lampen die interieur extraatje geven

Deze lampen geven jouw interieur echt een extraatje

Lampen, die hebben we allemaal in huis. Ze zorgen ervoor dat we ook ruimtes waarin geen (grote) ramen zitten gewoon kunnen gebruiken zonder er in de schemer rond te lopen. En ze hebben ervoor gezorgd dat we niet langer zo afhankelijk waren van daglicht, omdat we nu ook als de zon onder is gewoon nog wat kunnen zien, en door kunnen gaan met ons leven. Een geweldige uitvinding dus! Tegenwoordig zijn lampen echter al lang niet meer alleen functioneel. Ja, we hebben ze nodig, anders zien we zo weinig. Maar ze vormen ook steeds meer een echte aanvulling op ons interieur, soms zelfs als ze niet branden. Zeker als je kiest voor een beetje bijzondere exemplaren.

Een lamp die er mag zijn

Natuurlijk, een lamp koop je vooral om een ruimte te verlichten. Daar is die hele uitvinding honderden jaren geleden natuurlijk om gedaan, dat snappen we ook wel. Maar waarom zou je er niet ook meteen een eyecatcher van maken, gewoon, omdat het kan? Waarom zou je niet een geweldige kroonluchter ophangen als je er de ruimte voor hebt, en als hij echt een aanvulling is op je interieur?

Het leuke aan heel opvallende lampen is dat zij je interieur ook een extraatje geven wanneer zij niet branden. Een mooie kroonluchter in je woonkamer, of nog beter, in een mooie grote hal, als je die hebt, is namelijk een echte aanwinst in je interieur. Eentje die meteen de sfeer kan maken, en die niet snel over het hoofd zal worden gezien. Dat hij ook nog licht kan geven, dat is eigenlijk een extraatje, zou je bijna zeggen. Wel een bijzonder leuk extraatje, want juist opvallende lampen geven vaak bijzonder mooi licht. Zij zetten om te beginnen zichzelf meteen extra in de spotlights, wat nooit verkeerd is. Daarnaast zorgen zij ook vaak voor mooie patronen op het plafond of prachtig licht dat door een ruimte zijn weg vindt. Een prima keuze dus, die je dankzij hun functionaliteit ook nog eens perfect kan verantwoorden.

Spelen met LED lampen

Je hebt lampen die opvallen door hun looks, zoals hierboven beschreven. Zij doen hun werk zelfs zonder te branden. Je hebt echter ook van die lampen die op het eerste gezicht een stuk minder opvallen, maar zodra je ze aanzet echte blikvangers blijken te zijn.

LED verlichting valt vaak in die categorie. Niet buitengewoon opvallend qua looks, maar wel qua mogelijkheden. Veel LED lampen kun je namelijk op slimme manieren gebruiken. Ze kunnen worden gedimd, of zelfs van kleur veranderen. De ene keer helder, de andere keer zacht. De ene keer wit, de andere keer groen. Echte eyecatchers dus, die jij helemaal naar je eigen smaak kunt bedienen.

Lees ook:

Geef een reactie