legoland scheveningen review ervaring blog

LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen is geopend en wij namen een kijkje!

Scheveningen is de eerste bestemming voor een LEGOLAND® attractie in Nederland. Waar veel ouders, grootouders en kinderen al een tijd naar uitkeken is sinds vandaag – op 24 juni 2021 – voor het eerst geopend voor bezoekers. Gisteren kregen de media, een aantal influencers en bloggers alvast een voorproefje én wij mochten er ook bij zijn. Op naar LEGOLAND® Discovery Centre aan de boulevard in Scheveningen! In dit blog vertel ik jullie wat er allemaal te doen is en deel ik onze ervaring.

LEGOLAND® Scheveningen

De nieuwe vestiging ligt aan de welbekende Scheveningense Boulevard, is de 27e wereldwijd en dé eerste in Nederland. LEGOLAND® Discovery Centre is een overdekte binnenattractie gebaseerd op het iconische LEGO® steentje. Het concept is bedacht en ontworpen vanuit de belevingswereld van een kind en biedt een unieke en speciale plek voor 2 tot 3 uur interactief vermaak voor kinderen, hun familie en vriendjes in de leeftijd van 3 tot 12 jaar. Dit zijn o.a. de grootste kenmerken waarmee LEGOLAND® Discovery Centre zich onderscheid van het themapark LEGOLAND®.

Wat te doen in LEGOLAND® Discovery Centre Nederland?

De nieuwe binnenattractie in Scheveningen heeft onder andere gethematiseerde LEGO® speelzones, een creatieve LEGO® bouw- en testgebied, een gethematiseerde LEGO® attractierit, een 4D-bioscoop en een MINILAND. Er zijn ook speciale kamers voor kinderfeestjes en er is een LEGO® leslokaal voor een masterclass van een LEGO® Meester Model Bouwer. Cool hè? Er is nog veel meer te doen in LEGOLAND® Scheveningen dus lees maar gauw mee.

Ontdekken – Den Haag MINILAND

Legoland Scheveningen met kinderen- Den Haag Miniland

Kinderen kunnen in MINILAND ‘Den Haag’ in het klein en interactief ontdekken, bestaande uit meer dan een miljoen LEGO®-steentjes. Hier zien we veel bekende gebouwen uit en rond Den Haag. Het voetbalstadion, de Pier en de Boulevard van Scheveningen mogen natuurlijk niet ontbreken. Voor kinderen is er een leuke kruip- en kijktunnel. Let op: om de zoveel tijd wordt het dag of nacht. Blijf dus vooral eventjes hangen om het verschil te ontdekken.

Ontmoeten

Ga op de foto met LEGO® figuren of ontmoet een LEGO® Master Model Builder.

Bouwen, bouwen, bouwen

Legoland Scheveningen Lego Friends zone
Legoland Scheveningen kinderen blog ervaringen

Overal in LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen kun je bouwen met LEGO®. Zo is er onder andere een speciale plek ingericht voor LEGO® Friends (Heartlake City), LEGO® Ninjago, een creatieve workshop en wordt je uitgedaagd om je eigen piratenvlag aan de wand te maken. Peuters en kleuters kunnen met hele grote DUPLO blokken bouwen.

Testen – Schud & Shake Zone en Bouw & Test

Staat alles stevig? Bouw een wolkenkrabber, druk op de knop en test of je toren rechtop blijft staan terwijl de plaat aan het schudden is. Ook is er een lanceerbaan voor je zelfgebouwde auto. Testen maar!

Spelen – LEGO® Ninjago Trainingszone, DUPLO Park en Piraten Eiland

Legoland Scheveningen met peuter of kleuter

In het DUPLO park kunnen kinderen leren en spelen. Klim op een grote DUPLO eend, roetsj van de glijbaan en maak samen muziek. Mijn dochter zei opeens “WOW” toen er na een druk op een knop een wolk bellenblaas bellen uit de boom kwam. Het zit hier echt vol verrassingen!

In de LEGO® Ninjago Trainingszone test jij je Ninja Skills. Lukt het jou om de laserstralen te ontwijken? Het liefst zo snel mogelijk en zonder fouten, dan krijg jij de meeste punten!

