wraps-fingerfood-kipfilet-zalm

Koude wraps met kipfilet of zalm als fingerfood

Koude wraps met kipfilet of zalm maak ik regelmatig als we een verjaardag vieren. Het is makkelijk om te maken en je bent er niet lang mee bezig. Met slechts 4 ingrediënten heb je hét lekkerste basisrecept voor koude wraps. Ideaal als fingerfood op elk feestje! Loop jij al te watertanden?

Afgelopen maand hadden we weer een feestje, dit keer op de kindergarten van mijn dochter. Alle gasten werden gevraagd iets lekkers mee te nemen en zo ontstond er een heel uitgebreid buffet met fingerfood, broodjes en heerlijke salades. Wegens tijdgebrek en inspiratie heb ik dus weer het makkelijke recept voor koude wraps gebruikt. In slechts een kwartiertje tijd had ik een schaal vol lekkere stukjes wraps.

De 4 basisingrediënten voor een snelle koude kipfilet of zalm wraps

koude-wraps

Ik maak al jaren op dezelfde manier deze wraps. En het is echt heel makkelijk. Je koopt een kant en klare verpakking wraps of tortilla’s, rucola sla, flinterdunne kipfilet of zalm en Paturain (da’s pas fijn!).

Met deze ingrediënten vind ik ze zelf het lekkerst maar je kunt natuurlijk bepaalde producten vervangen die jijzelf lekker vindt. Beleg de wrap bijvoorbeeld eens met andere slasoort, een andere (room)kaas, heksenkaas, carpaccio of kies voor een groene spinazie wrap. Als je koolhydraat-arm eet dan zou je de wrap kunnen vervangen voor een gebakken ei.

wraps-maken

Koude wraps met kipfilet of zalm maken – Recept

Leg een wrap of tortilla op een bord (niet warm maken) en bestrijk deze met de roomkaas of Paturain. Deze smeer je helemaal uit over de totale wrap. Daarna leg je de gewassen rucola verdeeld over de wrap zoals hierboven. De flinterdunne kipfilet of zal leg je in stukjes over bijna heel de wrap. Rol de wrap dan strak op en snijd deze in reepjes van ongeveer 2 cm en leg ze leuk op een schaal of bord. Om het nog iets feestelijker te maken zou je er nog leuke cocktailprikkers in kunnen steken.

recept-wraps-kipfilet-zalm

wraps-kip-alm-koud

Eet smakelijk!

One thought on “Koude wraps met kipfilet of zalm als fingerfood

Geef een reactie