Babyshower spelletjes

 

Babyshowers zijn helemaal hip! Zoek jij nog inspiratie aan spelletjes voor een babyshower? Wij maakten een lijstje aan spelletjes en uitleg over de leukste spelletjes. Have fun ladies! 

Luier ruiken

Hiervoor heb je nodig:

 • Luiers
 • Theedoek
 • Pindakaas
 • Stroop
 • Mosterd
 • Chocopasta

De theedoek word opgevouwen als theedoek die de ogen van de mommy to be zal bedekken. De luiers dien je al klaar gemaakt te hebben voor het spel start. De aanstaande moeder moet raden wat er in de luiers zit door er aan te ruiken. De producten uit het lijstje hierboven hebben ook echte poepkleurtjes dus dat maakt het voor de andere gasten ook erg leuk en lachen gegarandeerd.

Babyhapjes proeven

Hiervoor heb je nodig:

 • 5 potjes babyvoeding
 • Lepeltje
 • Theedoek

Laat de theedoek als blinddoek nog maar even om want dit is ook een populair spel. Je kunt de etiketten van de potjes voeding er voorzichtig proberen af te halen maar eigenlijk hoeft dit natuurlijk niet als de moeder geblinddoekt is. Het gaat erom dat de smaken worden geraden. Als de andere  aanwezigen meedoen is het handig om wel de etiketten te verwijderen en er meerdere lepeltjes bij te leggen.

Rompers versieren

Hiervoor heb je nodig:

 • Voor elke gast een romper
 • Textielstiften of verf

Dit is voor de gasten. Versier een romper voor de baby. Denk hierbij aan een leuke spreuk, een wens of een leuke tekening! Of schrijf op 1 romper alle namen van de aanwezigen als een soort aandenken of gastenboek.

Babyfoto’s raden

Iedere aanwezige neemt een baby of kinderfoto van vroeger mee. Hang ze op en ga samen raden wie wie is. Wie herkent de meeste vriendinnen?

Baby ABC

Geef elke gast een pen en een stuk papier en laat ze voor elke letter van het alfabet iets opschrijven wat de baby nodig heeft of wat met de baby te maken heeft. Wie de meeste woorden heeft heeft gewonnen.

 

Kennen jullie nog meer leuke spelletjes? Ben jij wel eens op een babyshower geweest?

*Foto: Shutterstock
leukste-babyshower-spelletjes

6 thoughts on “Babyshower spelletjes

 1. Babyhints, raden naar naam en geboortedatum van de baby of de omtrek van de buik raden aan de hand van een stuk wc papier of touwtje (overigens vind ik dat zelf echt verschrikkelijk, maar er zijn vrouwen die er dol op zijn).
  Mijn babyshowers bestonden uit een high tea met vriendinnen en eigenlijk vond ik dat zelf het leukst 🙂 Dus wat dat betreft kan je alle kanten op met zo’n shower, zodat je altijd iets doet wat bij de zwangere past!

 2. Ik organiseer een babyshower voor het eerst. Wij laten de mommy to be aan luiers ruiken, baby voeding raden, foto’s raden en doen nog een quiz voor iedereen. Daarbij hebben we natuurlijk veel lekkers op tafel staan. Heb de meeste ideeën wel hier vandaan =D

Geef een reactie