Kurio tab ultra 2 kindertablet review - ervaringen plus koptelefoon

Kurio Tab Ultra 2 review: hoe kidsproof is deze kindertablet?

De meivakantie staat weer voor de deur. Voor elke ouder is reizen met jonge kinderen een uitdaging. Uren in de auto onderweg of in het vliegtuig, hoe ga je er voor zorgen dat de kids zich vermaken tijdens de reis? Natuurlijk zijn kleurtjes en wat lievelingsspeeltjes goed om mee te nemen op reis, maar de Kurio kindertablets – in combinatie met een kinderkoptelefoon – zorgen voor een rustmoment op de achterbank of in de vliegtuigstoel. Het is een veelzijdige tablet voor kinderen en er zijn talloze apps te installeren via de Google Play Store die zorgen voor uren speelplezier en ontspanning.

Mijn dochter kreeg een poosje geleden haar eerste eigen tablet: een Kurio Tab Ultra 2 met een knalroze bumper. Benieuwd hoe kidsproof deze kindertablet eigenlijk is, en wat wij ervan vinden? Lees dan snel verder in dit artikel.

Waarom een kindertablet?

Kinderen lijken tegenwoordig alles te hebben – de nieuwste kleren, het nieuwste speelgoed, en vooral, de nieuwste gadgets. Terwijl sommige ouders zich zorgen maken over het verwennen van hun kinderen met te veel nieuwe spullen, is er één gadget in het bijzonder dat juist heel leerzaam kan zijn: een tablet voor kinderen.

Een kindertablet kan kinderen helpen al op jonge leeftijd essentiële vaardigheden te leren. Veel tablets zitten vol met educatieve apps waarmee je kindje van alles (al spelenderwijs) kan leren: van tellen en kleuren tot het alfabet en vreemde talen. Ook vinden kinderen het heerlijk om hun eigen persoonlijke apparaten te hebben. Een tablet geeft ze een gevoel van onafhankelijkheid en laat ze op hun eigen voorwaarden ontdekken. Een goed idee dus. Maar wat is dan de beste kindertablet?

Beste tablet voor kinderen

Wat is de beste tablet voor kinderen? Dit is een vraag die veel ouders stellen, en er is geen eenvoudig antwoord op. Hoewel verschillende tablets verschillende functies hebben, hangt het echt af van wat je kind in een tablet nodig heeft en wil. Wil je kindje bijvoorbeeld oneindig veel spelletjes of films downloaden, dan heb je een tablet met een groot geheugen of extra geheugenkaart nodig. Dan bestaan er naast de doorgaande tablets ook nog speciale kindertablets. Bijvoorbeeld Kurio tablets – met een ouderlijk toezicht functie, en die het een en ander aan filmpjes en apps eruit “filtert” die niet voor kinderoogjes geschikt zijn. Voor ouders geeft dat een vertrouwd gevoel.

De Kurio tablets zijn allemaal uitgerust met het Kurio™ Genius internetfiltersysteem dat meer dan 32 miljard URL’s filtert, zodat jouw kind niet in aanraking komt met kind onwaardige content (dit noemen we veilig internetten voor kinderen) en zich altijd in een veilige online omgeving bevindt. De tablets kunnen tegen een stootje door de kleurrijke bumper die ook nog eens spatwaterproof is. Ook zijn de Kurio tablets veilig voor de ogen omdat ze een blauwlichtfilter hebben.

Als ouder wil je liever niet dat je kind té lang op het apparaat speelt of het gevecht aangaan wanneer de speeltijd erop zit. Kinderen vinden tijdsafspraken lastig, daarom kan je op elke Kurio™ tijdslimieten instellen. Wanneer de speeltijd erop zit geeft de tablet dit aan en zal deze vanzelf uitgaan. Het kind weet waar hij/zij aan toe is, zonder discussies of eindeloze seintjes te geven en kan weer even iets anders gaan doen.

Kurio tab ultra 2 tablet review ervaringen kindertablet blog

Kurio Tab Ultra 2

De Kurio Tab Ultra 2 is het premium model tablet van Kurio, met een groot geheugen en exclusieve content van de #1 licentie in de markt, PAW Patrol. De tablet is verkrijgbaar als bundel met een zwarte standaard en een blauwe óf roze hoes/bumper.

