review-koelstra-simba-buggy

Mijn ervaring met de budgetvriendelijke Koelstra Simba T4 buggy

Koelstra is een Nederlands merk en zie je al zo’n 80 jaar in het straatbeeld. De kans is dus groot dat jij vroeger ook in een Koelstra kinderwagen lag.. Een paar maanden geleden won ik een prachtige Koelstra Simba T4 buggy op Instagram. Hij is zó mooi en ik had hem op vakantie zeker niet willen missen. In dit blog deel ik mijn ervaringen met deze mooie aanwinst.

Zal ik je eens een geheimpje verklappen? Een aantal jaren geleden (echt al een tijd terug, ik denk een jaar of 7 toen mijn jongste zoon 1 was..) waren we in het weekend van Vaderdag in de buurt van Amsterdam, een weekendje weg met het gezin. Ik zag ergens op Facebook voorbij komen dat Koelstra speciaal voor de vaders en papa’s to be, een echte Koelstra buggy race organiseerde. Zonder dat mijn man hier van wist, gaf ik hem hier ook voor op. Het leek me vooral erg lachen om al die mannen achter een buggy over een parcours te zien rennen. De snelste zou de Koelstra buggy mogen houden. Ik voerde het adres in de navigatie onder het motto ‘we gaan wat leuks doen voor Vaderdag’. En daar ter plekke werd het hem dus pas duidelijk wat we gingen doen. Het was een complete verrassing en hij had zich dus niet voor kunnen bereiden. Hij had ook geen sportschoenen aan om te rennen en het was een hilarisch gezicht. Veel mannen waren wat onhandig aan het stunten met die wagens. Erg leuk om vanaf de zijlijn te zien. Gewonnen heeft hij niet maar we hebben een leuke Vaderdag gehad, die we niet snel zullen vergeten. De foto’s heb ik nog ergens maar ik mag ze van mijn man absoluut niet online zetten haha. Maar goed, nu zal ik het over de buggy hebben die ik op Instagram heb gewonnen. Het is een plaatje, nietwaar?

Mijn ervaring met de Koelstra Simba T4 buggy – kleur Jade

ervaring-koelstra-simba-t4-buggy
Hier staat de rugleuning van de Koelstra buggy op zijn hoogste stand

Ik verheugde me ontzettend op de komst van de nieuwe Koelstra Simba T4 buggy. Onze driejarige peuter trekt het nog steeds niet om lange afstanden te lopen en daarom hebben we standaard altijd een buggy of wandelwagen mee in de auto. Voor vakanties, weekendjes weg en uitstapjes is een buggy gewoon veel makkelijker omdat het minder ruimte in beslag neemt.

Hiervoor had ik een Quinny Zapp en verder heb ik nooit een andere buggy gehad en daarom heb ik helaas niet zoveel vergelijkmateriaal. Qua design vind ik de Quinny Zapp mooier, dat is natuurlijk smaak, maar de Koelstra mag er ook zeker wezen. Mijn man vind de Koelstra trouwens veel stoerder! Bovendien heeft de Quinny twee nadelen die ik met de Koelstra niet ervaar. Zelf ben ik 1.73 meter lang en de handvaten van de Quinny zijn een stuk lager dan die van de Koelstra. Voor mijn lengte heb ik mijn armen in een veel betere houding als ik achter een Koelstra loop. Ook kon je aan de Zapp niet veel bagage meenemen. De wagen had snel de neiging om om te kiepen en daar in tegen is het boodschappenmandje van de Koelstra Simba T4 een stuk ruimer en is hij ondanks mijn shopsessies met tassen aan de hengels nog nooit omgevallen.

review-koelstra-buggy-simba-t4-ervaring
Grote boodschappenmand en fijne handgrepen
ervaring
De rugsteun kun je bijna helemaal plat leggen wat handig is als je kindje even wil slapen

De wagen is degelijk en stabiel, iets wat ik bij de vorige buggy wel een beetje miste. Dan kan een buggy nog zo mooi zijn, hij moet wel fijn in gebruik zijn. Wij hebben de Koelstra Simba T4 buggy al meegenomen naar de stad, in de trein maar ook over de landweggetjes (ook zandwegen) buiten onze woonwijk. Als je een review over een buggy wilt schrijven dan kun je hem het best zo uitgebreid en voor een langere tijd testen. Een buggy of kinderwagen is voor sommige ouders een dure aanschaf en het is logisch dat je eerst ervaringen van anderen gaat lezen. Omdat dit de eerste keer is dat ik een buggy of kinderwagen review, wil ik het dan ook zo uitgebreid mogelijk doen zodat jullie een goede indruk hebben en ik geef daarom ook altijd mijn eerlijke mening.

