Kindertekeningen en knutselwerkjes ophangen

Knutselwerkjes en kindertekeningen ophangen? Dit zijn de leukste manieren!

Soms kan het moeilijk zijn om de juiste plek te vinden voor de prachtige kunstwerken en tekeningen van je kind. Op school en op de opvang maken ze met alle liefde de mooiste creaties die ze vervolgens trots mee naar huis mogen nemen. Je kunt de werkjes overal in bewaren, aan opa’s of oma’s geven, maar tentoonstellen is nóg leuker. Maar wat doe je dan met al die leuke knutselwerkjes en tekeningen van je kindje? Het antwoord is eenvoudig: hang het op in huis!

Je kunt hier bijvoorbeeld mooie wissellijsten voor gebruiken en ze als ingelijste posters ophangen of een selectie van de tekeningen aan de deur plakken. Welke optie je ook kiest, je kind zal het geweldig vinden als het zijn werk in huis tentoongesteld ziet in plaats van dat je het stiekem wegstopt in kastjes of bij het oud papier dropt.

We hopen dat dit artikel zowel moeders als vaders inspireert die moeite hebben met het vinden van een plek om de kunstwerkjes en kindertekeningen van hun kroost op te hangen.

Kindertekeningen ophangen

We hebben allemaal wel die ene la of doos waarin we de kunst en tekeningen van de kinderen bewaren, nietwaar? Toch is het tijd is om deze kostbare stukjes niet langer in een stoffige oude doos te bewaren, maar ze aan de muur te hangen!

Hang die tekeningen van de kleuterschool met trots op, want ze werden voor ons getekend door kleine handen die veel van ons houden. Zo krijgen grootouders en andere familieleden die op bezoek komen ook de kans om ze te bewonderen.

Er zijn verschillende soorten ophangsystemen die je kunt gebruiken voor het tentoonstellen van kindertekeningen en kunstwerkjes. Welk systeem het beste bij jou past is heel persoonlijk. Dat hangt namelijk af van jouw wensen en budget. Hieronder noemen we een aantal voorbeelden hoe je de kindertekeningen en werkjes zou kunnen ophangen.

Op een binnendeur plakken

Bij ons in huis hebben we de deur van onze bijkeuken volledig volgeplakt met kindertekeningen en knutselwerkjes. Het is een bonte bedoeling en de hele deur hangt er vol mee. Komt er weer een nieuw werkje bij, dan gaat er direct een oude af. Zo wisselt het zicht voortdurend en het staat nog super gezellig ook…

Met magneetjes op de koelkast

Bij veel gezinnen met een grote koelkast in huis is dit de plek om tekeningen en boodschappenbriefjes op te hangen. Ieder gezinslid die de koelkast open en dicht doet kijkt er automatisch naar. Let er wel op dat de magneten zwaar genoeg moeten zijn om de kindertekeningen en knutselwerkjes op hun plaats te houden. Het zou jammer zijn als er om deze reden regelmatig een werkje op de grond valt.

Aan een prikbord of magneetbord

Een prikbord klinkt misschien heel ouderwets maar het werkt ook om tekeningen en knutsels tentoon te stellen. Het is wel een hele leuke manier om je de entree van je hal mee op te pimpen. Zo kan iedereen die binnenkomt de kunst van je kindje bewonderen. Een magneetbord is een moderner alternatief voor een kurken prikbord en met speciale uitwisbare stiften kun je daar ook op schrijven.

Een ketting/touw met knijpertjes

Ontvangen kerstkaartjes hangen wij altijd aan een ketting met knijpertjes. Zo staan ze leuk uitgestald en staan/hangen ze niemand in de weg. Deze manier zou je dus ook kunnen gebruiken voor kindertekeningen. Met een stuk touw en knijpers kun je dit ook makkelijk zelf maken.

Tekeningen inlijsten

Tekeningen van je kind iets luxer tentoonstellen? Koop dan een aantal mooie wissellijsten waarmee je ze kunt inlijsten. Zo worden ze ook niet snel vies en blijven ze netjes zodat je ze naderhand nog kunt bewaren voor later, bijvoorbeeld voor in de herinneringsdoos om later aan je kind mee te geven als hij of zij uit huis gaat. Mijn moeder deed dit vroeger ook en het was een feestje om een aantal van deze werkjes terug te zien!

Railsysteem met klemmetjes

Tot slot bestaan er ook hele gave railsystemen met klemmetjes. Dit zag ik laatst van het merk STAS en zou ook wel iets voor ons zijn. Zo creëer je binnen korte tijd een museum-look in je eigen huis! Ook een papergrip aan de muur is handig. Hier kun je dingen als posters en tekeningen van je kleintje tussen klemmen.

Mocht je de werkjes niet allemaal willen/kunnen bewaren? Dan kun je de tekeningen en knutsels altijd nog stuk voor stuk fotograferen en per jaar bundelen in een fotoalbum.

Genoeg mogelijkheden dus als het om ophangen gaat. Welke manier om kindertekeningen en werkjes op te hangen spreekt jou het meeste aan?

Geef een reactie