gardameer-met-kinderen-leuke-uitjes

5 leuke uitjes met kinderen rond het Gardameer

Het Gardameer is een ontzettend populaire vakantiebestemming voor Nederlandse gezinnen. Het prachtige meer, soms met uitzicht op bergen en/of kastelen, schilderachtige dorpjes, lekker Italiaans ijs… Het is er zeker leuk voor kinderen. Vooral aan de zuidoost kant van het grote Gardameer, rond Peschiera en Lazise, vind je veel leuke uitjes en bezienswaardigheden voor kinderen.

Gardameer met kinderen

Het Gardameer met kinderen bezoeken, wij deden het deze zomervakantie… Midden in het hoogseizoen, en die drukte merk je goed in het verkeer langs het meer en in de dorpjes. Maar het was goed te doen. Wij verbleven twee weken op camping Familypark Altomincio, gelegen op ongeveer 7 km van het populaire plaatsje Peschiera. Camping Bella Italia aan het centrum van Peschiera schijnt volgens Jungja ook erg leuk te zijn. Zij was daar vorig jaar 14 dagen met haar gezin geweest. Over één ding zijn Jungja en ik het zeker eens; je kunt echt niet alles zien in twee weken! Genoeg redenen om nog een keer te gaan.

Leuke uitjes rond het Gardameer

Dat het Gardameer een populaire vakantiebestemming is begrijpen wij heel goed. De omgeving is prachtig en er is van alles te doen rond het Gardameer. Er zijn leuke authentieke dorpjes, waterparken, pretparken, je kunt met een skilift de Monte Baldo berg op voor een fantastisch uitzicht. Of wat dacht je van een dagje met kinderen naar Venetië? naar een safaripark (Parco Natura Viva), een museumbezoek, een boottocht of gewoon lekker zwemmen aan het Gardameer?

Dagje pretpark

Zijn jullie gek op pretparken? Dan is een uitje naar een pretpark zeker leuk. En je hebt nog keus ook… Wij gingen een dagje naar Gardaland, een van de grootste pretparken langs het Gardameer. Hier kun je je serieus een hele dag rondlopen en van de attracties genieten. Voor de hele kleintjes is er ook een Peppa Pig land binnen Gardaland. Dat vond mijn dochter geweldig! Andere pretparken rond het Gardameer zijn; Movieland, Caneva World en Leolandia (meer op kleine kinderen gericht tot een jaar of 10).

Waterparken rond het Gardameer

Als je kinderen van waterpret en glijbanen houden dan kun je een leuk aquapark bezoeken. Wij hebben dit niet gedaan omdat er op camping Altomincio een waterpark is met glijbanen, wildwaterbaan en een sprayzone. Wat trouwens wel heel gaaf is, is dat er in 2020 het allereerste Legoland waterpark wordt geopend bij het Gardameer. Het Legoland waterpark komt in de buurt van Gardaland en SeaLife. Andere waterparken rond het Gardameer zijn; Picoverde, Canava World, Le Ninfee, Waterpark Riovalli en Parco Cavour.

schommel-waterval-gardameer-parco-delle-cascate-molina
Deze vette schommel bij een waterval kom je tegen in Parco delle Cascate in Molina

Klimmen of wandelen

Wandelen kun je het leukst in de dorpjes Sirmione (met een gaaf kasteel!), Lazise en in Peschiera (daar hebben we een oud legervoertuig gespot). Ook het park Parco delle Cascate in Molina is erg leuk. Je kunt hier 3 verschillende routes wandelen waarbij je langs veel watervallen komt. Wij vonden het prachtig! Er is een leuke schommel bij de watervallen en ook een takelbaan. Alleen de berg weer op naar de parkeerplaats ging iets moeilijker. Een buggy of kinderwagen kan helaas niet mee naar dit park en wij adviseren om een draagzak of draagdoek mee te nemen als je met kleine kinderen gaat die nog niet ver kunnen lopen. Wil je nog actiever doen? Dan kun je klimmen in het klimpark Adventurepark Rimbalzello.

Ridderbeleving tijdens een dinershow

In de omgeving van Caneva World in Lazise zitten leuke thema restaurants die je ook kunt bezoeken zonder een dagje pretpark. Bij onze camping lag de folder van Medieval Times Restaurant en Show. Niet zozeer goedkoop maar volgens andere campingbezoekers zeker een herinnering om nooit te vergeten. Het restaurant ziet er van de buitenkant uit als een kasteel en je krijgt hier als eten een riddermaaltijd tijdens de show. Terwijl je aan het eten bent kijk je naar ridders met spannende missies op paarden en te voet. Het schijnt wel een beetje luidruchtig te zijn (met borden en bekers slaan) maar het hoort allemaal bij de ervaring. Wij hadden er graag heen gewild maar bewaren dit uitje voor een andere vakantie.

dinopark-gardameer
Dinopark bij het Gardameer in dierentuin Parco Natura Viva

Dierenpark

Qua dierentuinen hoef je niet zozeer het Gardameer te bezoeken. Maar toch zet ik hem erbij. SeaLife is natuurlijk een leuk overdekt uitje als het slecht weer is.

Dierenpark Parco Naturo Viva hebben wij ook bezocht. Dit bestaat uit twee delen. Een safaripark waarbij je met de auto door dierenverblijven rijdt en een faunapark waar je zo’n 5 km kunt wandelen. Als je kindje gek is op dieren kun je het doen maar de entree is niet goedkoop en bovendien is het niet vergelijkbaar met de grote dierentuinen zoals Wildlands, Dierenpark Amersfoort en Gaiazoo die we in Nederland kennen. Er is slechts een kleine speeltuin bij Parco Naturo Viva, veel bordjes zijn niet voorzien van een andere taal dan Italiaans en er zijn te weinig doe-dingen. Ik moet wel zeggen dat het park mooi groen is aangelegd en verder erg netjes is.

4 thoughts on “5 leuke uitjes met kinderen rond het Gardameer

Geef een reactie