zitzak-moose-leeshoek-diy

Tips om thuis een knusse leeshoek voor kinderen te creëren

Het stond al een tijdje op mijn to-do lijstje, het creëren van een gezellige en knusse leeshoek voor mijn kinderen. Toen ik voor een samenwerking met Mooze een zitzak mocht bedrukken, wilde ik dit plan meteen doorpakken. Ik laat jullie het chillhoekje zien waar mijn kinderen nu hun boeken lezen, en geef een paar belangrijke tips als je thuis ook een leeshoekje wilt inrichten..

Wij hebben onlangs weer een paar nieuwe boekjes van de Vier Windstreken gekregen om te reviewen. Erg leuk, maar de meeste kinderboeken staan in een dichte kast. Zo zonde! Boekjes zijn er om gelezen te worden. Zo liggen er wel een paar op de slaapkamers van de kinderen maar eigenlijk wilde ik al een tijdje een knus leeshoekje maken voor de kids. Dat is toch veel leuker en gezelliger?

mooze-zitzak-bedrukken-foto
Een gezellig en knus leeshoekje voor de kinderen in huis

Een zitzak bedrukken bij Mooze

Mooze is een webshop waar je van alles kunt laten bedrukken. Van visitekaartjes, placemats en bierviltjes tot zitzakken. Voor al je drukwerk kun je hier terecht. De bedrukte zitzakken zijn te bestellen in drie formaten en helemaal naar wens te personaliseren:

  • Klein: 100 x 140 cm – 112,95 euro
  • Vierkant: 135 x 135 centimeter  – 131,95 euro
  • Groot: centimeter (groot) – 155,95 euro

Een logo van je bedrijf zou er heel goed op kunnen. Zelf koos ik één van de zes templates (voor de vierkante zitzak) uit, die je als PDF bestand kunt downloaden om zodoende aan te passen. Tijdens onze vakantie heb ik een hele mooie foto gemaakt van mijn drie kinderen bij een meertje. Omdat de zitzak voor alle drie de kinderen samen bestemd was, heb ik de keuze gemaakt om een foto van hun samen op de zitzak te laten afdrukken. Is het meteen een leuke herinnering aan de vakantie!

Het aanpassen lukte prima met een apart online programma. Dit duurde wel even voordat ik snapte hoe dat werkte en het bestellen leverde geen problemen op. Ik had de zitzak van Mooze zelfs al eerder in huis dan ik had verwacht. Over de kwaliteit ben ik zeer te spreken. Wat is de zitzak gaaf geworden zeg! De foto staat er mooi op en precies zoals ik de kleuren ook op het scherm van mijn laptop zie. De zak is echt goed gevuld en de kinderen namen er meteen een duik op.

leeshoek-kinderen-tips
Op de achterkant van de Mooze zitzak zie je de template met bladeren motief.

Tips om thuis een leeshoek of chillhoek voor kinderen in te richten

Als je thuis in de woonkamer, speelkamer of slaapkamer een leeshoek wilt inrichten is het belangrijk om op een aantal dingen te letten.

  • Let op voldoende natuurlijke lichtinval. Om boekjes te lezen wil je niet je ogen moeten samenknijpen. Je kunt daarbij ook opzoek naar een leuke kinderlamp of leeslamp voor als het straks iets donkerder wordt in de wintermaanden.
  • Koop een goedgevulde zitzak waar je kinderen heerlijk op kunnen neerploffen, liggen of zitten met hun boekjes. Hier is de zitzak een groot succes!
  • Zorg voor open kasten of leuke wandplankjes waar je de kinderboeken mooi kunt presenteren. Boekjes die in het zicht liggen worden vaker gelezen dan boekjes die in een dichte kast liggen. Heb je deze dingen nog niet? Bij IKEA kun je voor een klein budget hele leuke plankjes of open kastjes kopen.
  • Knuffels, kussens en (fleece)dekentjes horen erbij en maken het leeshoekje of chillhoekje nog knusser.
  • Richt het leeshoekje in met een tipi tent, een leuke grote schommelstoel of met leuke ABC posters.
  • Leg verschillende soorten boekjes neer en bewaar een gedeelte van de kinderboeken of prentenboeken apart. Zo kun je de boeken af en toe eens omwisselen en worden oudere boeken opeens weer leuk!

Heb jij nog leuke aanvullende tips om een leeshoekje te creëren?

3 thoughts on “Tips om thuis een knusse leeshoek voor kinderen te creëren

Geef een reactie