Printer gebruiken knutselen kinderen

Leuke kinderactiviteiten waarvoor je een all-in-one printer kunt gebruiken

Een printer in huis is onmisbaar. Zeker nu we vanwege de lockdown en avondklok méér thuis zitten dan ooit te voren. Kun jij nog wel wat anti verveel tips voor kinderen gebruiken? Zet dan de printer maar vast aan en lees snel verder. In dit blogartikel delen wij namelijk een aantal leuke voorbeelden en tips van activiteiten voor kinderen, waarbij je een all-in-one printer kunt inzetten.

Wat is een all-in-one printer

Een printer gebruik je natuurlijk niet alleen voor je eigen administratie of boekhouding, maar voor het hele gezin. Ook voor het vermaak van kinderen kun je hele leuke dingen uitprinten zoals kleurplaten en andere leuke knutselopdrachten. Maar wat is een all-in-one printer nu precies en wat kan je ermee?

Een all-in-one printer is niets anders een multifunctionele printer met de functies printen, kopiëren en scannen. Het printapparaat word daarom ook wel een 3 in 1 printer genoemd.

Zelf maken wij sinds een jaar gebruik van een Epson all-in-one printer. Echt een topding! De printkwaliteit is erg mooi en de printer is eenvoudig in gebruik. Weet je niet welke printer het beste bij jou past of zoek je nieuwe toners? Neem dan eens een kijkje op de website van PrintAbout. Zij zijn specialist in dit vak en kunnen jou via de live chat of telefonisch advies geven. Echt een super service!

Een all-in-one printer gebruiken voor het vermaak van kinderen

Misschien zal je tijdens de homeschooling periode al wat vaker de printer gebruikt hebben om opdrachten van school af te drukken. Bij ons thuis kregen de kinderen leer- en oefenopdrachten via de mail door en daarvoor moest er regelmatig wat uitgeprint worden. Dat gaat erg lastig worden als je zelf geen printer hebt, maar daar had de school wel een oplossing voor bedacht. Ouders die niet kunnen printen mochten de opdrachten gewoon bij school afhalen. Als de kinderen klaar zijn met hun rekensommetjes en schoolopdrachten dan is het tijd voor andere leuke kinderactiviteiten. Met deze tips kun je snel aan de slag!

Tip 1: kletspot voor kinderen

Een kletspot is een pot met kleine briefjes, voorzien van vraagstukken of zinnen. Die kun je midden op tafel zetten (als je kindje bijvoorbeeld uit school komt) en af en toe haal je er samen met je kindje een briefje uit, waarmee je gelijk een gespreksonderwerp hebt.

Nodig: glazen pot met deksel, printer en een schaar.

Typ in het programma Word of Kladblok een aantal leuke vragen met elk twee of drie witregels ertussen. Knip de stroken uit en stop ze in een glazen pot.

Tip 2: handen kopiëren

Zin om een mooi kunstwerk te maken met je kindje? Hierbij gebruik je de kopieerfunctie van de all-in-one printer. Zo gepiept.

Nodig: printer en eventueel gekleurd papier, een schaar, kleurpotloden, stickers…

Leg het handje van je kindje bovenop het kopievlak en je eigen hand ernaast of er bovenop. Kopiëren maar en bewaar het resultaat (met datum) in de bewaardoos voor later. Of knip de handen uit en plak ze op een stuk gekleurd vel papier en laat je kindje de handen en het blad versieren.

Tip 3: kaartje knutselen met foto

Een persoonlijk kaartje knutselen voor een ander is altijd een leuk idee. Voor Moederdag of Vaderdag kun je bijvoorbeeld een foto kaartje maken met hartjes zoals wij dat deden.

Nodig: camera, printer, schaar, lijmstift, gekleurd papier en kleurtjes.

Zoek een effen muur in huis en vraag je kindje om daar voor te gaan staan en kushandjes te geven. Dit fotografeer je vervolgens. Zoek de beste foto uit en print deze in kleur of grijstinten uit. Als de foto te groot is kun je dit eventueel nog even verkleinen voordat je het afdrukt. Knip uit en plak op een vel gekleurd papier. Je kindje kan de kaart zelf naar wens versieren en schrijf er een leuke tekst bij.

Tip 4: memory spel maken met eigen foto’s of plaatjes

Maak op de computer of laptop een collage van je eigen foto’s, plaatjes of kleine tekeningen. Print het twee keer uit. Nog even uitknippen en op stevig papier plakken. Klaar is je eigen memory spel!

Gebruiken jullie de printer ook voor creatieve doeleinden?

Geef een reactie