pirate-island

Bouw je eigen wereld in Legoland Discovery Centre Oberhausen, nu met een gave creatieve indoorspeeltuin!

Afgelopen vrijdag zijn we voor het eerst in het Legoland Discovery Centre in Oberhausen geweest. Vanaf Enschede is het 96 km, dus ongeveer een uurtje rijden voor ons. Jade was de hele week al enthousiast en gisterochtend was het dus feest in huize Wijma. Samen met haar beste vriendinnetje Elin op naar Oberhausen.

Nathalie is vorig jaar februari tijden de Batman weken ook in Legoland geweest en heeft daar ook een leuke blog over geschreven. Sinds dit jaar is er een hele gave indoor speeltuin bijgekomen genaamd Pirate Island. Op uitnodiging voor Volgmama mocht ik naar Duitsland om Legoland Discovery Centre & Sealife (verslag komt later) te ervaren en de nieuwe speeltuin te ontdekken. Jade en Elin hebben het uitgebreid getest voor jullie! Kijk en lees je mee?

Pirate Island collage

Nieuw: Indoorspeeltuin Pirate Island in Legoland

De gave indoorspeeltuin Pirate Island is nieuw en erg leuk voor kinderen die niet zo van het bouwen zijn. Er is een leuke blokkenbak met mooie mega grote LEGO DUPLO blokken, een mooie grote LEGO DUPLO tafel en een mini glijbaan. Pirate Island is dus ook zeer geschikt voor kinderen die nog niet van het fijne Lego bouwen zijn. Het grote klimtoestel ziet eruit als een piratenschip en Jade en haar vriendinnetje Elin waanden zich ook echt als een piraat. Heerlijk klimmen en klauteren het schip besturen. Jade en Elin hebben zich er kostelijk vermaakt. Er zijn allerlei leuke obstakels en klimmogelijkheden. Ze kunnen hier dus even lekker hun energie kwijt na een lange autorit. Het is niet mega groot dus je hoeft niet bang te zijn dat je de kinderen snel kwijt bent.

Vanaf het moment dat je binnenkomt bij Legoland word je al vermaakt.  Voordat je aankomt bij het speelplein loop je eerst nog langs een aantal leuke attracties. Ik vond de “Legofabriek” erg leuk. Hier leren ze de kinderen hoe LEGO DUPLO stenen worden gemaakt in de fabriek en ze krijgen hier een leuk aandenken van mee naar huis. De eerste attractie daarna heet de Kingdom Quast Laser Ride en is een erg leuke interactieve attractie. Deze attractie is geschikt voor kinderen boven de 90 cm. Je gaat met maximaal 4 personen in een wagentje, 2 voor en 2 achter en het doel is hier om de prinses te redden. Je schiet met een laserpistool op bewegende legofiguurtjes en hiermee verzamel je punten. Tijdens de rit word er ook nog een foto gemaakt die je kunt bestellen.

Daarna volgt Miniland, een hal met iconische gebouwen uit het Ruhrgebied en het grootste voetbalstadion van Duitsland; het Signal Iduna Park, het stadion van Borussia Dortmund, BVB. In de hal zijn er ook weer een aantal bewegende onderdelen die door de kinderen geactiveerd kunnen worden door middel van knopjes waar je op kunt drukken.

collage Lego Racers Build & test en Lego friends

In de grote hal vind je een aantal dingen bij elkaar o.a. het Lego Ninja Go parcours, deze bevind zich in een kleine ruimte en ze moeten door de lasers heen bewegen, echt een leuke uitdaging voor de iets grotere kinderen.Je kunt hierbij kiezen voor moeilijkheidsgraad 1 tot en met 3. De attractie “Merlin’s Apprentice” vind je hier ook, dit is een soort draaimolen waarbij je moet fietsen om de wagentjes de lucht in te krijgen. Tevens vind je hier ook Lego Racers Build & Test en Lego Friends. Echt een walhalla voor de kleine en grote Lego bouwers.

