review-boomhutovernachtingen-ervaring

Boomhutovernachting met kinderen; een avontuurlijke en onvergetelijke belevenis in Lelystad

Boomhutten bouwen met je kinderen is leuk.. maar in een boomhut slapen is natuurlijk nog veel stoerder! Midden in Nederland aan het Markermeer, op camping de Buytenplaets Suydersee in Lelystad, kun je overnachten in één van de twee gave boomhutten die ze daar hebben. Wij gingen voor jullie de boom in en hebben een verslag geschreven over onze avontuurlijke ervaring.

Mijn jongste zoon is een echt buitenkind en mocht vorig jaar zijn eigen boomhut bouwen. Wij gaven hem wat planken, spijkers en een hamer en hij was er een mooie tijd zoet mee. Het is jammer dat ik er nooit foto’s van heb gemaakt, want niet veel later hadden een paar grotere jongens de hut afgebroken. Toen ik hem een aantal weken geleden vertelde dat we een keer in een boomhut zouden gaan slapen, antwoordde hij: “nee mama, dat kan toch helemaal niet? Dan moet dat wel een hele grote hut zijn. Want kijk, ik ben al zo groot!”. Toen liet ik hem een paar foto’s zien van de boomhutten op camping de Buytenplaets Suydersee. Ik mocht met mijn gezin deze bijzondere accommodatie ervaren en wij hadden het zo naar ons zin gehad hier, dat ik bij thuiskomst zelf nog 2 nachten met korting in een trekkershut boekte voor mij en mijn kinderen.

pipowagen-nederland-overnachten
De poes Boris is gek op onze kinderen en kwam ons af en toe even gezelschap houden tijdens het verblijf..

Bijzonder overnachten in een pipowagen, boom of in een rioolbuis

Voor een bijzonder logeeradresje in Nederland hoef je niet ver te zoeken. Camping de Buytenplaets heeft allerlei toffe overnachtingsmogelijkheden. Het is een kleinschalige en gezellige camping aan de rand van Lelystad met veel groen. De hele camping is een belevenis op zich. Het inchecken doe je bij de receptie in een zeecontainer en naast de receptie wordt je door de alpaca’s begroet.

De camping heeft een net sanitairgebouw, een dierenweide, een minibieb, een speelplek met trampoline, waar ook fietsjes en speelgoed liggen waar kinderen mee mogen spelen, en er is zelfs een respijthuis naast de ingang..

We werden bij onze aankomst vriendelijk begroet door campingeigenaar Piet, en kregen een campingplattegrond, kaarten voor het subtropisch zwembad de Koploper, en een plattegrond van de stad Lelystad mee. Deze gezellige man vertelde ons over van alles en liep mee richting de boomhut waar we die nacht verbleven. Hij vroeg de kinderen op het veldje om de boomhut te vinden, en deze zat goed verstopt tussen al het groen. De kinderen keken de lucht in en wilden meteen naar boven toen ze de grote boomhut zagen!

Slapen in een boomhut – Hup de boom in!

boomhutovernachtingen-boomhut-overnachten-nederland
Slapen in een boomhut is een spannende belevenis voor jong en oud!
boomhutovernachtingen-boomhut-overnachten-nederland
Buitenterras waar je fijn uitzicht hebt op het grasveld en de pipowagens
boomhut-slapen-nederland
Selfie vanaf de trap, beneden een picknicktafel en een mooie vuurkorf

De boomhutten zijn echt zo gaaf! De kinderen zagen de verrekijkers hangen boven het bed en wilden meteen vogels gaan spotten. Op camping de Buytenplaets Suydersee staan twee van deze boomhutten om in te overnachten. Een suite voor twee personen en een Family suite voor vier personen. Wij verbleven in de vierpersoons boomhut accommodatie. De boomhutten staan de rand van een kampeerveld op de camping. Omdat het veldje mooi centraal ligt en de camping niet te groot is, kunnen we de kinderen ook fijn zelf rond laten lopen. Het sanitairgebouw ligt aan de overkant van het veld, dus het is maar een klein stukje lopen als je naar het toilet of de douche wilt.

Glampen op de camping – Onze ervaring

Binnen is het niet zo groot (8m2) maar alles wat je nodig is aanwezig. De boomhut is uitgerust met twee tweepersoonsbedden, opgemaakte bedden, keukenbenodigdheden, spelletjes en meer. Onder de bedden staan bakken waar je alles in kunt vinden. Het enige wat je zelf nog mee hoeft te nemen zijn je kleren, je telefoon of camera, verzorging- en afwasspullen. Voor de rest heb je niets nodig. Fijn dat het zo compleet is!

boomhut-overnachten-nederland
Het is goed te vertoeven hier!
boomhut-overnachting-slapen-nederland
Stroom in de boomhut om je telefoon op te laden of om een lekker kopje thee of koffie te zetten
boomhut-overnachtingen
Mijn dochter had de kaarten en spelletjes bovenop het plankje al gevonden.

Wij zijn overdag naar het belevenissen bos (ook een aanrader met kinderen) geweest en hebben onderweg een hapje eten gehaald. Er is zelfs een mogelijkheid om op het terras van de boomhut je eigen meegebrachte eten klaar te maken in een pannetje. In de avond koelde het een beetje af en hebben we gebruikt gemaakt van de vuurkorf en een kratje hout die beneden naast de picknicktafel stonden. De aanmaakblokjes konden we niet vinden en daarom ging mijn man met de kinderen opzoek naar wat droge takken tussen de bosjes. Het is gelukt om het vuurtje hiermee aan te krijgen. Dat is toch echt kamperen? Doen met de spullen die je hebt en een beetje improviseren.

suydersee-camping-buytenplaets
Daar is Boris weer! Gezellig bij de vuurkorf ’s avonds.

We spelen in de avond nog wat kaartspelletjes en genieten van de warmte uit de vuurkorf. Rond 22.30 uur vonden we het wel welletjes en zijn we naar bed gegaan. We hebben heerlijk geslapen tot een uur of acht. We zijn nog even naar de konijntjes geweest. Deze mochten de kinderen onder begeleiding van een volwassene even op schoot nemen om te aaien. Er waren ook een paar jonkies bij, echt zo schattig.

Wij hebben zelf een ontbijt besteld en die kwam Piet ons brengen. Er zat genoeg lekkers in en twee stukken fruit namen we mee voor de terugweg. De kinderen vonden één nacht op de Buytenplaets Suydersee veel te kort en vonden het jammer dat we niet langer bleven.

boomhutovernachtingen-review
Nog even genieten van een goed en stevig ontbijt en daarna is het tijd om uit te checken..
buytenplaets-suydersee-camping-leleystad
Maar we komen binnenkort weer eens terug, en dan slapen we in een trekkershut. Tot de volgende keer!

Voor een boomhutovernachting betaal je €145,- per nacht ( excl. extra toeslag in het weekend). Ontbijt kun je zelf meenemen of bestellen bij je boeking. Meer informatie en boeken kan rechtstreeks op de website van boomhutovernachtingen.nl

Uitjes voor kinderen in Lelystad en omgeving

Leuke uitjes voor kinderen in de buurt van Lelystad zijn onder andere het Belevenissenbos, Ballorig, zwembad de Koploper en Batavialand. Bekijk hier ook onze top 10 uitjes in Flevoland.

overnachten-in-boomhut-nl

Lijkt jou dat wat, zo’n boomhutovernachting?

9 thoughts on “Boomhutovernachting met kinderen; een avontuurlijke en onvergetelijke belevenis in Lelystad

Geef een reactie