Voordelen

• Download en kijk Netflix en Disney+
• Met YouTube Kids, Google Classroom en Koekeltjes vooraf geïnstalleerd
• Met exclusieve content van de #1 licentie in de Benelux – Paw Patrol
• Met extra content van Nickelodeon als bijvoorbeeld Dora en Shimmer & Shine
• Inclusief standaard om de tablet op te zetten
• 32 GB geheugen en 7 inch scherm
• Android OS : Android 10GO
• Videobellen en chatten met de Twinme-app

Extra accessoires

De Kurio Tab Ultra 2 kun je uitbreidden met accessoires zoals een koptelefoon, tas/sleeve of carkit. Wij hebben de koptelefoon erbij gekozen. Het is een “soft” over-ear koptelefoon voor kinderen. De kleurtjes van de koptelefoon matchen goed met de tablethoes en Kurio tablet. Hij kan max 85 dB doorgeven om de oortjes van je kind te beschermen tegen te harde geluiden. Mijn dochter vind de kleurencombinatie zwart & roze erg stoer! De Kurio koptelefoon zit ook heel comfortabel over haar oortjes en de hoofdband is verstelbaar zodat het met je kind meegroeit. De kabel heeft een lengte van 120 cm en is lang genoeg voor gebruik met de Kurio tablet.

Kurio tablet tab ultra 2 getest

Review: onze ervaring met de Kurio Tab Ultra 2

Mijn zevenjarige dochter keek er al een tijdje naar uit: een eigen tablet voor haarzelf, die ze niet hoeft te delen met haar tienerbroer. Geen geruzie meer thuis en op de achterbank van de auto over wie er wanneer op mag… Nu was het dan zover, ze kreeg een Kurio Tab Ultra 2 met een knalroze bumper. Een “tablet voor kinderen” zodat mama en papa kunnen volgen wat ze doet en o.a. schermtijd instellen. Ideaal!

De Kurio Tab Ultra 2 word verkocht als bundel/set met roze of een blauwe bumper (siliconen hoes), een standaard (echt heel handig zodat je de tablet niet altijd hoeft vast te houden) en vooraf geïnstalleerde apps, waaronder een aantal apps met je favoriete Nickelodeon vriendjes en een bewegingsprogramma. Maar ook apps als Squla kunnen op de Kurio!

Mijn dochter wilde na het uitpakken van de Kurio direct spelletjes spelen, maar eerst moest de batterij nog even opgeladen worden. Terwijl de batterij oplaad, richtten wij vast de Kurio Tab en het ouderlijk toezicht in. Hiervoor heb je als ouder ook een Google account nodig. Met het inrichten waren wij in totaal nog geen half uur bezig. Om het account persoonlijker te maken kunnen kinderen voor de Kurio hun eigen avatar kiezen of een foto maken. Bij YouTube Kids kun je kiezen voor de opties 8 jaar en jonger of 12 jaar en ouder. Ze zien dan alleen de filmpjes die voor die leeftijd aanbevolen worden, dat is fijn! Ook kun je ervoor kiezen met “search on” of je kindje zelf filmpjes mag zoeken of juist niet met “search off”.

Kurio tablet voor kinderen review ervaring

De spelletjes die er al opstaan zijn erg leuk. Sommige spellen (zoals hamburgers bouwen) zijn heel simpel en al geschikt voor kinderen vanaf een jaar of drie, andere zijn meer uitdagend. Het lievelingsspelletje van mijn dochter is op dit moment Beach Buggy, wat erg lijkt op Mario Kart. Hierbij beweeg je de Kurio Tab Ultra 2 heen en weer om te sturen. Je kunt ook foto’s maken met de Kurio Tab Ultra 2 en deze bewerken. Genoeg variatie aan mogelijkheden wat je allemaal met deze tablet kunt doen.

Echte minpunten heb ik tot nu toe nog niet ondervonden. Wel kwam er een keer een advertentie voor een spel voorbij, die ze niet direct zonder mijn toestemming kon downloaden. Dat vond ze jammer maar toen ik daar uitleg over gaf, snapte ze het. Het is een fijne tablet voor kinderen, goed vast te houden voor de kinderhandjes en gangbaar met genoeg leuke apps om mee te beginnen.

De Kurio Tab Ultra is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com, Mediamarkt en in grotere speelgoedwinkels.

One thought on “Kurio Tab Ultra 2 review: hoe kidsproof is deze kindertablet?

Geef een reactie