Het is bijna feest! Op 27 april wordt onze koning namelijk 54 jaar oud. Waar heel Nederland op deze dag normaal gesproken oranje kleurt en volledig uit zijn dak gaat, wordt dat dit jaar voor de tweede keer op rij lastiger dan normaal. De hele dag struinen op een drukbezochte vrijmarkt wordt ingewisseld voor een dagje thuisblijven met het gezin. Desondanks hoeft dit de pret niet te drukken! Maaltijdboxleverancier HelloFresh deelt namelijk een heerlijk carrot cake-recept met je om er dit jaar alsnog een feestelijke Koningsdag van te maken. Dus pak al je oranje kleren uit de kast, zet een gezellige Nederlandstalige playlist aan en zorg ervoor dat dit een Koningsdag wordt om nooit te vergeten!
Koningsdag wortel cake met roomkaas-glazuur
Op Koningsdag kan een zoet en feestelijk gebakje niet ontbreken. Zo’n lekkernij smaakt natuurlijk het beste wanneer deze zelfgemaakt is en vers uit de oven komt. Omdat Koningsdag dit jaar thuis zal plaatsvinden, heb je waarschijnlijk genoeg tijd om de keuken in te duiken. En niets is gezelliger dan samen bakken! Heb je het inmiddels wel gehad met de tompouce? Probeer dan eens deze carrot cake met roomkaas-glazuur. Dit heerlijke oranje recept van HelloFresh is geheel in thema en om je vingers bij af te likken.
Benodigdheden (voor ongeveer 10 plakken):
- 160 gram roomboter
- 400 gram wortel
- 200 gram basterdsuiker
- 4 eieren
- 200 gram bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1,5 theelepel gemalen kaneel
- 40 gram roomkaas
- 100 gram poedersuiker
- ¼ theelepel zout
Zo maak je het recept:
- Haal de boter uit de koelkast. Weeg 160 gram af, snijd de boter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hete lucht). Rasp de wortel grof. Bekleed een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm met bakpapier.
- Meng in een grote kom de roomboter, basterdsuiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa. Mix één voor één de eieren door het beslag. Spatel vervolgens voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de kaneel erdoor. Voeg als laatste de geraspte wortel toe (maar houd een lepel wortel opzij ter garnering) en spatel door het beslag.
- Giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Bak de cake 50-60 minuten in de oven. Giet het poedersuiker in een kom. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe en klop met een vork tot een egale massa.
- Controleer of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Besmeer de bovenkant van de cake met het roomkaas-glazuur en bestrooi met de overige geraspte wortel.
Loopt het water jou ook al in de mond bij het zien van dit recept? Bekijk ook onze rood-wit-blauw toetjes recept. Naast de maaltijdboxen van HelloFresh kun je ook een bakbox bestellen. Van knapperige havermoutkoekjes tot een fudgy chocoladecake: de bakbox bevat wekelijks een verrukkelijk nieuw recept waarmee je los kan gaan in de keuken.