leukste-en-mooiste-kattenmanden

De leukste kattenmanden op een rijtje: van fluffy tot design

Als kattenliefhebber weet je als geen ander dat een kat niet zomaar een huisdier is. Het is jouw furry friend, een gezinslid en misschien zelfs wel een soort royalty in huis. En royals verdienen natuurlijk de allerbeste rustplekjes.

Daarom gaan we je in deze blog laten kennismaken met de “leukste kattenmanden” die er op dit moment verkrijgbaar zijn; van fluffy tot heuse design kattenmanden. Ga er lekker voor zitten en laat je inspireren!

1. Katten hangmat

Denk jij dat hangmatten alleen voor mensen zijn? Dan heb je het mis! De hangende kattenmand of hammock is de perfecte chillplek voor jouw kat.

Het geeft hem of haar het gevoel boven de wereld te zweven. En, eerlijk is eerlijk, het ziet er ook nog eens super stijlvol uit in jouw interieur.

Je hebt katten hangmatten op een standaard of systemen die je aan een verwarming kunt hangen.

2. De verwarmde kattenmand

Als je jouw kat echt wilt verwennen, dan is een verwarmde kattenmand of poezenmand een must-have. Vooral tijdens de koude wintermaanden zal je merken dat je kat deze warme oase niet meer wil verlaten. Een warm welkom voor jouw harige vriendje!

3. Een kartonnen kattenhuis

Het klinkt misschien wat gek, maar katten zijn dol op karton. Niet alleen om hun nagels in te zetten, maar ook als rustplekje. Het kartonnen kattenhuis is daarom niet alleen duurzaam, maar ook onweerstaanbaar voor jouw kat. Een van de leukste kattenmanden die kinderen geweldig vinden, want velen kun je pimpen met wat stiften en kleurtjes. Zo maak je een unieke kattenmand.

4. De kattenmand met dakje of Cat Cave

kattenmand-hema-ervaringen

Soms willen katten zich even terugtrekken van de wereld. De kattenmand met een dakje biedt de perfecte schuilplek. Het voelt als een veilig holletje waar jouw kat urenlang in kan luieren. Wij hebben deze HEMA kattenmand in de vorm van een kattenhoofd.

5. De vintage koffer kattenmand

Ben jij gek op vintage? Dan zal de vintage koffer kattenmand je zeker aanspreken. Het is een oude koffer omgebouwd tot een comfortabele kattenmand. Zoek er eentje in kringloopwinkels, even schoonmaken, leg er een fluffy dekentje in en klaar is deze gave kattenmand. Een echte blikvanger in jouw woonkamer en een heerlijk bedje voor je kat.

6. De multifunctionele kattenmand

leukste-kattenmanden-op-een-rijtje
Foto van Petrebels via Unsplash

Deze kattenmand is niet alleen een rustplek, maar ook een speelparadijs. Met ingebouwde speeltjes, klimmogelijkheden en verstophoekjes zal jouw kat zich geen moment vervelen.

7. De donut kattenmand

De vorm van een donut biedt een knus en omsloten gevoel. Perfect voor katten die het heerlijk vinden om zich op te rollen en weg te dromen in een zachte cirkel van comfort.

8. De kattenmand op poten of hangstoel voor katten

hangstoel-hangei-voor-katten-leukste-beste-mooiste-kattenmanden-poezenmand

Voor de katten die graag de hoogte in gaan, is er de kattenmand op poten. Deze mand biedt een verhoogd plekje waarop jouw kat de omgeving in de gaten kan houden. Bovendien past het strakke design in elk modern interieur. Persoonlijk vind ik dit een van de leukste kattenmanden die er zijn.

9. De wol kattenmand

Deze kattenmand is met de hand gevilt van 100% schapenwol. Het natuurlijke materiaal voelt heerlijk zacht aan en houdt jouw kat warm tijdens koude dagen. Bovendien is het een prachtig handgemaakt kunstwerkje voor in huis.

10. De twee-in-één kattenmand

Deze kattenmand combineert een rustplek met een krabplank. Zo kan jouw kat eerst even zijn energie kwijt door te krabben om vervolgens heerlijk uit te rusten in de zachte mand.

En nu jij weet welke leuke kattenmanden er allemaal beschikbaar zijn, welke spreekt jou het meeste aan? Welk van de leukste kattenmanden vind jij het tofst? Laat het ons weten in de reacties!

Lees ook:

*De uitgelichte foto is van Petrebels via Unsplash.

Geef een reactie