Conclusie

Het is echt een walhalla voor je kinderen als ze dol zijn op Lego en vooral bouwen met Lego. We hebben er ons echt een paar uur vermaakt terwijl Jade niet echt een bouwer is. Het is ook een leuk uitje voor opa en oma met de kleinkinderen. Zij met de kids naar Legoland en Sealife en mama lekker shoppen met vriendinnen of partner in het naastgelegen CentrO. Een groot pluspunt is dat je ook je eigen eten mag meenemen en dit ook gewoon in het restaurant kunt nuttigen. Je bent naast de entree dus geen klauwen met geld kwijt aan eten en drinken al staat daar ook veel lekkers op de kaart. De wc (met verschoonruimte) bevind zich ook in de ruimte bij het restaurant, waar ook de gave creatieve speeltuin is. Er zijn ook kluisjes aanwezig, erg handig als je dus lekker samen met je kinderen wilt knutselen en niet constant op je kostbare spullen moet letten.

Ook leuk om te weten: Legoland komt naar Nederland! In maart 2018 zijn ze begonnen met de bouw van een Legoland Discovery Centre in Scheveningen. Wij zijn ook erg benieuwd hoe dat eruit gaan zien.

Praktische tips

  • Koop je entreetickets vooraf online. Dit scheelt iets met de ticketprijs aan de kassa maar vooral in wachttijd bij de kassa. Je kan Legoland heel goed combineren met Sealife wat op loopafstand van Legoland ligt.
  • Wanneer je met de auto reist is het handig om je auto in nabijgelegen parkeergarages 3 of 4 van CentrO te parkeren. Deze parkeergarages zijn beide op loopafstand van het LEGOLAND Discovery Centre & Sealife. Parkeren is overigens gratis
  • Als je Oberhausen en dus ook LEGOLAND wilt bezoeken is het verplicht een milieusticker of umweltsticker op de voorruit van je auto te hebben. Dit is een regel volgens de Duitse wetten en kun je beter aanschaffen om daarmee een boete te voorkomen. Deze sticker kost momenteel eenmalig € 16,95 en kun je bestellen bij de ANWB of kopen bij de grotere tankstations in het Roergebied en net over de grens in Duitsland.

Hebben jullie nu ook zin gekregen om het Legoland Dicovery Center te bezoeken of zijn jullie er al eens geweest?

13 thoughts on “Bouw je eigen wereld in Legoland Discovery Centre Oberhausen, nu met een gave creatieve indoorspeeltuin!

    1. Leuk Marjolein, ik wens jullie alvast heel plezier! Soms controleren ze en kun je een boete krijgen als je niet zo’n sticker op je autoruit hebt. Is daar echt verplicht ook voor Nederlanders.

    1. Sea Life en CentrO (een heel groot overdekt shopwalhalla) zijn op loop afstand van Legoland. In het Roergebied is echt van alles te doen en kan ik zeker aanraden als je wat verder moet rijden vanuit Nederland. Zelf zijn wij vorig jaar een weekendje naar Duisburg geweest en we kwamen tijd tekort. Deze stad ligt op een half uurtje rijden van Oberhausen. Daar heb je een leuke haven, een kindermuseum (beetje vergelijkbaar met Nemo), een heel mooi park. Overnachten met kinderen schijnt heel fijn te zijn bij B&B Hotels of A&O hostels, zelf hadden wij een appartement via AirBnb geboekt. 🙂

  1. Volgens mij ben ik eerder mijn man daar kwijt dan mijn kinderen hahaha Net even gegoogled en het is eigenlijk niet zo ver dus ik ga er zeker eens naar toe!

  2. Wat leuk zeg! Ik zag wel dat veel bloggers naar legoland waren geweest maar wist eigenlijk niet zo goed waarom. Oberhausen is volgens mij sowieso een hele leuke stad. En dat van die milieu sticker wist ik niet, is dat alleen een bepaald gebied?

Geef een reactie