kunst cadeau geven als een pro

Kunst cadeau geven als een ware pro

Het vinden van hét perfecte cadeau is altijd lastig. Maar zeker wanneer je op zoek gaat naar een heel speciaal cadeau. Iets heel persoonlijks. Zoals een mooi kunstwerk. Kunst wordt tegenwoordig steeds vaker cadeau gedaan. In de vorm van luxe relatiegeschenken, ter afscheidscadeau of gewoon zomaar om iemand te laten zien hoeveel deze voor jou betekent.

Ben jij ook op zoek naar hét perfecte cadeau voor jouw dierbare en wil je dolgraag een mooi kunstwerk geven? Dan merk je nu vast ook hoe ongelooflijk lastig dat kan zijn. Als er iets persoonlijks is, dan is het wel kunst. Daarom zal je aan heel veel dingen moeten denken, wil je dit op de juiste manier cadeau kunnen doen. Benieuwd hoe je dit precies aanpakt én wat je zeker niet mag vergeten? Hier vind je enkele tips.

Schuif je persoonlijke smaak terzijde

Wanneer je gaat shoppen voor kunst, dan is het heel lastig om je persoonlijke smaak terzijde te schuiven. Hoe kan je immers wanneer je altijd van je eigen referentiekader gebruik zodra je een aankoop doet. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld wanneer je kleding koopt. Je kijkt naar hetgeen wat jij mooi vindt. Dan is het heel lastig om je eigen smaak aan de kant te zetten en je enkel te focussen op de wensen van de ontvanger.

Toch is dit een vaardigheid die je onder de knie moet krijgen voordat je een kunstwerk cadeau kunt doen. Schuif je eigen mening terzijde en duik in de beleving van de ontvanger. Wat vindt hij of zij mooi? Hoe zou je deze persoon omschrijven? Welke karakteristieke kenmerken van deze persoon vallen je direct op? Welke beeldjes zouden hierbij passen?

Door op deze manier te werk te gaan, ontdek je al snel welke kunstwerken juist wel of niet bij deze persoon zullen passen. Het maakt hierbij weinig uit of jij wat vindt of juist helemaal niet. Het gaat om degene die dit mooie cadeau mag ontvangen.

Vind je het lastig om zijn of haar smaak te doorgronden? Geef dan eens je ogen de kost in zijn woning. Welke kunstwerken zijn hier nu al aanwezig? Welk kleurgebruik? Op die manier ontdek je snel genoeg wat zijn of haar smaak is.

Less is more

Door de jaren heen lijkt het bijna wel een wedstrijd zijn geworden wie de grootste kunstwerken in huis kan halen. Maar draait het eigenlijk wel om het formaat?

Over smaak valt te twisten, maar kunstkenners zijn er toch wel van overtuigd dat het formaat niets zegt. De kleinste kunstwerkjes kunnen het meest waard zijn. Less is more. Zeker als je kunst cadeau wilt doen. Je wilt niet met een gigantisch kunstwerk aan komen en de ontvanger ‘dwingen’ om hier een plekje voor te vinden als die er eigenlijk niet is.

Kies voor een bescheiden formaatje, zodat je zeker weet dat jouw dierbaren deze zonder enige moeite in huis kunnen plaatsen. Laat de kunst netjes inpakken of kijk eens naar onze inpak tips, en veel plezier met cadeau geven.

Geef een reactie