bulbby-koningsdag-twinnen

Koningsdag activiteiten voor kinderen

Koningsdag voor kinderen; wat zijn jullie plannen met peuters of kleuters eigenlijk? Wij verzamelden alvast een aantal leuke tips en activiteiten voor 27 april. Zelf zijn wij van plan om op Koningsdag naar de kleedjesmarkt in Coevorden te gaan, en daar hebben wij met onze bedrukte oranje sweaters van Bulbby héél véél zin in! Samen met mijn dochter koopjes scoren, naar de kermis en leuke spelletjes doen… Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden om Koningsdag in te vullen met kinderen. Lees je mee?

Koningsdag met kinderen

Koningsdag… de meeste scholen organiseren waarschijnlijk een paar dagen ervoor de Koningsspelen. Dan mogen de kinderen spelletjes doen op het schoolplein en zingen ze samen vrolijke liedjes. Een oranje outfit hoort daar natuurlijk ook wel een beetje bij.

Koningsdag activiteiten

koningsdag-kroon-knutselen-diy-maken-kingsday

Oud Hollandse spelletjes

Bij onze jongens op school organiseren ze bij de NTC, Nederlandse lessen in Duitsland, bijna elk jaar oud-Hollandse spelletjes rond Koningsdag. Echt superleuk! Denk aan zakspringen, eierlopen, koekhappen met ontbijtkoek etc. Dit kun je natuurlijk ook leuk thuis doen en zelfs binnen als het regent op Koningsdag.

Twinnen in het oranje met Bulbby

Mijn jongens hebben nog oranje items van vorig jaar in de kast hangen die nog passen. Zij zijn dus al helemaal klaar voor de oud-Hollandse Oranjespelen. Mijn dochter en ik kregen een leuke oranje sweater van Bulbby. Dit zijn heerlijke truien om in huis te dragen, op de camping, gewoon zo, met het WK, EK voetbalkampioenschap of met Koningsdag. Voor mijzelf ontving ik een maat L sweater (valt best ruim) met de tekst ‘Queen’ en voor mijn dochter een maatje 98/104 (zit als gegoten) met de tekst ‘Princess’. De kleuren van de truien zijn echt knal-oranje en dat is juist leuk! Opvallen mag natuurlijk met Koningsdag. Even binnenstebuiten wassen op 30 graden en laten ophangen om te drogen, dan blijven de sweaters het mooist.

De oranje Bulbby sweaters zitten overigens heerlijk en zijn lekker warm. We hopen dus op droog en een fijn lenteweertje zodat we ze zonder jas kunnen dragen naar de kleedjesmarkt en de Oranjekermis. 😉

Kroontjes knutselen

kroon-knutselen-voor-koningsdag

Knutsel samen met je kind(eren) een leuke koningskroon. Met wat golfkarton en oranje of rood-wit-blauw gekleurd papier kom je al een heel eind. Check hier: voorbeelden kroontjes knutselen voor Koningsdag.

Vrijmarkt bezoeken

Als je zelf genoeg overbodige spulletjes hebt kun je die op een kleedje verkopen tijdens de vrijmarkten. Mijn jongens van 8 en 11 vinden het niet zo leuk om een vrijmarkt te bezoeken maar met mijn dochter maak ik er elk jaar een leuk uitje van. Ze krijgt van mij 5 euro mee in haar portemonneetje en mag daarvan zelf wat dingen uitzoeken. Vorig jaar heb ik aantal leuke merkkledingstukken gescoord voor heel weinig. Het beste kan je mooi vroeg gaan, net voordat de vrijmarkt geopend is, dan heb je de beste kans om de leukste koopjes te vinden.
Ook zijn er vaak kinderen die zelfgebakken koekjes of cakejes en limonade verkopen. Dat is ook altijd erg leuk en lekker voor de (kleine) kinderen.

Koningsdag Amersfoort

Dit jaar, op Koningsdag 2019, brengt de koninklijke familie een bezoekje aan Amersfoort. Als je in de buurt van Amersfoort woont is dit een leuke gelegenheid om Koning Willem Alexander, Maxima en de prinsesjes in het echt te zien. Toch liever de Koningsdag in Amersfoort thuis op televisie kijken? Dat kan natuurlijk ook.

Verkleden als koning of koningin

Veel kinderen vinden het leuk om zich te verkleden. Zoek of maak een cape en kroontje voor een koning en een koningin draagt een mooie prinsessenjurk en een hoedje of een kroon. Vergeet niet leuke foto’s te maken van het koningskoppel als je zelf een zoon en een dochter hebt. Kei leuk voor later!

Koninklijke high-tea

Vraag of je oma’s of opa’s servies (met bloemetjes of een gouden randje) mag lenen voor een koninklijke high-tea. Misschien willen ze zelfs meegenieten? Als drinken kies je voor sinaasappelthee, jus-de-Orange en voor hapjes maak je een leuke etagère die je kunt vullen met oranje tompoucen, oranje soezen, cake, kaasknabbels, mandarijntjes en andere lekkernij!

Bezoek Paleis het Loo op Koningsdag

Prinsessenjurken en ridderkostuums aan en gaan. Of je oranje outfit natuurlijk. 😉 Struin door de paleistuinen van Paleis het Loo. Kijk hier voor meer info prijzen en openingstijden.

Wat ga jij met de kinderen doen op Koningsdag? Weet jij nog meer leuke Koningsdag activiteiten voor kinderen? Laat je tips gerust hieronder achter.

Koninggsdag activiteiten en tips voor peuters kleuters en kinderen

Geef een reactie