De Koelstra Simba T4 werd in een grote doos bij ons thuisbezorgd en bestaat in principe uit één geheel. Alleen de kap moesten we er zelf nog opzetten. Het in en uit elkaar vouwen van de buggy was in het begin wel een dingetje. Gelukkig zat er een handleiding in de doos. Ik was wel zo eigenwijs en enthousiast om te zeggen dat ik die niet nodig had, maar na 20 minuten wist ik nog niet hoe ik de buggy uit moest klappen. Laat staan weer inklappen. We kwamen er niet uit en pakten de handleiding er toch maar even bij. Als je één keer weet hoe het werkt dan gaat het daarna ook wel goed. Met je voeten en met één hand kun je de buggy zo in- en opvouwen. Je moet het alleen even door hebben en het werkt als een soort paraplusysteem. Als hij dichtgeklapt is zit er ook een locksysteem op zodat je niet bang hoeft te zijn dat hij zomaar los schiet.

buggy-koelstra-simba-t4-auto-opgevouwen
De buggy opgevouwen

ervaring-koelstra-buggy

De Koelstra Simba T4 buggy zelf heeft een gewicht van 7,2 kilo en is geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden tot kinderen van ongeveer 4 jaar of een lichaamsgewicht van 15 kilo. Mijn dochter is 93 cm en weegt 13 kilo en ze past makkelijk in de buggy. Als ze wakker is dan gebruiken we de buggy met de rugleuning altijd op de hoogste stand. Ze wil namelijk niets missen van wat er om haar heen gebeurd en zo kan ze alles goed zien. De rugleuning is aan de achterkant in 5 standen te verstellen. Handig om zo de leuning te verstellen als je kindje in slaap valt.

De hoogte van de buggy vinden we erg fijn en de buggy loopt prima op verschillende ondergronden. Wij namen de buggy ook mee naar Salzburg (hier hebben we de mooie foto’s voor dit blogartikel gemaakt) en naar Kroatië. Alleen in de heuvelachtige bergstraatjes van Rovinj was het lastig om met een buggy rond te lopen. Door de gladde kinderkopjes kon je niet goed sturen en blokkeerden de wieltjes soms, daar hadden ouders met andere buggy’s en wagens ook problemen mee. Neem dus een drager mee als je naar Rovinj gaat en laat de buggy lekker in de auto. Zelfs in Kroatië liepen er in de steden Umag, Porec en Novigrad veel toeristen met een Koelstra buggy. Mijn man en ik maakten er een spelletje van, wie spot de meeste Koelstra’s.. als je erop gaat letten kom je ze echt vaak tegen!

Wij hebben eigenlijk weinig problemen met de buggy. Een klein nadeeltje is dat de rand van de kap snel vies kan worden doordat de wielen er tegen aan zitten als de buggy opgevouwen is. Dit kun je natuurlijk voorkomen om de kap eraf te halen voordat je de buggy meeneemt of weg zet. Verder had ik het fijn gevonden als er een veiligheidsbeugel bijgeleverd zat. Hoe strak ik de gordels ook aantrek, mijn dochter wurmt haar armen er soms uit. Gelukkig kun je de veiligheidsbeugel voor de Simba T4 apart bestellen. Ik zie meer voordelen (ook tegenover de vorige buggy die we hadden) en ben erg blij met deze nieuwe aanwinst. Ik hoor mijn dochter niet klagen dus wat mij betreft is deze buggy helemaal goedgekeurd!

details-koelstra-simba-t4-buggy

koelstra-simba-t4-review

koelstra-simba-t4-ervaringen

Alle feiten, pluspunten en minpunten op een rijtje

 • Lichtgewicht buggy (7,2 kg)
 • 5 standen buggy, dus kindje kan ook plat liggen
 • In verschillende kleuren verkrijgbaar
 • 5 punts-gordel
 • Aanbevolen voor baby’s en kinderen vanaf 6 maanden tot 4 jaar (of 15 kilo lichaamsgewicht)
 • Brede en en verstelbare zonnekap
 • Ruime boodschappenmand (zit er standaard bij)
 • Auto-lock systeem wanneer de buggy is ingeklapt
 • Vering in de wielen
 • Remmen doe je met je voet (voetrem)
 • Hoogste punt handvat is ongeveer 109 cm
 • Fijne handgrepen met foam voorzien
 • De handgrepen zijn niet verstelbaar
 • Rand van de zonnekap kan vies worden als je de kap er niet afhaalt met inklappen
 • Bekleding is makkelijk schoon te maken met een vochtige doek
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • Uit te breiden met eventueel een veiligheidsstang of regenhoes

ervaring-koelstra-simba-buggy-t4

De Koelstra Simba T4 Jade heeft een adviesprijs van 129,- en is onder andere te koop bij Bol.com, Wehkamp en babyspeciaalzaken. Naar mijn mening is het een goede budgetvriendelijke buggy. Zeker omdat die meerdere jaren meegaat en de afwegingen van de plus- en minpunten. De Koelstra Simba T4 is uit te breiden met extra’s en er is ook een duowagen variant.

Heb jij ook een Koelstra buggy, of ben jij van plan om een Koelstra buggy aan te schaffen?

8 thoughts on “Mijn ervaring met de budgetvriendelijke Koelstra Simba T4 buggy

Geef een reactie