Het Piraten Eiland is voor kinderen tot 130 cm. Het is een klim en klauter gedeelte in een piratenschip. Hoe leuk is dat?

Attractie – Imagination Express Trein met toverstaf

Fantasie Express Legoland Scheveningen - Review

Stap in de Imagination (Fantasie) Express trein en stap weer uit bij halte Scheveningen. Tijdens de rit van deze LEGO® attractie krijg je een toverstaf die als een soort lasergun werkt. Terwijl je in het karretje zit kun je punten scoren door middel van verschillende opdrachten. Wie van het gezin scoort na afloop de meeste punten?

Plezier – 4D bioscoop en LEGO® shop

Legoland Scheveningen films
Legoland Scheveningen 4D bioscoop films welke

Plezier genoeg voor iedereen. Wat je echt niet moet missen tijdens je bezoek zijn de LEGO® films in de 4D-bioscoop. Er draaien meerdere films waaronder een LEGO® City en een LEGO® Ninjago film. Je krijgt dan een 3D brilletje op en de films duren ongeveer 15 minuten per keer. Met speciale effecten als regen, sneeuw en windstormen.

Tijd om te vertrekken en zijn jullie nog niet uitgespeeld? In de LEGO® shop vind je vast een leuk aandenken voor thuis.

Review; onze ervaring bij LEGOLAND® Scheveningen

Everything is awesome! LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen was een leuke ervaring en we gaan er zeker nog eens een keertje heen. De medewerkers gaan superleuk met kinderen om en zijn behulpzaam. Twee uurtjes vinden wij wel iets aan de korte kant maar het kan in principe. Het is lastig kiezen wat nou het leukste is aan dit indooruitje is. De Fantasie Express vonden we erg leuk maar al het andere ook.

De 4D films waren ook zeker een hit. Zeker de LEGO City film. De worsten vliegen langs je oren. Haha, pak ze maar! De Ninjago film was voor mijn zesjarige dochter nog lastig te volgen. Ik denk dat die film daardoor geschikter is voor 8+

Scheveningen Legoland Nederland

Handig om te weten

De entree is op de begane grond, direct aan de boulevard en niet ver van het Kurhaus en SeaLife. Met de tram ben je er zo vanaf Centraal Station Den Haag maar (betaald) parkeren kan ook in de nabije omgeving. De lange giraffe “GIGI” die pal voor de ingang staat is niet te missen maar de weg staat ook met bordjes aangegeven. Er is ook van alles te doen in de omgeving, dus mijn tip: maak er gewoon een gezellig dagje van als je toch in Scheveningen bent. Er zijn veel leuke strandtentjes waar je heerlijk een hapje kunt eten, of wat dacht je van de nieuwe foodhal, een rondje in het reuzenrad op de pier of een ander museum bezoeken?

Er zijn lockers/kluisjes te huur voor je tas en/of jas, er zijn toiletten mét verschoonruimte en er is een café voor een hapje en drankje. Het telefoonbereik is niet goed maar je kunt wel gratis gebruik maken van het wifi netwerk.

Legoland Scheveningen

Met de Activity Packs wat de kinderen hier op de foto’s met een keycord om hun nek hebben hangen (verkrijgbaar aan de kassa) kan je kindje stempels verzamelen. Het is een activiteiten boekje met leuke vragen, bouwtips en opdrachten. Het is een leuke toevoeging en tegelijkertijd een souvenir want na afloop mag je kind het mee naar huis nemen.

Corona maatregelen

Verder houdt LEGOLAND® Discovery Centre rekening met de geldende coronarichtlijnen van het RIVM: de veiligheid en gezondheid van aanwezigen en medewerkers staat voorop. Zo wordt de looprichting aangegeven, is er desinfectie aanwezig en moeten volwassenen te allen tijde afstand van elkaar bewaren. Daarnaast is het verplicht om een mondkapje te dragen wanneer men zich verplaatst. Gedurende de aangescherpte overheidsmaatregelen wordt er gewerkt met een ochtend en middag shift. De LEGO®-steentjes en de attractie worden tussen de shifts door schoongemaakt.

Kijk voor meer informatie en tickets op de site van LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen.

Ook leuk:

Heb jij al zin gekregen om LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen te bezoeken?

Geef een reactie