klein-thuiskantoor-slimme-tips-inrichten

Klein thuiskantoor inrichten? Maak gebruik van deze slimme tips

Voor drukke moeders kan een thuiskantoor een hele waardevolle plek zijn. Omdat kinderkamers en al het speelgoed veel ruimte in beslag nemen, blijft er waarschijnlijk niet veel ruimte over voor jouw werkplek.

Gelukkig hoeft dat helemaal geen probleem te zijn! Zelfs van een hele kleine kamer of een hoekje kun je een fijne thuiswerkplek maken.

In dit artikel lees je enkele handige tips voor een klein thuiskantoor inrichten met de nadruk op ruimtebesparing en functionaliteit.

Tip 1. Denk goed na over de locatie

Het formaat van jouw thuiskantoor hoeft niet groot te zijn, maar het is wel belangrijk om goed na te denken over de locatie.

Zoek bij voorkeur een plekje in huis waar het rustig is en genoeg natuurlijk licht naar binnen schijnt. Dit zorgt direct voor een aangename werkomgeving.

Wil je graag werken als jouw kindje thuis is? Dan is het handig om een plek in de woonkamer te kiezen. Op deze manier kun je jouw kind goed in de gaten houden terwijl hij/zij speelt in de zithoek.

Werk je beter als je helemaal alleen bent? Kies dan een afgesloten ruimte op zolder of in de hoek van je slaapkamer.

Tip 2. Gebruik een beugel voor je monitor

Maak je gebruik van een computer of een laptop met een extra scherm? Bespaar dan ruimte met een monitor beugel. Een monitor arm bevestig je heel eenvoudig op je bureau.

Het is een stuk compacter dan een scherm met standaard en daarnaast beter te verstellen. Pas zowel de hoogte als de hoek van de monitor aan om de ideale positie te vinden.

Staat jouw bureau tegen een wand? Dan kun je ook kiezen voor een muurbeugel. Alle verstelbare beugels dragen bij aan een goede zithouding tijdens het werken en zorgen ervoor dat je efficiënt gebruik maakt van de kleine ruimte.

Tip 3. Kies voor compact meubilair

Houd het meubilair zo compact en functioneel mogelijk. Kies een compact bureau en een stoel die je er helemaal onder kunt schuiven als je het niet gebruikt.

Als je werkt in de woonkamer of slaapkamer kun je eventueel kijken naar een inklapbaar bureau.

Tip 4. Creëer slimme en gesloten opbergruimte

Hoe jouw thuiskantoor er ook uitziet: opbergruimte mag niet ontbreken. Zeker met kinderen in huis is het belangrijk om gesloten opbergruimte te creëren.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de kids jouw belangrijke documenten gaan gebruiken als tekenpapier. Zet daarom een ladenblok onder je bureau of een smalle, hoge kast in de hoek van de kamer. Als dit beide niet mogelijk is, kun je kiezen voor wandplanken met opbergboxen als slimme opbergruimte.

Lees ook:

Geef een reactie