kidscity-borne-ballenbak

Kids City Borne: de leukste indoorspeeltuin en ballenbak met piraten thema en entertainment in Twente

Ahoy piraatjes, welkom bij Kids City in Borne. Het had net zo goed Pirate City kunnen heten want eenmaal binnen, kom je aan boord op het dek van een groot piratenschip. Deze indoorspeeltuin met ballenbak is een groot begrip voor Borne en alle plaatsen eromheen. Misschien wel het leukste indoorspeelparadijs van Twente. Wat vinden jullie?

Wij zijn dol op uitstapjes en herinneringen maken met de kinderen. Soms hebben we het geluk dat ik als blogger wordt uitgenodigd om verslag te doen voor een uitje, maar dat is niet altijd het geval. Wij houden ook regelmatig aanbiedingen in de gaten en vonden dit keer een leuke deal voor Kids City in Borne. Hier zijn wij een paar jaar terug al eens geweest maar voor mijn dochter was het haar eerste bezoek aan de overdekte piraten speeltuin.

kids-city-borne
Samen een ijsje delen?
ballenbak-borne
Peek-a-boo.. I see you!

Kids City: Piraten indoorspeeltuin met entertainment in Borne

Binnenspeeltuin Kids City is niet een doorsnee binnenspeeltuin voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Zij beschikken over een piraten gethematiseerde accommodatie, een grote binnenspeeltuin met luchtkussens en apenkooien, een ‘pamperzone’ voor kinderen van 0 t/m 4 jaar, en een piratendisco. Helemaal kidsproof en je kunt er ook een hapje eten. Voor een bedrijfsfeest of familiefeest kun je De Borrel Boot afhuren.

Wat is er te doen bij Kids City?

Meteen toen we binnenkwamen begon ons piratenavontuur, je kaartjes koop je of lever je in op het dek en al het personeel dat bij Kids City werkt draagt een piratenkostuum. De piratenmuziek staat aan en spelen maar. Je kunt je laten schminken als een piraat, dansen met de dj-piraat in de onderzeedisco, uitrusten in de bioscoop of neem tijd voor een meet and greet met de kapitein Kid, Mattie de Scheepsmuis of Pipi Langkous. De binnenspeeltuin bestaat uit drie verdiepingen met veel attracties.

Ook leuk: Indoorspeeltuin Cowboys en Indianen in Coevorden (Drenthe)

kidscity-borne
Mijn dochter vond de houten speelkeukens erg leuk!
kids-city-borne
De pamperzone voor kinderen van 0-4 jaar

Eten en drinken op het piratendek

Van spelen krijg je natuurlijk dorst en lekkere trek. Bij onze tickets die ik via een deal kocht zat er friet, saus, een snack en een ijsje bij inbegrepen. Eten en drinken bestel je op het piratendek of bij de entreekassa. Zelfs de menukaart is in piratenstijl en de namen van de gerechten zijn leuk bedacht. Tosti noemen ze bijvoorbeeld scheepsbrood. Hieronder zie je slechts een deel van de menukaart. Je kunt ook gezonde broodjes, salade’s, soep, nacho’s of ander lekkers bestellen. Je krijgt dan een piepertje mee en zodra het alarm afgaat, kun je je bestelling bij de bar afhalen.

menukaart-kidscity-borne
Een klein gedeelte van de menukaart voor de kinderen
eten-borelboot-kids-city-borne
Een vette hap gaat er altijd in tussen het spelen door. Je kunt trouwens ook een lekkere salade, broodje op soepje bestellen

Onze ervaring bij Kids City in Borne

Wij hebben ons zo’n drie uurtjes vermaakt in de piratenwereld. Echt overal waar je kijkt zie je wel iets met piraten. Ze riepen regelmatig door de speakers als er weer iets te doen was, bijvoorbeeld schminken, een piratenquiz, een meet and greet of een discofeestje met piraten. Mijn dochter wilde niet geschminkt worden omdat ze de piraat er eng uit vond zien. Wel jammer want normaal wil ze graag geschminkt worden.

We zochten een tafel uit waar we onze jassen en schoenen dropten en voordat ik het doorhad waren de jongens al aan het klimmen. Ik ging samen met mijn dochter naar de pamperzone voor kinderen van 0-4 jaar. Daar was een ballenbak en een klein klimgedeelte. Daar was mijn dochter trouwens snel op uitgekeken, ze wilde liever met haar grote broers mee in de grote apenkooi.

De bouwhoek met hele grote bouwblokken van schuim en de houten keukentjes vond ze wel heel interessant. De jongens vonden de apenkooi en de springkussens het leukst. In het midden van de apenkooi staat zelfs een piraten springkussen. Wel jammer dat er geen klein springkussen in de pamperzone is, maar daar is volgens mij ook geen plek voor. Het enige minpuntje is dat ik het bij de keukentjes (waar mijn dochter graag speelde) zo stonk. De verschoonruimte zit ernaast, wel met een deur ertussen maar de poeplucht komt gewoon onder de deur door volgens mij. Ik denk dat het geen overbodige luxe is als ze daar automatische geurverfrissers plaatsen. Voor de rest is alles top geregeld en we komen er graag nog een keer als we weer in de buurt zijn.

Handig om te weten over Kids City Borne

  • Je kunt er gratis parkeren
  • Eigen eten en drinken meebrengen is helaas niet toegestaan, dit kun je daar kopen
  • Je kunt er ook een kinderfeestje vieren, geschikt voor allerlei feestjes
  • Gratis gebruik van Wifi, beste bereik hiervoor is op het dek
  • Er is een verschoonruimte aanwezig, deze is te vinden naast de speelkeukentjes.

Baby’s mogen gratis mee naar binnen, kinderen vanaf 1 tot en met 12 jaar betalen € 4,95 per kind, volwassenen betalen € 1,95 entree. Prijzen mei 2018. Kijk voor de actuele prijzen en openingstijden op de website van Kids City Borne.

De entree en het eten hebben wij zelf betaald. Hiervoor vonden wij een kortingsactie op Social Deal. #Nospon

9 thoughts on “Kids City Borne: de leukste indoorspeeltuin en ballenbak met piraten thema en entertainment in Twente

Geef een reactie