flexi-bath-stokke-kleine-badkamer-alternatieven-ligbad

6 alternatieven voor een ligbad om je peuter of kleuter in te baden

Gaan jullie kindjes graag in bad? Als je een hele kleine badkamer of geen ligbad hebt, dan is dat natuurlijk een beetje lastig. Ik ging opzoek naar mogelijkheden zodat je toch je peuter of kleuter lekker in bad kunt blijven doen. Want een standaard babybadje, daar zijn de meeste kinderen zo snel uitgegroeid..

In ons eerste huisje hadden wij een hele kleine badkamer. Zo eentje waar je amper je kont kunt keren. 😉 Ik kan het mij nog goed herinneren. Het was een sociale huurwoning en het kleine kamertje was de enige wc in het huis en doucheruimte in één. We waren natuurlijk allang blij dat we tijdens onze eerste zwangerschap een huisje konden krijgen, want daarvoor zaten we allebei nog op studentenkamers. Mijn zoon vond douchen vroeger nooit zo leuk. Gelukkig zijn er nu genoeg oplossingen om je kindje te blijven baden als het uit zijn of haar babybadje groeit.

In een (groot) babybadje

De meeste babybadjes zijn ongeveer 80 cm lang en te smal voor een peuter of kleuter. Van Geraldine kreeg ik een handige tip. Haar dochter is 3 jaar en past met gemak in een Pretura babybad. Dit babybadje heeft een randlengte van 100 cm.  Zo’n 20 cm langer dan een gemiddeld badje dus. En voor de prijs hoef je het niet te laten. 😉

In een opblaasbadje

Thuis heb ik nog ergens een Bambino opblaasbaar babybadje liggen die we ooit van vrienden hebben gekregen. Ook deze is groter dan een normaal babybadje en namen we wel eens mee als we op vakantie gingen. Kan natuurlijk ook voor thuis gebruikt worden!

In een Stokke Flexi bath

Het lichtste en compacte badje is volgens mij het Flexi bath van het merk Stokke. Het badje is geschikt voor baby’s en kinderen tot gemiddeld 4 jaar. Je kunt het badje opvouwen en daarom is het makkelijk op te bergen in een kleine badkamer.

In een dichte flexibele wasmand

Mijn kinderen hebben zelf wel eens gebadderd in zo’n grote plastic ronde wasmand. Ze zijn nog steeds te koop bij verschillende winkels. Nu gebruik ik de mand als speelgoedmand in de kamer van mijn dochter.

In een speciekuip

Deze tip kreeg ik van mijn schoonvader. Hij stuurde een foto van zijn dochter in een speciekuip, die in de douchekabine stond. Ze zijn in ieder geval waterdicht en heel stevig. Je koopt ze in iedere bouwmarkt voor een paar euro.

In een Bibabad

Dit is de duurste optie, maar kinderen kunnen hier het langst in. Op hun website staat namelijk dat het Bibabad geschikt is voor kinderen tot ongeveer 8 jaar. Een Bibabad is het grootst van al deze genoemde mogelijkheden en is te koop vanaf € 94,-

Gaan jullie kinderen graag in bad?

4 thoughts on “6 alternatieven voor een ligbad om je peuter of kleuter in te baden

  1. Wij hebben een andere optie. Een zitbad! Ideaal, neemt niet veel plek in en zelfs mijn tiener vind het heerlijk om er in te gaan. Hiervoor hadden we inderdaad een speciekuip voor onze tiener maar dat paste niet meer. Wij hebben hem los staan. Ik vind het vooral makkelijk dat een deel van de bodem hoger is.

  2. Een speciekuip is niet bedoeld om als badje te gebruiken voor kinderen, het gebruikte materiaal is totaal niet huidvriendelijk. De sterke geur die van een speciekuip komt verraadt al het soort plastic dat wordt gebruikt. Van dit soort plastic is ook bekend dat het alleen maar giftiger wordt naarmate het vaker gebruikt wordt, met name in combinatie met warm water!

Geef een reactie