speelgoed-kopen-koningsdag-vrijmarkt

Koningsdag Vrijmarkt; speelgoed en kinderkleding kopen tips

Sta jij tijdens Koningsdag al vroeg op om de beste koopjes te scoren op de vrijmarkt? Of moet je er juist niet aan denken? Wij kochten op de kleedjesmarkt (in Coevorden) Playmobil speelgoed en een paar stukken kindermerkkleding voor een prikkie! We delen een paar tips voor als je straks nog gaat en laten onze buit natuurlijk ook even zien met de prijzen die we ervoor betaald hebben…

Speelgoed kopen op Koningsdag

Koningsdag is een populaire dag om je spullen, kleding en oud speelgoed te verkopen. De jaarlijkse vrijmarkt trekt veel bezoekers en in de meeste steden mag je gratis je kleedje neerleggen met spullen voor de verkoop. Dat betekent natuurlijk ook dat je de vrijmarkt kunt bezoeken om leuke schatten te zoeken. Het beste kun je dit op de vroege ochtend doen. En dan het liefst zo vroeg mogelijk zodat er nog leuk spul tussen zit. Rond de middag is het mooiste vaak al weg… Maar je kunt natuurlijk later op de dag ook nog koopjes scoren als je goed snuffelt. Speelgoed kun je goed kopen op de Koningsdag vrijmarkt.

playmobil-camping
Alles van Playmobil wat je op de tweede foto’s ziet kocht mijn dochter samen voor 15 euro!

Tips als je speelgoed wilt kopen op de vrijmarkt

Speelgoed kopen op Koningsdag kan leuk zijn. Je kunt gezellig samen met je kindje gaan en samen iets uitzoeken. Misschien mag het zakgeld mee? Dan leren kinderen ook een beetje de waarde van het geld en moeten ze nadenken of ze het bedrag willen uitgeven voor het speelgoed. Soms is er ook nog over de prijs te onderhandelen. Vaak wordt er op een Koningsdag vrijmarkt ook limonade en zelfgemaakte cakejes verkocht voor de kinderen. Ook zijn soms kermisattracties of oud Hollandse spelletjes te doen in de binnenstad.

Wil je vast goedkoop speelgoed kopen en wegleggen voor verjaardagen of feestdagen? Dan kun je het best zonder kinderen rondsnuffelen.

Speelgoed dat zijn waarde blijft houden

Als je speelgoed wilt kopen kun je er voor kiezen om voor duurzaam speelgoed te gaan of speelgoed dat zijn waarde blijft houden. Denk aan Lego, Duplo, houten speelgoed zoals de Grimms regenboog, kinderboeken, Knex, bouwspeelgoed waarmee je met diverse sets kunt uitbreiden. Dit is allemaal speelgoed dat een lange levensduur heeft en als je het nieuw moet kopen niet zo goedkoop is. En voor een tweedehands prijsje is het ook nog eens leuk om het weg te geven of weer te verkopen als je kind er mee uitgespeeld is.

Kijk het na op defecten of beschadigingen

Niets is vervelender als je na het shoppen op de vrijmarkt thuiskomt met kapot speelgoed. Grote kans dat als je terug gaat, de verkoper er niets meer van weet of gewoon al met zijn spullen is vertrokken. Check het speelgoed daarom ter plekke op defecten of beschadigingen. Dat er en stickertje los zit is natuurlijk geen ramp maar er mogen geen scherpe stukken aan zitten.

Koop nooit speelgoed met batterijen die je niet kunt testen

Leuk hè al dat spul van VTech, Clementoni en Fisher Price? Het Sprookjeskasteel, een Toet Toet baan, interactief babyspeelgoed of de Vrolijke vriendjes? Test het ter plekke uit! Zitten er geen batterijen in het speelgoed? Koop het niet. Helaas zitten er altijd rotte appels tussen die stuk speelgoed verkopen. En dat wil je niet! Ik heb het al eens meegemaakt en koop daarom nooit iets als ik het niet testen kan.

Kindermerkkleding kopen op de kleedjesmarkt

Als je graag kinder(merk)kleding koopt dan kun je op Koningsdag daar je voordeel mee doen. Check het altijd na op vlekken en beschadigingen, en vaak kun je ook nog onderhandelen. Mensen hebben vaak geen zin om de hele dag op de vrijmarkt te gaan staan en vaak is het zo dat ze kinderkleding later op de middag nog eens extra afgeprijsd wordt tot 0,50 cent of 1 euro per kledingstuk. Doe er je voordeel mee!

Kinderkleding kopen op de Koningsdag Vrijmarkt
Voor het Hema jeansjurkje links betaalde ik 2 euro, voor het Persival zomerjurkje 1 euro
Merkkleding, kinderkleding en speelgoed kopen op de Koningsdag vrijmarkt
De feestjurkjes van het merk Lofff kocht ik voor 1 euro per stuk

Ook winkels hebben Koningsdag aanbiedingen!

Vergeet na je bezoek aan de vrijmarkt of kleedjesmarkt de winkels niet. Veel winkels in de stad hebben speciale aanbiedingen en artikelen afgeprijsd voor Koningsdag. Zo had Ter Stal kinderlaarsjes en schoenen voor 5 euro per stuk en had Intertoys ook allerlei speelgoed geselecteerd en afgeprijsd.

Winkels open Koningsdag - Aanbiedingen Koopjes
Ook winkels hebben Koningsdag koopjes! Laarsjes van 39,99 afgeprijsd naar 5 euro.

Heb jij nog iets leuks gekocht op de vrijmarkt?

*Dit blog bevat een affiliatie linkje.

2 thoughts on “Koningsdag Vrijmarkt; speelgoed en kinderkleding kopen tips

Geef een reactie