ideeen moeder dochter weekend weg

Leuke ideeën voor een ‘moeder dochter weekend weg’ met je kind

Moeder dochter weekendje weg of een nachtje weg; hartstikke leuk en gezellig! Maar wat ga je daar dan doen met je kind, heb jij daar al eens over nagedacht? Je kunt samen een uitje of activiteit plannen voor jullie twee, maar er is meer mogelijk. In dit blog deel ik uit ervaring een paar leuke ideeën om jullie te inspireren voor een moeder dochter weekend.

1. Boek een bijzondere accommodatie

Je kunt willekeurig een vakantiepark of hotel aanbieding zoeken, maar Nederland heeft ook veel bijzondere accommodaties in petto. Zo hebben wij bijvoorbeeld al eens een pipowagen overnachting gedaan en in een boomhut geslapen. Kinderen zullen deze unieke overnachtingen niet snel vergeten en het is zó wat anders dan een standaard hotelkamer. Ook zijn er vakantiehuisjes met een hot-tub of jacuzzi. Dat is ook ontzettend leuk voor een moeder dochter weekend.

2. Neem beauty spulletjes mee om samen te tutten

Als je met je dochter op vakantie gaat, al is het een nachtje weg, is het misschien een leuk idee om samen te gaan tutten. Zo zijn sheet maskers met dierenprint hier altijd favoriet. Het ziet er grappig uit (leuk voor een selfie!) en jullie huid voelt daarna weer babyzacht aan. Ook een nagellakje is leuk of neem je make-up spullen mee om elkaar op te maken. Vergeet de reinigingsspullen dan niet om het er na de tijd weer af te halen.

3. Overweeg twinnen met moeder dochter pyjama’s of kleding

Zin in een pyjama party? Voor het laatste weekend weg met mijn dochter kocht ik bij de Action moeder dochter pyjama’s van het merk Trashcode. Je ziet ze hierboven op de foto. Ik nam ze mee als verrassing en je had het gezicht van mijn dochter moeten zien… Kinderen vinden het vaak superleuk om samen met mama iets hetzelfde te hebben. Er zijn bepaalde merken waarmee je goed kunt twinnen, bijvoorbeeld met de zomerjurken van Skurq.

4. Een kletspot of ander vragenspel voor leuke gesprekken

Even niets te doen? Er zijn ontzettend veel vragenspelletjes voor diepgaande gesprekken met elkaar zoals een kletspot. Normaal neem ik dit soort dingen vaak mee naar een vriendinnen weekend maar het is natuurlijk ook heel erg leuk om samen met je kind te doen. Kijk wel even van te voren of de vragen op de kaartjes van toepassing zijn. Bij sommige kletspotten zitten kaartjes met pikante vragen of vragen die nog niet van toepassing zijn op een klein kind. Meer info.

5. Kies een leuke moeder dochter activiteit

Huur een tandem, bestel roomservice voor op bed, boek een high-tea, of zoek een andere leuke moeder dochter activiteit wat jullie leuk vinden.

Ik hoop dat jullie iets aan deze ideeën voor een moeder dochter weekend hebben. Mocht je aanvullende tips hebben of door dit artikel geïnspireerd zijn, dan zou ik het erg leuk vinden als je een reactie achterlaat of dit artikel pint.

Geef een reactie