diervriendelijke-raambekleding-raamdecoratie

Kind- en diervriendelijke raambekleding

Een veilig huis is belangrijk voor zowel jezelf als voor je kinderen en/of huisdieren. Een veilig huis creëren kan op meerdere manieren en door middel van meerdere producten/diensten.

Een product waar misschien niet gelijk aan wordt gedacht om het ‘veilig’ te maken is raambekleding. Wij gaan je een aantal tips geven waardoor jij weet welke raambekleding kind- en diervriendelijk is. 

Drie tips voor het aanschaffen van kind- en diervriendelijk raamdecoratie

In de baby/kinderkamer is het van belang dat er raambekleding hangt die kindveilig is. Jouw baby zal het grootste gedeelte van de tijd slapend doorbrengen in de slaapkamer.

Zodra de baby ouder wordt en in een peuter begint te veranderen zal die er ook veel spelend doorbrengen. Hierdoor zal jij goed moeten opletten of de kamer wel kindveilig is. Wij geven je drie tips voor kind veilige raamdecoratie:

Zorg voor raambekleding producten met korte koorden

Bij het aanschaffen van kindvriendelijke raamdecoratie is het belangrijk om te letten op de lengte van het koord van bijvoorbeeld het rolgordijn of plisségordijn. Kan jouw peuter hierbij of niet? Zorg ervoor dat het koord hoog genoeg hangt zodat jouw peuter er niet bij kan en er niet in verstrikt kan raken.

Kies voor raamdecoratie zonder lussen

Production die koordloos zijn, zijn kind veilig. Kinderen kunnen nu namelijk niet verstrikt raken in gevaarlijke lussen. De ideale keuze is elektrische raamdecoratie. Vaak hebben producten zoals slimme plisségordijnen of slimme rolgordijnen de mogelijkheid om bediend te worden via je smartphone of een afstandsbediening. Hierdoor zijn (lange) koorden niet meer nodig. Dit maakt ze zeer geschikt voor een kind- en diervriendelijk huis. 

Kind veilige oplossingen

Kies je toch voor rolgordijnen of andere raamdecoratie met een koord die behoorlijk laag hangt? Maak dan gebruik van koordkikkers- of spanners. Met een koordkikker of spanner wordt er overmatige druk op het koord voorkomen. Hierdoor kan je peuter of huisdier niet verstrikt raken in het koord!

Heb jij nieuwe raambekleding nodig omdat je net verhuisd bent of omdat je toe bent aan iets nieuws in je woning en wil jij je huis zo kind- en diervriendelijk mogelijk maken? Kijk dan goed naar de veiligheid van de raamdecoratie voor kinderen en dieren!

Heb jij bijvoorbeeld een kat? Dan is het erg handig als je raambekleding koordloos is, dit voorkomt dat je kat gaat hangen in het koord. Met bovenstaande tips kan jij gemakkelijk veilig raamdecoratie voor zowel kinderen als dieren uitzoeken!

Slimme raamdecoratie

Slimme raamdecoratie is vaak automatisch al kind- en diervriendelijk, omdat ze te besturen zijn via je smartphone en koorden met lussen hierdoor overbodig zijn. Zo hoef jij je geen zorgen te maken om spelende kinderen of dieren in huis.

Zoek maar eens rond op het internet, je zult versteld staan van de mogelijkheden. Van elektrische gordijnrails tot slimme plisségordijnen, er zijn ontzettend gave producten te verkrijgen.

Lees ook:

Geef een reactie