals je bijvoorbeeld vlaggetjes zou ophangen met een verjaardag. Ook hierbij geldt; wees een beetje creatief en de ideeën komen vanzelf!

Kies voor knusse decoratie

Wanneer het buiten veelal grauw kleurt en we meer binnen zitten, gaan velen van ons hun woning opnieuw inrichten. We maken ons klaar voor een periode waarin we lekker veel op de bank kruipen met een deken en een kop thee. Om deze sfeer goed te stimuleren kun je meerdere kaarsenplateaus maken om de romantische sfeer te bevorderen. Je kunt dit zowel met echte als LED-kaarsen doen, want het effect is grotendeels hetzelfde. Ook kun je onderdelen van een kerststal gebruiken ter decoratie. Tot slot raden we schapenvachten en dennenappels aan in je interieur, want dit ziet er ontzettend knus en warm uit. Zo haal je direct ook wat van de herfst en kou van buiten naar binnen.

Geef een reactie